Poste jednak jest trochę dziwne bo na pewno narażasz się na większy przypał.
Wiem że wiele osób normalnych zamawia na poste z braku czasu. Ale ja jak mam iść odebrac prochy itp na poste to jak wchodzę na pocztę to wydaje mi się wchodzę na komisariat policyjnt + te stare ameby wyglądają na ciebie przez te okularki.
otóż ktoś kto nie jest mną wysłał przesyłke do UK zwykłym listem priorytetowym na fejkowe dane adresata i nadawcy, i tu pytania:
-> czy jak list przyjdzie to tak jak ze zwykłymi listami po prostu wrzucą ją do skrzynki? (w uk mają tak wyjebane, ze nawet karty kredytowe tak wysylaja w mieszkaniach w ktorych jest po XX mieszkancow i jedna skrzynka przez drzwi)
-> czy jak list przyjdzie to moze to odebrac jakikolwiek mieszkaniec z danego adresu tak jak w pl?
-> jak to wyglada z odbiorem jesli zostaiwa awizo? czy mozna pojsc na poczte bez ID i jakos tam posciemniac/przejdzie to?
Paczka została nadana jako list priorytetowy, obecnie jest w LANGLEY HWDC. Jest wielkości pudełka filmów DVD - wiadomka ocb.
29 listopada 2018MasterHard pisze: gdzie wiekszy spokoj i bezpieczenstwo w post restant vs poczkomat?
IMO liczyć na to, że na przykład Michał Kociniak czy Rafał Broniak w Olsztynie na którego jest zaadresowana przesyłka występuje w liczbie większej niż 1 w tym mieście i w razie przypału nie wjadą mi na chate to jak dla mnie za mało.
30 listopada 2018jupinek pisze:Bezpieczeństwo w jakim sensie? Przejęcia paczki czy problemu z prawem? Co do tego drugiego to paczkomaty są incognito. Był problem u żółtych z przejęciami/kradzieżami ale u vendorów co masowo nadawali przesyłki tak samo spakowane, ale w 99% przypadków paka ląduje u adresata. Poczta nie jest incognito, w dodatku raz na jakiś czas wpadają panowie z pieskami, ale też trzeba mieć mega pecha.29 listopada 2018MasterHard pisze: gdzie wiekszy spokoj i bezpieczenstwo w post restant vs poczkomat?
dodatkowo podobno po zmianah zolci lubia wspolprace z psami slyszal ktos cos na ten temat?
w jednym UP NA PR beda chciec dowod w innym podpis a jeszcze w innym nicnie wezma lecz to i tak taka dupowata akcja z tym UP
jaha ze i na zoltej budzie tak jak i na poczcie sa kamery itp ale gdzie dzisiaj nie ma kamer?
odobnopoczta nie wystawia ludzi w swoich placowkach za to mozna czasami przeczytac ze ktos odebralz pakomatu i zaraz mu to zabrali razem z nim
30 listopada 2018MasterHard pisze: ... za to mozna czasami przeczytac ze ktos odebralz pakomatu i zaraz mu to zabrali razem z nim
29 listopada 2018MasterHard pisze: gdzie wiekszy spokoj i bezpieczenstwo w post restant vs poczkomat?
Poste restante nie kumam, to zabezpiecza głównie przed rodzicami a nie przed przypałem; do zabezpieczania poczty są inne sposoby. Jeśli bawić się w pocztę (co nie jest wcale takie głupie, bo InPost potrafi robić problemy ze zwykłymi paczkami, szczególnie jak jest duży ruch np w okresie przedświątecznym) to IMO trzeba olać poste restante i zamawiać normalnie. Dane i tak są ujawnione, więc im mniej podejrzanym kanałem przesyłka idzie tym lepiej. Im mniej pocztowcy zwracają uwagę na to, co im przez ręce przechodzi, tym lepiej, a poste restante nie jest bardzo popularną metodą.
No problemo. Co prawda PL-PL, ale jak ktoś ma pecha, to i w dupie palca złamie. Niemniej, opcja zwykłej przesyłki (choć tu waham się między priorytetem, żeby poczta nie miała jej w magazynie przez x lat mimo wszystko) wydaje się najlepsza. Im więcej monitoringów i tym podobnych udziwnień aka narkomaty czy poste restante, tym bardziej podejrzana sprawa.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
30 listopada 2018jupinek pisze:Czegoś takiego nigdy nie było. Przeczytaj mój wpis tutaj, dużo ci wyjaśni: post3139424.html#p313942430 listopada 2018MasterHard pisze: ... za to mozna czasami przeczytac ze ktos odebralz pakomatu i zaraz mu to zabrali razem z nim
wyjasnisz co autor ma na mysli piszac ze nie mozna powiazac przesylki z dana osoba? ze nie ma danych tam tak? dzieks
W ten sposób dostajesz na maila tracking i kod odbioru, ale nie da się powiązać paczki z adresatem bo:
1. Adresat na paczce nie istnieje naprawdę.
2. Telefon nie istnieje naprawdę.
3. Mail niby jakiś na paczce jest, ale nic się z niego nie da wywnioskować.
I po sprawie.
Paczkomaty są super. Jasne, że czasami coś ginie, bo oni w ogóle miewają problemy, ale większość paczek jednak przechodzi - i nie ma bezpieczniejszej formy przesyłki. Lepiej stracić kilkaset złotych (lub nawet więcej) i sobie nie poćpać, niż użerać się z przesłuchaniami, przeszukaniami i może nawet skończyć z wyrokiem.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.