Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 86 / 3 / 0
Myślicie, że po śmierci kogoś od nas; jak postrzegają rodzina bliscy i znajomi tej osoby, wiedząc jaka jest przyczyna tego zgonu?
  • 4603 / 2208 / 1
Wielokrotnie rozmawiałem z rodzinami ludzi którzy przedawkowali. 75% ludzi wypiera prawdę. Nawet pokazanie wkuć na ręce, nodze, pachwinie i szyi potrafi być wyjaśniana np "komarami" lub "może cukrzycę miał i ją ukrywał przed nami"
.
Nie potrafią zrozumieć, że cukrzycy nie leczy się dożylnie w domu...

Najbardziej realistycznie podchodzą do spraw "przyjaciele". Od nich dowiadujemy się najczęściej co, ile i jak oraz jak długo. Trzeba ich jednak bronić przed rodziną, bo potrafi do rękoczynów dojść w poczekalni, jak np ojciec, który mieszka z walącym od 8 lat opiatowcem nagle dowiaduje się że syn jest narkomanem (oczywiście on o niczym nie wiedział, czasu nie miał itd jak w piosence) i wszystko zwala na przyjaciela który np zna chłopa od 5 lat. Że to jego wina i że gdyby nie ON, to wszystko było dobrze.

Najtrudniej jednak wytłumaczyć matce, że jej 18 letnia córka od 5 lat wali kodę i właśnie leży na OIOMie lub w "post mortem". Najgorsze rozmowy w życiu jakie musiałem przeprowadzić.
  • 3245 / 617 / 0
A większość ukrywania u młodzieży jest pod kątem przypału, zarówno policji jak i świata przestępczości, od pierwszego przyjebania, do pierwszej przejebanej sytuacji, kiedy to przejebane jest już kumulacyjne w wielu dziedzinach tematu.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1195 / 223 / 32
@DexPL Z tą kodą to przedawkowania czy wyniszczone organy przez długotrwałe żarcie thio lub złe ekstrakcje antka?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1933 / 314 / 0
Ludzie wypierają się swojego udziału ich psychika by nie udźwignęła, że oni się przyczynili. Smutne prawdziwe.

Ten post dexpl by sie przydal w watku kodeina! bo takich przypadków jest pewnie podobna ilość ile postów kodziarzy w wątku kodeina. Ale oczywiście nikt nie napisze, że zmarł. Ba nikt nie pochwali się jak sobie zaorał flaki i jest kaleką z powodu tabletek na kaszel. Wstyd musi być ogromny tylko nieliczni opisują konsekwencje np Camel i jego słynny post ale i tak 99% debili odnosi się do tego "to tylko bo on walił browary do kody" lol. Nie że to mu jakoś pomogło, ale oracie flaki nawet jak zapijacie to sokiem z multiwitaminy (wersja z sulfo)
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 5792 / 1188 / 43
Bez offtopu już. Nie mogłem się powstrzymać.
Ale przecież oni o tym wszyscy doskonale wiedzą.
Rodzina też powinna.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 22 / 5 / 0
Jest tutaj może ktoś z Krakowa? Mój znajomy 13 lub 14 sierpnia trafił na OIOM w bardzo ciężkim stanie. Dowiedziałem się tego od osoby która wzięła jego telefon i zaczęła pytać wszystkie kontakty. Z racji relacji jakie utrzymywaliśmy nie wymieniliśmy się nigdy swoimi nazwiskami. Wiem, że miał tutaj konto ale zapomniałem jaki nick. Wiem tylko, że mieszkał w Krakowie, miał na imię Michał, był w okolicach 30-stki i 13 lub 14 sierpnia trafił na OIOM (prawdopodobnie przedawkowanie opio) Jeśli ktoś wie cos więcej to proszę o info na priv.
  • 5136 / 891 / 0
Może i wiedzą, ale już nie powiedzą. 🙆‍♀️
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1195 / 223 / 32
27 sierpnia 2022aurora20 pisze:

Ten post dexpl by sie przydal w watku kodeina!
Właśnie pod tym kątem zadałem pytanie.

@DexPL Gdybyś mógł udzielić odpowiedzi, to najlepiej w dziale z kodą w całkiem nowym temacie.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 4603 / 2208 / 1
OK.Zabiorę się za to jakoś niedługo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.