Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 270 / 26 / 0
13 sierpnia 2018ynsiwy pisze:
Potrzebuję zaczerpnąć troszkę wiedzy. Wybieram się do psychiatry bo już nie ogarniam swoich nerwów, ogólny zapisuje mi alpre, ale to tylko biorę doraźnie jak już nie mogę opanować wkurvu. Mam też trochę natręctw, ale poza tym ogólnie wszystko ok.
Kiedyś przez kilka dni brałem sertaline, ale tak mnie wystrzeliwało jak na fecie i do tego brak snu więc olałem.

Czy jest coś na co mogę zwrócić uwagę? Bo już czasem nie ogarniam kurvicy [emoji55]
Ja na nadmierną nerwowość dostałem escitalopram + alpre doraźnie %-D. Na codzien pomagało lecz znalazłem przyczynę mojego stanu psychicznego i odstawilem antydepa.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
@ynsiwy jeśli sertralina cię zaaktywizowała za mocno masz wybór pomiędzy paroksetyną a fluvoksaminą. Mi sertralina przypasiła ale było to w okresie kiedy brałem benzo, teraz biorę fluvoksaminę i sobie chwalę też wolę sedatywne antydepresanty, jest jeszcze paroksetyna też ją brałem przez długi okres i działała dobrze. Jeśli chcesz coś delikatnego to masz opipramol w dawkach 150mg-300mg lekko/umiarkowanie seduje od pierwszej tabletki lub tranzadon działa silniej sedująco największą dawkę bierze się wieczorem.
  • 33 / 1 / 0
Dzięki za odpowiedź, teraz mam przynajmniej jakieś rozeznanie. Po urlopie wybiorę się do ogólnego po skierowanie i zobaczę co zaproponuje.
  • 3455 / 1121 / 0
[mention]ynsiwy[/mention], przy kurwicy i natręctwach piłabym we fluwoksaminę lub trazodon.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1277 / 130 / 0
Fluvoksamina średnio wysoko 150-300mg alternatywnie paroksetyna 20-40mg +tranzadon wieczorem małe dawki 50-100mg lub mirtazepina 15-30mg.
  • 1974 / 525 / 0
13 sierpnia 2018jogurt pisze:
eso a skąd to pytanie? Chyba sama klomipramina jest silnym sri. Dostałeś taki mix?
Nie dostałem a moja magiczka twierdzi, że klomi 'nie jest dla mnie', aczkolwiek posiadam trochę ponad 100 tabsów Anafranil 25mg i kusi mnie żeby spróbować. Zapewne odstawię na moment parox, której biorę 20mg dziennie ale ćpuński zmysł kusi żeby sprawdzić jak zadziała mix tych dwóch. :cheesy:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 3250 / 357 / 2
Skoro masz to możesz spróbować włączyc minimalną dawkę klomi.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1277 / 130 / 0
Jeśli nie spróbujesz klomipraminy to się nie dowiesz ,to nic że to lek ze starej grupy TLPD będziesz odczuwał działanie antagonistyczne w stosunku do receptorów cholinergicznych jak suchość w ustach, zaparcia itd.v Wychwyt serotoniny jest hamowany w większym stopniu niż po zastosowaniu innych leków przeciwdepresyjnych z grupy TLPD.
  • 1974 / 525 / 0
Właśnie ten mocny efekt na serotoninę mnie ciekawi, na dniach chcę spróbować.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 3250 / 357 / 2
Ja robiłem risercz nt działania allosterycznego esci i sporo się dowiedziałem. Paro też działa allosterycznie. Jednak każdy ssri posiada inny sposób łączenia się z transporterem serotoniny który ma różne mutacje. W mózgu każdego człowieka jest wiele różnic i różnego działania ssri. Tlpd działają na "kieszeń" która najmniej podlega mutacjom z tego co zrozumiałem, stąd ich skuteczność.

z drugiej strony eso jak jest dobrze to zastanów się czy warto brać coś "bo jest"
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.