Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Cześć, ciekawi mnie ta gabapentyna.
Czy mogłabym to brać zamiast pregabaliny żeby zejść z tolerki na prege (mam kosmiczną tolerancję, nie będę nawet pisać jaką)
Czy da się to dostać na receptomatach i co pisać żeby dali (nie pytam o konkretne strony, tylko ogólnie) najlepiej z refundacja?
Czy ma to tolerancję krzyżową z prega i jak obliczyć ile mam tego jeść na podstawie mojej tolerki na prege?
Pozdrawiam
  • 24 / / 0
Siemaneczko, od 3 tyg biorę Gabapentynę w dawce 3x100 powiem Wam że czasami mgea monco potrafi uwalić i nie wiem jak u Was ale u mnie powoduje takie dziwne drzenie mieśni i czuje się ogupiały i czasami monco ootumanion
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.