Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 67 / 1 / 0
2cp w malych dawkach z noopeptem rzeczywiście chaos jakis wprowadza. Ale lubie raz na jakis czas 4aco-DMT dorzucić do noopeptu lub piracetamu. (Trzeba znaleźć swoją ilosc, ale imho nie wiecej niz 10mg). A jesli chodzi o piracetam to czeski daje rade. Ger jest moze gorszy ale w dawkach od 2.5g w gore z3/dz daje rade. Ja osobiscie dobrze sie czuje. Chociaż zauwazylem ze piracetam al tez jakby intensywniej sie czulo działanie doraźne.
  • 1472 / 197 / 0
Hmm to chyba przez blokadę H2, bo jak wrzucałem tramal z Ranigastem (150 mg ranitydyny) to też nie działał jakby (działal, ale jakoś dziwnie, praktycznie jakby tylko obwodowo i senność).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 766 / 136 / 6
W moim odczuciu kurkuma obniża tolerancję na tramadol i wzmacnia działanie serotoninowo-noradrenalinowe. 100mg tramadolu spożyte od razu po kurkumie zadziałało bardzo antydepresyjnie, a normalnie nie poczułbym tej dawki. Inny test pozwala na wysunięcie tezy o zmniejszeniu tolerancji - zwykle przyjmuję 600mg z zachowaniem rozsądnych przerw rzędu minimum 2 tygodni, a od czasu, gdy obficie sypię nasz kochany żółty barwnik, mogłem zmniejszyć dawkę do 400mg przy tym samym efekcie.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 61 / 1 / 0
To ja jestem jakaś dziwna :-/
Owszem działanie speedowe czyli serotoninę może i podbiło ale jeśli chodzi o efekty euforyczne to nie osiągnęłam takowych.

Jeśli mogę offtopa wrzucić:
Dostałam od psycha Coaxil. Czy to jakoś wpływa na trampka. Osłabia działanie, wzmaga działanie czy nie wpływa na działanie?
Sorry za offtop :blush:

Dzięki
DLACZEGO ŻYJĘ W KRAJU W KTÓRYM WSZYSCY CHCĄ MNIE ZROBIĆ W H.... Scio me nihil scire - Sokrates
Cogito ergo sum - Kartezjusz
  • 207 / 13 / 0
agada pisze:
Jeśli mogę offtopa wrzucić:
Dostałam od psycha Coaxil. Czy to jakoś wpływa na trampka. Osłabia działanie, wzmaga działanie czy nie wpływa na działanie?
Sorry za offtop :blush:

Dzięki
Tez zajadam coaxil . Jesli zalezy Tobie bardziej na dzialaniu terapeutycznym niz rekreacyjnym nie laczylbym tramadolu z tianeptyna na Twoim miejscu , maja przeciwstawne mechanizmy dzialania SSRI vs SSRE , w teori powinny sie wykluczać , albo zniwelować antylękowe działanie tianeptyny Np. fluoksetyna takze SSRI w kombinacjii z Coaxilem w badaniach klinicznych niwelowały nawzajem działanie antydepresyjne/lękowe. it's up to you :)
  • 1472 / 197 / 0
Tak do końca nie będą się wykluczać, trzeba to po prostu sprawdzić :D Ja będę testował Coaxil też na dniach, ale obecnie już długo nie używam żadnych SSRI/SNRI.

tramadol jednak może mieć mocniejsze działanie z tianeptyną, bo sama tiane powoduje już podobno silne efekty euforyczne w większych dawkach. Zalecam dużą ostrożność.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 766 / 136 / 6
Oba obniżają próg drgawkowy, nie zaryzykowałbym połączenia - http://www.bluelight.ru/vb/archive/inde ... 2531469ddb
Inna sprawa, że tego typu pytania powinno zadawać się w knajpie. Od dobrych paru stron nie było nic nowego, ciekawego, nawet związanego z tematem dopingu mózgu, poza paroma stale wałkowanymi problemami, nie licząc kilku informacji na temat miksowania 2C-P i noopeptu. Ogarnijcie się, ludziska!
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 34 / 1 / 0
Testować...sprawdzać.... a czy ktoś z was żre chelat magnezu? Bądź co bądź najlepsza postać przyswajalna, a przydaje się bo odpowiada za wiele rzeczy, niewiem nawet czy skuteczności niektórych pierdół nie ogranicza jego niedobór.
  • 402 / 3 / 0
Nie zostało dowiedzone że chelaty są najlepiej przyswajalna formą magnezu, TYLKO ze wchłaniają się lepiej niż tlenek który ma śmieszne 3 % przyswajalnośći. Osobiście nie polecam chelatow magnezu bo działają miernie i straszne zaparcia powodują . Używałem Magne B6 - jest to LEK czyli w przeciwieństwie do supli z Olimpa daje PEWNOSC działania i przyswajalnośći 90%, co zostało potwierdzone w BADANIACH KLINICZNYCH czego suple nie gwarantują.
Teraz zmieniłem na MAGNE B6 MAX i polecam bardziej,

STANOWCZO ODRADZAM ZAKUP MAGNEZU KTÓRY NIE JEST ZAREJESTROWANY JAKO LEK!!! (prócz Magne B6 MAX) skuteczność chelatow i innych supli to wielka niewiadoma i OLIMP nie potrafił jej udowodnić :-(
wiewi2@bk.ru
  • 3363 / 356 / 0
No i chuj kurwa, bo chelaty magnezu sa zajebiste.
The results of in vitro and in situ studies show that magnesium diglycinate (chelate) represents a highly available form of magnesium that is absorbed in part as an intact dipeptide in the proximal small intestine
W skrocie: diglycynian magnezu wykazuje silniejsza przyswajalnosc, ktora okazuje sie absorpcja calej dipeptydy w jelicie cienkim.
Data from this study support the suggestion that some portion of magnesium diglycinate is absorbed intact, probably via a dipeptide transport pathway. Magnesium diglycinate may be a good alternative to commonly used magnesium supplements in patients with intestinal resection.
To samo tylko, ze inaczej wytlumaczone.
Zrodlo: http://pen.sagepub.com/content/18/5/430.abstract
Small studies have found that magnesium in the aspartate, citrate, lactate, and chloride forms is absorbed more completely and is more bioavailable than magnesium oxide and magnesium sulfate
Male badania wykazaly asparginian, cytrynian, mleczan oraz chlorek jako lepiej przyswajalne formy magnezu od tlenku magnezu.

Zrodlo: http://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnes ... fessional/

Nalezy pamietac, ze dostepnosc biologiczna to nie to samo co procenty absorpcji.
Cytrynian magnezu posiada 16% elementalnego magnezu z czego 90% jest biologicznie dostepne. Glycinian magneu posiada 18% elementalnego magnezu z czego 80% jest dostepne biologiczne.

Poza tym twoj argument jest kaleki. Kreatyna tez nie jest lekiem, ale co, myslisz ze oni tam sproszkowana sperme sypia, bo przeciez to nie lek i i tak nikt sie nie skapnie? Przeciez to dziala na niekorzysc firmy lub marki. 'Suple tego nie gwarantuja' to chyba najglupszy argument jaki kiedykolwiek slyszalem.
Ostatnio zmieniony 03 września 2013 przez FajnieJest, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.