Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 19 / 6 / 0
Witam,
przeczytałem Wasze opinie i jednak zdecydowałem się na Dynavap M 2021 i palnik :)
Powiem szczerze że na początku byłem bardzo rozczarowany. Postępowałem zgodnie z instrukcją i jakoś tak skłabo klepało, sam nie wiedziałem czy to sie wapuje czy nie.

Tak jak ktoś wcześniej napisał wymaga to troche praktyki i teraz jest już dużo lepiej.
Mieszam sobie 2 rodzaje jarania od spectrum treamatics: 20% i 8 % THC. Zwapowac musze takie 2 nabicia aby sie "upalic". Chociaż już po jednej czuje.
Normalnie jedna fifka tej 20 i jedna tej 8 sprawia ze jestem konkretnie zatwiony na kilka godzin.
Wiec jest ekonomiczniej, fifki nabijam z topow a tego Dynavap ze zmielonego tematu.
Dodatkowo sprawdziłem te resztki z wapowania i....to kopie. Spaliłem z 3-4 fifki i sie też upaliłem.

Mam pytania:
1) jak powinien wyglądać ABV? Ja mam zazwyczaj ciemno brązowe ale też czasem jest czarne.
2) Czy ABV można od razu wypalić z Dynavap? To że po ściągnieciu cap-a można podpalić to wiadomo ale czy na dłuższą mete nie przytka sitka itp itd. Robił ktoś z Was tak?
3) wielu z Was mówi że temat musi być w postaci pyłu. Ale czy dosłownie pyłu jak proch?

Do tego dokupiłem CLICKER 420 VAPE, zdam relacje jak odbiore przesylke. Łącznie zestaw mnie kosztował ok 700 zeta. Wachałem się z All in One, tzn np. taki Fenix itp itd ale zdedycowałem się na taki zestaw ponieważ jeśli grzeałka padnie to tylko ją wymienie a nie całe wapo.

Pozdro
  • 2302 / 399 / 0
A ja wczoraj odebrałem Arizer Air Max i dzisiaj testuję
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2074 / 344 / 0
No ciekawi mnie czy na czysty łeb po kilku lufach ABV poczuję jakąś fazę. Ludzie piszą, że czują. Mam w chuj abv koloru brązowego, nie prawie-czarnego jak po VapCapie. Za 2 dni będę miał 1 dzień posuchy to spróbuję spalić 3 nabicia i się przekonam. Bo szamy mi się z tego nie chce już robić. Na dzień co będzie pusto będę miał abv a jak będzie słabo to mam jeszcze całkiem sporo kiefu w grinderze.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2302 / 399 / 0
@aurora20 ten kto nie robi przerw, ten szybko traci nerwy.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Zamówilem sobie tytanowego tipa do mojego stalowego vap capa. Czy jeżeli założne na niego starego zwykłego capa z mojego dyna vapa, to będzie klikał w odpowiednim momencie? Bo wyczytałem, że ten tytanowy tip się szybciej nagrzewa i chłodzi. Z góry dzięki za pomoc ;)
  • 12755 / 2466 / 0
Nie jestem na 100% pewny, ale zdaje się to tip sam z siebie wydaje click - niezależnie od tego, na co jest nałożony.
  • 100 / 25 / 0
Cap = nakładany dekielek
Tip = to na co ów dekielek nakładamy :D

Cap wydaje dźwięk, ale jeśli tip nagrzeje się szybciej i skuteczniej to i szybciej cap kliknie. @Makemo będzie G :).
  • 11 / 1 / 0
Dzięki, dobrze wiedzieć. Bo tak rozkminiałem właśnie czy te kliknięcie następuje w zależności od nagrzania capa czy tipa.
  • 100 / 25 / 0
@Makemo jak bedziessz grzał bezpośrednio w górną część capa to kliknie szybko, bo ciepło nie będzie się równomiernie rozprowadzać. Jak chcesz ściągnąć całe nabicie w jednym - dwóch podgrzaniach to polecam grzać gdzieś w to miejsce zaznaczone na obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1455 / 598 / 0
@83korsarz 1) bedzie wygladal tak jak intensywnie bedziesz podgrzewal - im mocniej tym ciemniejszy . Dopoki nie ma popiolu to nie spaliles jeszcze
2) mozna ale lepiej byc cierpliwym i uzbierac wieksza ilosc a potem zrobic z tego cannabutter w watku o ABV podalem nawet przepis jak krok po kroku
3) nie musi ale jak jest drobno zmielony to lepiej i rownimierniej uwalnia THC . Na proch to nie miel bo po prostu przeleci przez sitko - uzyj mlynka i bedziesz mial ok
Z sitkiem sie nic nie stanie jak bedziesz opalal nawet - po prostu wyczysc raz na jakis czas alkoholem izopropylowym
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.