Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 19 / 6 / 0
Witam,
przeczytałem Wasze opinie i jednak zdecydowałem się na Dynavap M 2021 i palnik :)
Powiem szczerze że na początku byłem bardzo rozczarowany. Postępowałem zgodnie z instrukcją i jakoś tak skłabo klepało, sam nie wiedziałem czy to sie wapuje czy nie.

Tak jak ktoś wcześniej napisał wymaga to troche praktyki i teraz jest już dużo lepiej.
Mieszam sobie 2 rodzaje jarania od spectrum treamatics: 20% i 8 % THC. Zwapowac musze takie 2 nabicia aby sie "upalic". Chociaż już po jednej czuje.
Normalnie jedna fifka tej 20 i jedna tej 8 sprawia ze jestem konkretnie zatwiony na kilka godzin.
Wiec jest ekonomiczniej, fifki nabijam z topow a tego Dynavap ze zmielonego tematu.
Dodatkowo sprawdziłem te resztki z wapowania i....to kopie. Spaliłem z 3-4 fifki i sie też upaliłem.

Mam pytania:
1) jak powinien wyglądać ABV? Ja mam zazwyczaj ciemno brązowe ale też czasem jest czarne.
2) Czy ABV można od razu wypalić z Dynavap? To że po ściągnieciu cap-a można podpalić to wiadomo ale czy na dłuższą mete nie przytka sitka itp itd. Robił ktoś z Was tak?
3) wielu z Was mówi że temat musi być w postaci pyłu. Ale czy dosłownie pyłu jak proch?

Do tego dokupiłem CLICKER 420 VAPE, zdam relacje jak odbiore przesylke. Łącznie zestaw mnie kosztował ok 700 zeta. Wachałem się z All in One, tzn np. taki Fenix itp itd ale zdedycowałem się na taki zestaw ponieważ jeśli grzeałka padnie to tylko ją wymienie a nie całe wapo.

Pozdro
  • 2302 / 399 / 0
A ja wczoraj odebrałem Arizer Air Max i dzisiaj testuję
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2122 / 351 / 0
No ciekawi mnie czy na czysty łeb po kilku lufach ABV poczuję jakąś fazę. Ludzie piszą, że czują. Mam w chuj abv koloru brązowego, nie prawie-czarnego jak po VapCapie. Za 2 dni będę miał 1 dzień posuchy to spróbuję spalić 3 nabicia i się przekonam. Bo szamy mi się z tego nie chce już robić. Na dzień co będzie pusto będę miał abv a jak będzie słabo to mam jeszcze całkiem sporo kiefu w grinderze.
like the others before you
one by one we will take you
  • 2302 / 399 / 0
@aurora20 ten kto nie robi przerw, ten szybko traci nerwy.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Zamówilem sobie tytanowego tipa do mojego stalowego vap capa. Czy jeżeli założne na niego starego zwykłego capa z mojego dyna vapa, to będzie klikał w odpowiednim momencie? Bo wyczytałem, że ten tytanowy tip się szybciej nagrzewa i chłodzi. Z góry dzięki za pomoc ;)
  • 12830 / 2500 / 0
Nie jestem na 100% pewny, ale zdaje się to tip sam z siebie wydaje click - niezależnie od tego, na co jest nałożony.
  • 100 / 25 / 0
Cap = nakładany dekielek
Tip = to na co ów dekielek nakładamy :D

Cap wydaje dźwięk, ale jeśli tip nagrzeje się szybciej i skuteczniej to i szybciej cap kliknie. @Makemo będzie G :).
  • 11 / 1 / 0
Dzięki, dobrze wiedzieć. Bo tak rozkminiałem właśnie czy te kliknięcie następuje w zależności od nagrzania capa czy tipa.
  • 100 / 25 / 0
@Makemo jak bedziessz grzał bezpośrednio w górną część capa to kliknie szybko, bo ciepło nie będzie się równomiernie rozprowadzać. Jak chcesz ściągnąć całe nabicie w jednym - dwóch podgrzaniach to polecam grzać gdzieś w to miejsce zaznaczone na obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1455 / 598 / 0
@83korsarz 1) bedzie wygladal tak jak intensywnie bedziesz podgrzewal - im mocniej tym ciemniejszy . Dopoki nie ma popiolu to nie spaliles jeszcze
2) mozna ale lepiej byc cierpliwym i uzbierac wieksza ilosc a potem zrobic z tego cannabutter w watku o ABV podalem nawet przepis jak krok po kroku
3) nie musi ale jak jest drobno zmielony to lepiej i rownimierniej uwalnia THC . Na proch to nie miel bo po prostu przeleci przez sitko - uzyj mlynka i bedziesz mial ok
Z sitkiem sie nic nie stanie jak bedziesz opalal nawet - po prostu wyczysc raz na jakis czas alkoholem izopropylowym
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.