Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Nazwa: dolar
Znaczek: $
Kolor: pomarańcz
Kupione: dziś w nocy
Zażycie: 3 dolce, godzine wcześniej 450mg DXM
Ocena: 10000/10 Nie mam słów na to
Wchodzi po około 40 minutach, OEV i CEV są tak potężne aż ma sie ich dość. Nie mam słów na to co ze mną zrobiły. Kolory po prostu betonujące, wszystko się wygina, wszystko jest w dupie głęboko i szeroko, przeważa kolor pomarańczowy. Kurwaaa
Kolor: czerwone/różowe
Kształt:okrągły , dosc dobzre wybite
Logo: Krzyż maltański(chyba bo go za dobrze nie ogladalem:)
Gdzie kupione: popudniowa WLKP
Kiedy kupione: 16.06.2007
Sposób przyjęcia: doustnie
Opis działania: Bardzo dobre piguły, dawno nie mialem okazji takich szamać. Wrzucilem 1 i czekajac na efekty weszla niespodziewanie szybko i fajnie, nie zdarzylem dotrzec do parkietu bo gdzies tam jeszcze chodzilem a tu czuje ze wchodzi. dla lepszego efektu i zapobiegawczo ( doswiadczony slabymi pigulami ostatnimi czasy) dorzucilem jeszcze pół. dawno nogi nie ciagnely mnie tak bardzo na parkiet. nie chcialem robic nic innego jak tylko bujac przy muzyce, muza wchodzila zajebisciieee nie moglem sie wyrwac, nie pamietalem nawet o piciu, znajomi mi gdzies znikneli ale nawet nie chcialo mi sie ich szukac, uczucie empatii pojawilo sie pozniej, ale chec do tanca byla non-stop. ogólna euforia podobaly mis ie swiatla i efekty( czego dawno nie mialem)nawet nie potzrebowalem rozkrecac jej mj czy wodka , moze dlatego ze przed zarzuceniem spalilem troszke. ogólnie przez cala noc zjadlem 3, prawie zawsze na imprezce musialem zarzucic z 6-9 zeby miec tak jak po tych krzyzach.aha i troche dziwny koniec- gdy impreza sie konczyla poczulem jak momentalnie ze mnie zeszly, po wyjsci czulem sie prawie normalnie, malo odczuc ze cos wrzucilem, sen bez problemów
Ocena działania: 8/10
p.s. to juz kolejna tabletka z podobnym logiem w mojej okolicy ostatnimi czasy, jednak prawie kazdy kolor dzialal inaczej, ale staraja sie bo sa coraz lepsze :-)
Nazwa: gwiazdy
Kolor: białe
Kształt:okrągły, twarde jak skur... chyba byly powlekane
Logo:gwiazda
Gdzie kupione: poludniowa WLKP
Kiedy kupione: 23.06.2007
Sposób przyjęcia: doustnie X 2 odrazu
Opis działania: po udanej imprezce sprzed tygodnia postanowilem powtorzyc bardzo dobra faze, ale jednak nie wyszlo, czerwonych krzyzy juz nikt nie mial i kumpel zalatwil te gwiazdy, jednym slowem totalny shittt! wrzucilem 2 odrazu i czekam czekam i nic, przez godz zadnych efektow, pozniej cos tam zaczelo sie dziac, ale napewno nie bylo to mdma ani nic podobnego. lekko cieplo zaczelo mi sie robic, ale umysl trzezwy, zero ochoty do tanca, bylo odczucie "braku czegos" a mam to zawsze po slabych pilach. kiedys jadlem (uu bylo to kilka lat temu) czerwone gwiazdeczki i byly nawet dobre ale te to totalne gówno, z daleka od nich
Ocena działania: 1/10
Kolor:Biały ( w czarne małe kropeczki - nakrapiane heroiną )
Kształt:Okrągły
Logo:Wykrzyknik ( ! )
Kupione:Bydgoszcz
Kiedy:Czerwiec 2007
Sposób przyj:Buźka
Po Ilości: 3 >>
>> Opis: W zależności od tego czy coś jedliśmy. Biorąc, nie jedząc nic przedtem wchodzą po okolo 40 minutach, w momencie gdy przed wzięciem zachciało nam się coś zjeść czas wydłuża się nawet do ponad 2 godzin.
Efekty: Bardzo duży uśmiech :D przez dość długi czas, powieki w połowie zamknięte, Bardzo duże poczucie humoru oraz gadatliwość. W Najlepszym momencie chęć zatrzymania się i podziwiania otoczenia :). W przypadku zamknięcia oczu występuje uczucie samotności, a w okół nas nie ma nikogo... zotajemy totalnie sami z muzyką, czująć się fantastycznie !! Powodują bardzo dużą ruchliwość, nie licząc tego momentu najlepszego ;).
POLECAM !!! Coś Pięknego dzieję się na tym sprzęcie ;D
[ external image ]
Kolor:Biały
Logo:Dobro i Zło
Kupione:Górny Śląsk
Sposób przyj:doustnie
Działanie : Jednym słowem hujowe...Wziąłem 1, żeby je sprawdzić ale kompletnie nic nie poczułem.Lekkie zaburzenia ruchu jedynie...
Dodatkowe komentarze:Niby nowy zrzut a jest jeszcze gorszy od tego starego :( . Mam już dość tego , że na ślaśku jest sama hujowizna.Zaniedługo chyba jak nie pojawią się dobre dropsy to skończe z dragami i bede bawił sie na trzeźwo :/
Kolor:Biały
Logo:\ | / taka koronka z 3ma nózkami , poszukajcie sobie loga armani
\|/
Kupione:w-wa
Sposób przyj:doustnie
Działanie : Przed impreza wzialem piracetam 2x1200mg. Sorry ale ciezko mi powiedziec po jakim czasie dokladnie co sie dzialo. Pierwsza pila weszla chyba po kolo 40 min. Weszlo mocno ale akurat padal deszcz wiec parkiet na otwartym powietrzu byl pusty. Jakies wielkiej euforii i energii nie bylo , ale bylo takie uczucie jakby "cos" mocno pierdolnelo (moze ciut podobne do grzybow). Na parkiecie dorzucilem 2 pile. Weszly bez takiego mocnego wejscia wogole efekt jakos znaczaco sie nie polepszyl jezeli chodzi o przyjemnosc z tanca. I w sumie trwala by sobie taka mega przecietna fazka az w pewnym momencie spojrzalem na swoj telefon. Mocno sie zdziwilem bo wogole nie moglem przeczytac nic z ekranu(chcialem sprawdzic godzine). Gapilem sie z roznych odleglosci i ciagle szczegoly(literki cyferki) byly zupelnie rozmazane. Wreszcie odkrylem metode i jak patrzylem majac jedno oko zamkniete wtedy moglem przeczytac co jest na ekraniku(to bylo mniejwiecej 2h po od wrzucenia 1szej pixy). Kolejny motyw to jak podjąłem jak pózniej się okazało niełatwą próbę kupienia wody. Jestem prawie pewien, że musiałem mocno niewyraźnie gadać ze względu na szczenę. Ale to i tak był najmniejszy problem. Jak już doszliśmy do porozumienia co właściwie chcę kupić przyszedł czas na zapłatę. Wyjąłem mój portfel sięgam do monet i zonk! Wszystkie wyglądają tak samo(rozróżniałem tylko srebrne od złotych). Gostek się mocno zdziwił jak mu dałem 5+1zł zamiast 3... Próbował mi to wytłumaczyć ale jakoś rozmowa wyraźnie się nie kleiła między nami. W końcu jednak szczęśliwie oddaliłem się ze zdobytą wodą na parkiet. Jakoś pewnie godzinę później dorzuciłem jeszcze jedno kółko ale poprawy już żadnej nie zauważyłem. 5 h od wrzucenia pierwszego kółka efekty zaczęły schodzić. (ekranik na telefonie robił się coraz bardziej ostry). Nastepnego dnia stwierdzilem ze lekko sie ugryzlem. Ciezko powiedziec co ze spaniem bo polozylem sie duzo godzin po zejsciu kol.
Ocena działania : 3+/10 na imprezę , krótkie działanie ,brak energii i euforii
Dodatkowe komentarze: Duży plus za psychodeliczność jazdy bardzo nietypowa jak na kółka. Może nie jest to ideał na imprezę ale na pewno trip był ciekawy.
Może macie jakieś domysły co mogło być w środku? Po MDMA nie miałem nigdy problemów z kupieniem browara, a rozmowy były przyjemne i nie stanowiły dużego wyzwania.
Kolor: Biały lekko nakrapiany, widoczne plamki.
Logo: Gołąb / Ptak
Kupione: Mazowieckie
Kiedy: Lipiec 2007
Dodatkowy komentarz: Nowy rzut tego cukiereczka, jest strasznie mocno zbity, normalnie jak tabletka z apteki :) wydaje się też jak by była powlekana, jak próbowałem ją pokruszyć to ciężko było, z tyłu ma podziałkę i ładnie się łamie.
Działanie: No nie jest tu super mega gwiazda z serii cukiereczków, ale jest naprawdę dobra po jednej już czuć uczucie ciepła, trochę długo wchodzi bo około 1h, muzyczka fajnie wchodzi w głowę, chęć do tańczenia jest, chociarz czasami pojawia się i zamułka lekka ale nie poddawać się :P Zarzucona w ilości 2 sztuk na raz powoduje załamanie obrazu, falowały mi firanki, pralka w łazience się trzęsła. Kumpel zjadł 4 sztuki to miał niezłe chaluny, widział czołgających sie żołnierzy, gadające zwierzęta :)
Ogólnie Pila jak na te czasu godna siebie ! POLECAM !
[ external image ]
Kolor: jak kryształ soli
Kształt: kryształ
Gdzie kupione: Dolny Śląskk
Kiedy kupione: lipiec 2007
Sposób przyjęcia: połknięte w kapsułce na dużej imprezie plenerowej
ilość: pół kapsułki, o takiej:
[ external image ]
Opis działania: po pół godzinie zaczynają przewodzić ciary, krok robi się chwiejny, pojawia się szczękościsk, po zamknięciu oczu traci się panowanie nad myślami co chwilę odpływając od rzeczywistości. Mocno poprawiony humor ale jeszcze nie totalna euforia. Czas intensywnego działania ok. 2 i pół godziny (ale po 5 godzinach wciąż opowiada się jeszcze bzdury i jest fajnie :D ) Brak problemów z zaśnięciem. Po kilku godzinach snu fajny humor i uczucie odprężenia.
Ocena działania: 7/10
Dodatkowe komentarze: Jestem niemal pewny że przy całej lub prawie całej kapsułce będzie 9/10*
* 10/10 zarezerwowane dla pixy która pobije czyste MDMA :)
Kolor:bialy
Gdzie kupione:Kujawsko-Pomorskie
Kiedy kupione:wczoraj
Sposob przyjecia:standart ,polkniecie
ILOSC:15 w 2h
Takiego czegos sie niespodziewalem i niestety niebylo to pozytywne zaskoczenie.Po lyknieciu 15 tablet myslalem ze bede mial nieziemska faze a tu JEDNO WIELKIE GOWNO.Gdy juz 7 zapodalem po ok.1 godz. poczulem cieplo i troche nogi mi zwiotczaly i obraz mi sie rozlewal myslalem wchodza niedlugo mnie siekna.Ten stan utrzymywal sie ok.30min i nic zadna faza mi nieweszla dozucilem 3 nastepne i tylko mi obraz lekko falowal.bylem juz tak wkurwiaony postanowilem zjesc jeszcze 5 i nic mialem takie wrazenie ze jem i jem je a tu nic i nic jedna wielka klapa.Niepolecam nikomu tych tablet WYKRZYKNIKI sa hujowe.Na sam koniec czulem sie jak bym wyciachal z 2 giety jana i kurewski zacisk na szczence.Poszedlem do domu z mysla ze bede tyral nocke po tych tabletach mialem takie wrazenie ze jesten popostu nafakany a tu ku mojemu zaskoczeniu w kime i spioch 12 godz.Niewiem co bylo w tych tabletach bo ani zadnej esctasy po takiej ilosci ani nie przyjebalem nocki wiec speeda tex nie mialy choc mozna bylo miec takie wrazenie .Doszedlem do wniosku ze trzeba zajac sie kwasami bo mam dosc slabych tablet .Prawda jest taka ze w polsce niema dobrych tablet nieraz sie trafia jakies wyjatki ale ogolnie to jedna wielka lipa z tymi tabletami jak nie na speedzie to huj wie naczym kiedys bylo inaczej.
Kolor: biały
Kształt: okrągłe, bez podziałki z tyłu
Kiedy kupione: wczoraj
Gdzie: łodzkie
Ilość: jedna(i całe szczęście)
Czas wkręcania: 0 - się nie wkręciło, bo nie miało się co wkręcać...
Działanie: BRAK! Po jakichś 20 min. zaczyna się robić trochę ciepło i zaczyna łapac prawie niezauważalny szczekościsk. Wszytsko mija po ok 5 minutach... :wall: Brak euforii, brak chęci do tanca, nawet źrenice nie były nawet minimalnie powiekszone! I co ciekawe jak chciałam ugryżć pół odpadł emblemat! Ogólnie pixa zajebiście twarda i dobrze zbita. Jedno wielkie gówno! Podejrzewam, że ktos zaczął się bawić w nanoszenie emblematów na zwykłe tabletki(jakieś leki podejrzewam). Smak może i miało to speeda albo zwykłego dropa, ale ani jednej z tych substancji w tym nie było! Zero problemów z zaśnięciem.
Ocena: 0/10!!!
Alexander Shulgin, PiHKAL
Kolor: Czerwony
Logo: $
Kupione: g. śląskie
Kiedy: Lipiec 2007
Dodatkowy komentarz: O 21 wziąłem jedną tabletkę, po 20 minutach zacząłem czuć przypływ pozyttywnej energii więc kupiłem drugą (nie zjadłem), pół godziny po przyjęciu zacząłem mieć dreszcze i czuć okropne zimo i jednocześnie pieczenie na skórze 8-( , miałem zawroty głowy i miękkie nogi, po chwili poszedłem do kibla i wszystko zwróciłem :-/ masakra... siedziałem w kiblu godzine i myślałem, że umrę, potem 2 godziny przespałem w aucie. Wróciłem na dysk i ubrałem się w bluzę i nadal było mi strasznie zimno. Gówno nie piguła. NIE POLECAM!
http://piguly.xt.pl/
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".