Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 40 / 11 / 0
@Vetulani44 To zależy, czy lekarz dodał także osobny wpis do historii leczenia, większość tego nie robi, ale niektórzy czasami dodają. Możesz sam to sprawdzić wchodząc na swoje IKP do zakładki historia leczenia/zdarzenia medyczne. Przy samej recepcie takich informacji nie ma. Sam mam F13.2 właśnie w historii leczenia od kilku lekarzy, ale żeby się o tym dowiedzieć, taki lekarz mający dostęp do IKP musiałby oprócz przejrzenia historii recept wchodzić jeszcze dodatkowo w historię leczenia, raczej rzadko trafi się lekarz, któremu chciałoby się to robić. Można też udostępnić jedynie historię recept, tam gdzie tego wymagają, wymóg formalny będzie zachowany, a lekarz rozpoznań wtedy nie zobaczy. Jedynie lekarz POZ wskazany w deklaracji będzie widział wszystko, tyle że też raczej wątpliwe, żeby mu się chciało tak zagłębiać w dane konto pacjenta.
  • 19 / / 0
Ja mam normalnie jakieś szczęście ostatnio bo jak przez 2 miesiące nie mogłam nic załatwić to wczoraj przyszły 4 medikinety 20mg a dziś mnie odblokował pewien sławny lekarz i w końcu będę miała co dusza będzie chciala sasa
  • 19 / / 0
Też jestem za stworzeniem takiej listy. Mam ADHD od dziecka ale nie mam na to papierów. Medikinet zmienił moje życie a lekarze bardzo niechętnie go przepisują
  • 325 / 83 / 0
Nie bez powodu jest zakaz podawania serwisów oraz lekarzy, bo zaraz wycieknie info w media i zacznie się nagonka
  • 1114 / 312 / 2
17 kwietnia 2024castlecastle pisze:
Wydaje mi się, że przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego tematu. Może warto stworzyć taki wykaz/ranking serwisów, w których da się załatwić receptę (np. od ręki, tylko jak się ma papiery), takich w których się gówno da załatwić, takich które wymagają wglądu w IKP, takich które nie wymagają itd.? To jest trochę loteria. Wiadomo - są bardziej znani lekarze, którzy są bezproblemowi, ale są też receptomaty w których się gówno dostanie nawet z historią połamanego kręgosłupa... Wtedy nie warto po prostu tracić kasy i czasu.
Proponuję w takim razie założenie własnego forum na własnym hostingu i branie odpowiedzialności za treści na tym portalu. ;) z fartem
  • 19 / / 0
Nie no macie rację. W sumie jak człowiek chce to poszpera poszuka i sam znajdzie
  • 149 / 8 / 0
Jest jakiś sposób żeby JP mnie odbanował już 2 lata mam bana u niego za pierwsze zamówienie poleciał
  • 19 / / 0
Mnie zbanował na miesiąc. Zablokowałam mu dostęp do ikp. Nie wiem co możesz zrobić. Napisz do Noego hihi wymyśl cos
  • 1114 / 312 / 2
@Mindus
Nie wiem, może zwykle, szczere, przepraszam? i omówienie błędu który zrobiło się w przeszłości? skoro nie myślisz o tak podstawowych zasadach w ludzkiej komunikacji, to życzę powodzenia, stay safe i z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 136 / 15 / 0
17 kwietnia 2024Merx pisze:
17 kwietnia 2024castlecastle pisze:
Wydaje mi się, że przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego tematu. Może warto stworzyć taki wykaz/ranking serwisów, w których da się załatwić receptę (np. od ręki, tylko jak się ma papiery), takich w których się gówno da załatwić, takich które wymagają wglądu w IKP, takich które nie wymagają itd.? To jest trochę loteria. Wiadomo - są bardziej znani lekarze, którzy są bezproblemowi, ale są też receptomaty w których się gówno dostanie nawet z historią połamanego kręgosłupa... Wtedy nie warto po prostu tracić kasy i czasu.
Proponuję w takim razie założenie własnego forum na własnym hostingu i branie odpowiedzialności za treści na tym portalu. ;) z fartem
Trochę nie rozumiem. Przecież nie chodzi o zrobienie listy dilerów w Polsce, tylko o opis które serwisy są najbardziej przyjazne, najszybsze i bezproblemowe. To nie jest żadna zakazana wiedza, a ustrzegłaby wielu przed stratą kasy i czasu.
Ale ok - jeżeli pomysł jest głupi, to nie ma sensu kontynuować dyskusji.
Zablokowany
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.