Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 559 / 2
A jak myślicie papierosa glo czyli neo wysypać tytoń i zastąpić herą z tytoniem? Tam jest przecież aluminium.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 465 / 47 / 0
27 grudnia 2023jak89 pisze:
20 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze:
Nie ma innej sensownej opcji podania brownu oprócz palenia ? Bo o jakie szkodliwe związki chodzi przy takiej inhalacji ? Może da się zrobić coś żeby je filtrować jakoś, na zasadzie filtra w papierosie, lub czegoś podobnego. Jestem zielony w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli te pytania są z dupy XD
Jadasz ziemniaki owinięte folią aluminiową z piekarnika bądź ogniska?
Moim zdaniem różnice robi:
1. Raz na jakiś czas,
2. Codziennie.
No tak masz rację, ja akurat jeszcze z H nie mialem do czynienia, ale się przymierzam XD I ciągle myśle i kombinuje jak by tu najprościej obejść te skomplikowane i dziwne metody podawania. Szkoda, że nie można normalnie zjeść jak tabletki lub przywalić w nocha. Igła odpada absolutnie, pozostaje jedynie palenie i stąd moje pomysły na maksymalne uproszczenie tego procesu, ale pewnie dlatego, że nie mam z tym doświadczenia to wymyślam nierealne rzeczy, które wydają mi się proste XD Jeśli chodzi o folie aluminiową to nie tylko szkodliwość samej folii , ale też miałem na myśli filtr który trochę zatrzyma inne syfy palone. Ale pewnie zbyt wielu ludzi nad tym już myślało i skoro nic nie wymyśliło to pewnie go nie ma. i
  • 553 / 117 / 0
@Up co mam napisać...
... zaryzykuję.
Nie bój się kolego folii.
Niestety ta czynność staje się w podobnym stopniu częścią uzależnienia co 'porabianie materiału' do wciągnięcia.
A szkodliwe związki zawarte w folii...
Odpalasz te bardziej połyskującą stronę i tyle...
  • 1403 / 360 / 13
Zajarałem brauna z folii jeden raz w życiu w UK z jakimś murzyńcem z Jamajki czy chuj wie skąd on był. O opiatach to miałem wtedy zerowe pojęcie, ale juz bylem tak przejarany maczanami, że w sumie to co mi tam może zaszkodzić :zombie: Zdecydowanie zacząłem od zbyt grubego kalibru bo jak mnie porzygało w sklepie i zmuliło potem to powiedziałem ni chuja nigdy więcej tego nie dotknę… oczywiście maczany na syntetycznych kanna karałem dalej %-D W sumie tak po dłuższym zastanowieniu to może dałbym jej drugą szansę ale kwestia szlajania sie po miejscach do których za bardzo nie mam ochoty wracać… zresztą wydaje mi sie, że to oxy tera przejmują pałeczkę najbardziej mainstreamowych opioidów na ulicy (przynajmniej u mnie) i jakościowo chyba tez już nie wypada najlepiej.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 553 / 117 / 0
Jasne @Czoug jeśli żyjesz w jednym z angielskich miast to wiadomo.
Niestety w PL jest chujnia jakich mało...
Obczaj sobie polski telegram... Ludzie dają ogłoszenie, a po kilku zdaniach konwersacji panikują boś na pewno z policji... Żarty ...
Byleby bez off- topu- za którymś razem serio te montowanie tej folii, a potem gonitwa za kropelką dają (pewno jakąś chujową), lecz jednak satysfakcję...
  • 42 / 6 / 0
Dokładnie oxykodon przejmuje w pewnym sensie pałeczkę jest on typowo mainstreamowy i niektórzym ludziom pewnie nazwa przypasuje taka amerykańska a wjebanie wcale nie gorsze niż heroina.
Na ile wam wystarcza ćwiara p0lki heleny?
  • 553 / 117 / 0
@Up oczywiście masz rację kolego @provide oxy jest proponowane na 'pl- telegr...' w miastach w których teoretycznie istnieje zakaz nadany przez kiboli z tych miast, którzy z jakichś względów nie chcą puszczać u siebie w mieście opioidów.
Ciekawe jak to się rozwinie.... Klientów jest co raz więcej...
Wielu terapeutów tym mówi, że niestety opio-dragi docierają i da zażywane.
Śmiem twierdzić, że kto raz doświadczy stanu ujebania po kodeinie ten nie spocznie w poszukiwaniach.
Im więcej zapytaj o brown sugar tym większa podaż się pojawi.

@provide wjebanie w oksy jest tym samym co wjebanie w herę. To samo tyczy kodeiny.
Wątroba reaguje identycznie na te substancję. Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie.
  • 579 / 128 / 0
@odbytniczy1991 a kto powiedział, że nie da rady wciągać? Nawet bez przeróbki freebase do soli działa tą drogą, aczkolwiek nie tak dobrze jak palona. Było już mówione, że można też palić ze szkła.

@jak89 dla mnie z aptecznych opio to właśnie oksykodon ma profil działania najbliższy heroinie. A o co z tą wątrobą Tobie chodzi to kompletnie nie załapałem.
  • 553 / 117 / 0
@Up heroina w wątrobie jest metabolizowana do morfiny, kodeiną też. Więc dr facto jaka jest różnica.
Przestrzegam przed linczem- słowa o wjebaniu w kodeinę i porównania go do uzależnienia od hery wypowiedział dr Robert Rutkowski (prawilny terapeuta, a nie jakiś podrabianiec- były ćpun), a ja tylko za nim powtórzyłem.
  • 414 / 108 / 0
Nie. heroina ulega bardzo szybkiej deacetylacji do monoacetylowych pochodnych, a następnie do morfiny w środowisku wodnym. Wątroba tu za wiele do roboty na tym etapie metabolizmu nie ma.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.