14 lipca 2020babushka pisze: Jak to jest z tą optymalną proporcją pomiędzy kodeiną a prometazyną? Na stronach zagranicznych jest mowa o stosunku kody do promki w leanie 1,6:1, tutaj natknęłam się na dawki pokroju 25mg prometazyny na 300mg kodeiny, czyli zupełnie inny stosunek obu substancji. Ktoś testował różne proporcje i może się wypowiedzieć na temat działania?
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
18 października 2020Konrad2990 pisze: Czy diphergan wpływa na puls? Mam brać na uspokojenie po odstawce diazepamu a puls mam i tak po innych lekach w granicy 50 obniży bardziej?
Nie wiem czy aktualne, ale pytanie z rodziny tych ważnych. Kurczę, nie ma co pytać o takie rzeczy na hypku, jak masz inne leki to zapytaj lekarza o te interakcje i tyle. Nie ma się co korygować jak życie na szali. Z fartem ;)
29 czerwca 2020przodownik pisze: Diphergan to jedyny lek przeciwhistaminowy, który jako tako działał na mnie sedatywnie i ten efekt był odczuwalny. dobrze wzmacnia opiaty i to się czuje wyraźnie. jest to antyhistamina starszej generacji, a także pochodna fenotiazyny. wykazuje też podobieństwa do neuroleptyków. lek jest niestety drogi i nie warty większej uwagi, jednak godny polecenia.
Od hydro różni sie tym, że jak za dużo pijesz go to może wywołać haluny.Coś tam działa może, ale przegrwa z dawkami hydro 300 mg.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.