Krzywo nikt się nie patrzy.
angor animi pisze:U mnie się patrzeli krzywo, wręcz nie chcieli sprzedać. To zależy od konkretnej apteki, a nie od tego czy się zamawia z DOZ.Krzywo nikt się nie patrzy.
Od apteki - owszem. Ja sam mam jedną aptekę w której "nigdy nie ma". Co jest nieprawdą, bo raz mieli wręcz wystawione. Przy wskazaniu otrzymałem odpowiedź, że to puste opakowania. Ta, jasne. Ustawione jeden na drugim :wall:
Natomiast w drugiej kobieta chyba pracowała w sklepie za PRL-u - o czym świadczy jej nalana twarz i mina apatycznego mordercy, poza tym kłótnie dochodzą do tego poziomu, że raz poprosiłem kierownika. (Którego oczywiście nie było i nie wiem czy są takowi w mniejszych aptekach).
Od kiedy zamawiam przez internet nie mają nic do gadania. To moja paczka, przychodzi w ładnej siatce, sprawdzają tylko czy imię i nazwisko się zgadza, szybko skanują i MUSZĄ wydać mi całą siatkę, którą zamówiłem. Bez dyskusji i grymasów. Jak coś można pokazać SMS-a, że paczka przyszła, cokolwiek. Co innego jeśli się nie zamówiło. Wtedy mogą grymasić na wszystkie możliwe sposoby, wraz z najprostszym, często z dupy wziętym - "Nie ma". I to spojrzenie, achhh...
To już patologia, jeśli masz problemy z przesyłką, choć nie twierdzę, że mogą takie występować (jakbym brał przesyłki do jednej ze znienawidzonych aptek). Choć i w tamtym wypadku wystarczy powiedzieć. "Moja Paczka, specjalnie zamówiłem, wszystko się zgadza, jakiś lek wymaga recepty?" Nie? To wypier... :-D
Ogólnie nienawidzę łażenia po aptekach. Zamawiając gdziekolwiek przez internet masz większą siłę przebicia.
Laveyan pisze:MUSZĄ wydać mi całą siatkę, którą zamówiłem
Natomiast racje masz że zamawiając przez internet zwykle nie ma problemów - no chyba że zamawiasz po 5 opakowań co 2 dni. No i to jeszcze zależy od konkretnej apteki oczywiście. Generalnie ww. sprawy były już wałkowane wiele razy w tym temacie, i ciągle wracają jak bumerang.
Kiedyś jak brałem Antki to wyjęła je i liczyła, więc krzywo mogą patrzeć zawsze, zwłaszcza, że zawartość jest podana na etykiecie.
I tak jak mówił przedmówca, nie musi Ci wcale 5 opakowań wydać. Może nie sprzedać wcale, jeśli istnieje podejrzenie, że lek będzie wykorzystany w celu niemedycznym.
Redver pisze:Ostatnio wiele aptek usunięto z Doza do zamówień przez internet, u was też wykasowali dużo punktów odbioru?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Ale ogólnie też polecam, trzeba troche rutinoscorbinu zamawiać dodatkowo wtedy nikt sie nie przypierdala, albo lepiej rutinacea, bardzo smaczne są, można jesc jak cukierki, każdemu ćpunowi przydadza się witaminki! ;)
mesmerize pisze:podobno to jest 70% wszystkich zamówień w dozie.
zamawiajcie ludzie jakies witaminy dodatkowo czy coś, dla ściemy, bo w koncu się wkurwią i przestaną tym handlować
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.