Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 272 / 0
Dlaczego nie mogą wprowadzić prawa analogowego?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1037 / 245 / 0
Jak dla mnie wezmą za dupe sklepy i dilerów rc bo sami są sobie winni sprzedając zanieczyszczony syf dzieciakom które to sie przećpią ile teraz o tym trąbią w telewizji, i bardzo dobrze bo te kurewskie nie uczciwe sklepy zamkną interes a i ludzie będą bardziej normalni nie biorąc tego gówna
  • 9700 / 1911 / 2
16 czerwca 2018TheLight pisze:
Dlaczego nie mogą wprowadzić prawa analogowego?
Mamy zupelnie inny system prawny niz UK.
W 2015r ktos to obszernie opisywal.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1610 / 55 / 0
Bo tak jest w konstytucji czy coś
  • 1056 / 153 / 0
Konstytucja to dla tej władzy chyba niewiele znaczy. Wszystkiego można się spodziewać w Polsce. Pamiętam jak już wiele lat temu polemizowano na tym forum, że nie da się od tak zlikwidować sklepów stacjonarnych. Przy tym twierdziłem, że tutaj będą próbowali zrobić to nawet nielegalnymi metodami, tzn. łamiąc przepisy jeśli będzie taka potrzeba polityczna. Zauważcie, że Polska nigdy nie stała wysoko w rankingach wolności gospodarczej, wolności przekonań i respektowania prawa na każdym poziomie. A teraz mamy PiS i oni pod publiczkę gotowi są (tak jak tamta władza) zrobić cokolwiek, żeby wygrać wybory.
  • 1610 / 55 / 0
Wolności przekonań? Ty sprawdź swoje fakty...

No ale bez konstytucji polska to nie polska. Niech chociaż zmienią nazwe temu kraju xD
  • 2990 / 1653 / 35
Zmienia konstytucje i wtedy wprowadza analogowe .
Sami przeciez to zapowiadaja .
Ja tam bym zrobila liste legali i juz za posiadanie nie karala .
To sa metody nixona pajaca z lat 50 .
Pajac nixon wymyslil to wtedy gdy problem narkomani wynosil 0 .
Legalizacja i redukcja szkod.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 32 / 0
to w nastepnym pokoleniu, bo muszą te stare huje odejsc z sejmu.
  • 2990 / 1653 / 35
Jeszcze jedno mnie martwi oprocz wlasnie takiego planu , planuja nam zepsuc wakacje tak by jak najwiecej rzeczy delegalizowac by dotrwac do 1 listopada 2018r gdy wtedy juz po zmianie konstytucji ( chyba jest potrzebna do wprowadzenia 1 zmiany czyli prawa analogowego) Co wogule nie jest dla calego obecnego sejmu trudne , juz ustawa skazujaca ludzi majacych nawet 100mg substancji o bazującym na zakazanych rdzeniach wsadzic na 3lata do wiezienia.
Jak w USA super wiezienia beda budowac ruch bedzie bo napewno woelu trafi za taka ilosc jak trawke koleś mial lufe i siedzi .
Prawo jest dla nas dla posla nie istnieje kradna milony i nie moga ich wsadzic takie pokolenie nami rzadzi ( wszystkie partie)bez pomyslu na Polske i bedzie gorzej bez ludzi mlodych i nie skologowanych z tymi ludźmi z tym pokoleniem alkoholowych flustratow i nalogowych palaczy zamiast legal highs beda olbrzymie wiezienia.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 837 / 78 / 0
W UK mają analogowe, a zakup dragów na ulicy czy w głębinach nie stanowi najmniejszego problemu. Dla chcącego nic trudnego, ale i tak lepiej stąd wyjechać i nie oglądać się za siebie. Jest wiele lepszych miejsc na tej planecie nie patrząc tylko przez pryzmat ćpania.
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.