Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 36 / 2 / 0
numer telefonu na slupa rozwiaze sprawe z podawaniem falszywego nr?
  • 182 / 29 / 0
  • 36 / 2 / 0
dziala wam emonitoring zeby sprawdzic status przesylki?
  • 40 / / 0
01 grudnia 2018W kraju magnolii pisze:
Imię i nazwisko adresata, oraz numer telefonu podajesz zmyślone i nierzucające się w oczy (coś maksymalnie zwyczajnego - np. Robert Wieczorek, a nie Pankracy Walikonik). Emaila też nie podajesz swojego, tylko założony tymczasowo na jakiejś popularnej skrzynce - nie żadne tutanoty i inne mega bezpieczne serwery, które walą przypałem na kilometr, tylko Onet, Interia, ewentualnie jakieś zagraniczne skrzynki. Jeśli boisz się, że administracja poczty sprzeda Twoje IP, to łącz się z pocztą przez VPN, TOR lub inne ustrojstwo tego typu -brzmi nadgorliwie, ale jak się zamawia dziwne rzeczy to nie ma czegoś takiego jak "przesada".
W ten sposób dostajesz na maila tracking i kod odbioru, ale nie da się powiązać paczki z adresatem bo:
1. Adresat na paczce nie istnieje naprawdę.
2. Telefon nie istnieje naprawdę.
3. Mail niby jakiś na paczce jest, ale nic się z niego nie da wywnioskować.
I po sprawie.
Nie wiem jak to jest gdy przychodzi paczka do paczkomatu to dostaje się kod odbioru na podany numer telefonu czy gdzieś można zmienić aby kod odbioru przyszedł na maila a nie na telefon?
p.s trzeba się ugadać ze sprzedawcą,że jak nada paczkę to ma kod wysłać na maila a nie na telefon? bo jeśli ktoś poda fałszywy numer a sprzedawca popełni gafę to nie przyjdzie kod odbioru.
  • 377 / 42 / 0
Jak nadawca nie wpisze numeru tel a tylko maila to bedzie info tak slane. Sprawdzone juz kilka razy i nie bylo problemu.
  • 1 / / 0
Witam, mam pytanie. Jeżeli ktoś chce wysłać list polecony niezarejestrowany używając poczty polskiej i prosi o podanie adresu, a podanie domowego adresu odpada, to jakie mam warianty ? Wybieram sobie punkt np lokalną żabkę, podaje jej adres i dostaje od gościa jakieś info na namiary listu, i jak dostaną mój list to wyślą mi sms żebym go sobie odebrał ? Jak się wtedy udowadnia że do ciebie jest ten list ? Są inne alternatywy odbioru niż ten i adres domowy ?
  • 3 / 3 / 0
Przesyłka nierejestrowana trafia tylko i wyłącznie do skrzynki na listy, chyba że się nie mieści to dostajesz awizo i odbiór na poczcie. PP nie współpracuje z żabkami czy innymi punktami i nie można tam odbierać żadnych przesyłek nadawanych przez PP. No i nie ma też poleconych nierejestrowanych, co najwyżej priorytet.
  • 987 / 98 / 0
02 grudnia 2018MasterHard pisze:
dziala wam emonitoring zeby sprawdzic status przesylki?
działa tylko czasem muli wchuj. Czasem paczka jest a w monituringu w Amsterdamie :D
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 184 / 9 / 0
Jebac trackingi, jest to jest, nie ma to nie ma, zbyt czeste odwiedzanie placowki niesie za soba nie mile konsekwencje, z doswiadczenia.:)
  • 4603 / 2210 / 1
14 listopada 2018Krzykacz A dam pisze:
14 listopada 2018DexPL pisze:
Poczta Polska ZAWSZE odmawia ze względu na dobro instytucji i jej pracowników jakichkolwiek wręczeń kontrolowanych i prowokacji. Co innego INPOST (musiał pójść na współpracę po zmianie nazwy na narkomaty) i inne firmy kurierskie (wiem, że DPD przynajmniej raz taką minę zrobiło)
To pewne info ze pocztowcy odmawiają takich prowo?
Takie jest oficjalne stanowisko PP. Wielokrotnie potwierdzane w praktyce, nawet za Ziobry. nie słyszałem o ani jednej prowokacji z PP. Jak masz inne dane - podaj link.
30 listopada 2018jupinek pisze:
29 listopada 2018MasterHard pisze:
gdzie wiekszy spokoj i bezpieczenstwo w post restant vs poczkomat?
Bezpieczeństwo w jakim sensie? Przejęcia paczki czy problemu z prawem? Co do tego drugiego to paczkomaty są incognito. Był problem u żółtych z przejęciami/kradzieżami ale u vendorów co masowo nadawali przesyłki tak samo spakowane, ale w 99% przypadków paka ląduje u adresata. Poczta nie jest incognito, w dodatku raz na jakiś czas wpadają panowie z pieskami, ale też trzeba mieć mega pecha.
Jakie pieski? Gdzie? Na poczcie? W sortowni? Na WER?? Widziałeś jak wygląda takie miejsce? Ile jest tak przesyłek, jak są pakowane? Żadne psy robocze nie chodzą po tych miejscach. Wyjątkiem są lotniska i tamtejsza Izba Celna. W obrocie krajowym ilość listów i paczek po prostu uniemożliwia sprawdzenie czegokolwiek. Co innego jak nikt nie odbierze przesyłki na czas. Wtedy wtopa jest niemal pewna. No, ale z własnej głupoty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.