The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Szkoda, liczyłem na coś więcej czytając co z niektórymi robi 5 mg. Następnym razem spróbuje uderzyć z całym 10 mg tabsem na raz per klama (szkoda, że nie maja tego w prochu).
The body or a conscious mind'
Po samym fly byłem rozczarowany. Kompletny ogar, jedynie falowanie i przyzwoite CEVy. Tak jak kolega wyżej pisze, już 5mg ludzi dobrze robiło, a takiego amatora jak ja 9 nie? Zmusiło mnie to do złamania swojego postanowienia żeby nie brać papieru samemu. Nie żałuję, było genialnie.
The body or a conscious mind'
Pół tabsy może się okazać zbyt słabe, ale lepiej być safe then sorry... zawsze można dorzucić / zjeś więcej następnym razem.
Pamiętam pewnego razu gdy wrzuciłem 20mg i po kilku minutach wziąłem gorącą kąpiel... tak mnie roztelepało, że myslałem że nie wyjdę z wanny. W tej samej chwili chwycił mnie taki głód, że musiałem się wspomóc kilkoma kanapkami. Przeszło prawie, że odrazu po zjedzeniu, a trip był jak zawsze - udany ;).
Przez chwilę miałem lekką paranoję, bo kilka dni wcześniej wypiłem troche caapi i bałem się o ZS, ale to nie było to. W sumie to była jedyna taka sytuacja, gdzie w grę nie wchodziły jakiekolwiek ilości alko, a BL był tak silny. Tak czy siak, zawsze na początku odczuwam uboki, a w szcególnści te ze strony układu pokarmowego.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.