ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Owszem działanie speedowe czyli serotoninę może i podbiło ale jeśli chodzi o efekty euforyczne to nie osiągnęłam takowych.
Jeśli mogę offtopa wrzucić:
Dostałam od psycha Coaxil. Czy to jakoś wpływa na trampka. Osłabia działanie, wzmaga działanie czy nie wpływa na działanie?
Sorry za offtop
Dzięki
Cogito ergo sum - Kartezjusz
agada pisze: Jeśli mogę offtopa wrzucić:
Dostałam od psycha Coaxil. Czy to jakoś wpływa na trampka. Osłabia działanie, wzmaga działanie czy nie wpływa na działanie?
Sorry za offtop![]()
Dzięki
tramadol jednak może mieć mocniejsze działanie z tianeptyną, bo sama tiane powoduje już podobno silne efekty euforyczne w większych dawkach. Zalecam dużą ostrożność.
Inna sprawa, że tego typu pytania powinno zadawać się w knajpie. Od dobrych paru stron nie było nic nowego, ciekawego, nawet związanego z tematem dopingu mózgu, poza paroma stale wałkowanymi problemami, nie licząc kilku informacji na temat miksowania 2C-P i noopeptu. Ogarnijcie się, ludziska!
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Teraz zmieniłem na MAGNE B6 MAX i polecam bardziej,
STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP MAGNEZU KTÓRY NIE JEST ZAREJESTROWANY JAKO LEK!!! (prócz Magne B6 MAX) skuteczność chelatow i innych supli to wielka niewiadoma i OLIMP nie potrafił jej udowodnić :-(
The results of in vitro and in situ studies show that magnesium diglycinate (chelate) represents a highly available form of magnesium that is absorbed in part as an intact dipeptide in the proximal small intestine
Data from this study support the suggestion that some portion of magnesium diglycinate is absorbed intact, probably via a dipeptide transport pathway. Magnesium diglycinate may be a good alternative to commonly used magnesium supplements in patients with intestinal resection.
Zrodlo: http://pen.sagepub.com/content/18/5/430.abstract
Small studies have found that magnesium in the aspartate, citrate, lactate, and chloride forms is absorbed more completely and is more bioavailable than magnesium oxide and magnesium sulfate
Zrodlo: http://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnes ... fessional/
Nalezy pamietac, ze dostepnosc biologiczna to nie to samo co procenty absorpcji.
Cytrynian magnezu posiada 16% elementalnego magnezu z czego 90% jest biologicznie dostepne. Glycinian magneu posiada 18% elementalnego magnezu z czego 80% jest dostepne biologiczne.
Poza tym twoj argument jest kaleki. Kreatyna tez nie jest lekiem, ale co, myslisz ze oni tam sproszkowana sperme sypia, bo przeciez to nie lek i i tak nikt sie nie skapnie? Przeciez to dziala na niekorzysc firmy lub marki. 'Suple tego nie gwarantuja' to chyba najglupszy argument jaki kiedykolwiek slyszalem.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.