Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 845 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kato »
zią... napisałem np. 4 razy po 2 ml = 8 ml na dzień ;]

i co ma sok porzeczkowy do tego ?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qax »
Porzeczki zjedzone w większej ilości działają na organizm jak inhibitory monoaminooksydazy. Jeśli wypijesz odpowiednią ilość soku porzeczkowego z gbl to faza giblowa sporo zyska na sile, to samo tyczy się wielu innych narkotyków. Zresztą to nawet samo picie takiego soku ma działanie antydepresyjne. :)

Edit: Miałem też kilkudniowy ciąg giblowy, w którym piłem codziennie po 8-12 ml bez i-MAO i pod koniec odczułem lekki wzrost tolerancji, tzn. po wyjściu z ciągu jedna dawka 2,5 ml działała jak 2 ml. Nie polecam ostrych ciągów giblowych, kiepsko potem dochodzi się do siebie.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2010 przez Qax, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 845 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kato »
a dlaczego ma zyskać na sile ? skad takie info, jaki jest mechanizm działania tego wg ciebie ?
Early work by Gessa et al. studied the effect of GHB on 5-HT, NA and DA in the brains of rabbits
and Long-Evans rats [11]. Rabbits were injected intravenously (i.v.) and rats were injected
intraperitoneally (i.p.) with varying doses of GHB ranging from 250 mg/kg to 2000 mg/kg and
sacrificed 0-4 hours post dose. The results of the various experiments indicated that there is a
slight increase in 5-HT and NA levels in the brain; however, they observed a pronounced
increase in brain DA levels (primarily in the caudate nucleus). The maximal increase in DA
concentration occurred 1-2 hours after administration of 2000 mg/kg of GHB with a slow decline
thereafter. Further study of the effects of GHB on DA involved the administration of L-DOPA
and a known monoamine oxidase inhibitor (MAOI), pargyline. It was found that although DOPA
produced an initial higher increase in rat brain DA, GHB produced a more sustained increase and
co-administration of the two compounds (DOPA 50 mg/kg i.v. and GHB 2000 mg/kg i.p.)
produced a further increase. Furthermore it also appeared that DOPA-decarboxylase was not
affected by GHB. Administration of pargyline (80 mg/kg i.p.) to rats produced complete
monoamine oxidase (MAO) inhibition, whereas MAO activity was not inhibited following a 2000
mg/kg i.p. GHB dose. It was concluded that GHB does not appear to be a MAOI.
Other studies concerning GHB and brain DA levels confirmed that DA is altered in response to
GHB [12-16]. It appears that there is an initial inhibition of DA release at the synapse but an
increase in neuronal DA production. This is followed by either a time-dependent (DA increases
with time) or dose-dependent stimulation of DA release (low doses inhibit, high doses
stimulate), In the case of both theories this will ultimately result in a pronounced increase in brain
DA concentration. However, Feigenbaum and Howard have reported that GHB inhibits rather
than stimulates DA release and that experiments showing DA stimulation were performed under
anaesthesia or in the presence of high calcium concentrations; such conditions apparently have
been found to spuriously enhance striatal DA release [17].
Z tego nic takiego nie wynika.

Picie soku bedzie mialo moze jakies dzialanie antydepresyjne jak bys 20 litorw dziennie pil ;-) Na niektorych moklobemid nie dziala, a co dopiero porzeczki ;-)

ostre ciągi to są tygodnie 24/7 a nie picie tylko w dzien przeciez.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qax »
katotaliban pisze:
a dlaczego ma zyskać na sile ? skad takie info, jaki jest mechanizm działania tego wg ciebie ?
Mówiąc po chłopsku]
Picie soku bedzie mialo moze jakies dzialanie antydepresyjne jak bys 20 litorw dziennie pil ;-) Na niektorych moklobemid nie dziala, a co dopiero porzeczki ;-)
[/quote]

Masz tutaj trochę racji ale warto spróbować bo w praktyce zawsze może być inaczej. Mam w domu dużo mocno skoncentrowanego soku porzeczkowego własnej roboty (takiego nie da rady kupić) i wypicie dwóch szklanek wspaniale poprawiało działanie wielu substancji. A do gibla wystarczła nawet jedna. Znacznie zwiększało to euforię i wydłużało fazę. I to nie jest żadne placebo.
katotaliban pisze:
ostre ciągi to są tygodnie 24/7 a nie picie tylko w dzien przeciez.
A czy ja napisałem, że ostry ciąg to picie w dzień przez parę dni? P.w. Nigdy nie wpadłem w ostry ciąg bo mnie zaraz skręcało coś w środku już po kilku dniach. Pzdr.
  • 545 / 8 / 0
Ummm ale GBL w dawkach rekreacyjnych oddziaływuje na receptor GABA-B i hamuje uwalnianie dopaminy i innych stymulujących neuroprzekaźników, przynajmniej podczas właściwej fazy. Uwalnianie występuje dopiero 3-4 h po, przez receptor GHB (aka "dopamine rebound"). Z drugiej strony jak dla mnie moklobemid (iMAO) wydłuża sedatywne działanie Giebla, ale nie wiem czemu.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Dopamine rebound to tak naprawdę shitload blokowanej dopaminy szybko konwertowanej do masowych ilości adrenaliny oraz nadmiar acetylocholiny.

Czytałem, że melisa uspokaja zacnie te wszystkie symtomy. Aviomarin też? Myślałem o zakupie kropli walerianowych i nalewki z melissy. Jak je dawkować?
Co jeszcze przyda się, z OTC-dostępnych rzeczy, do odstawiania?

-Witaminy z grupy b
-Melissa i waleriana, nalewki
-Aviomarin (nasennie)

Coś jeszcze dodać do listy zakupów jutrzejszych?
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010 przez Toker, łącznie zmieniany 1 raz.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 545 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: euzebiusz »
wit. C, A, magnez albo aspargin, cynk - to ochronnie bo przy odstawieniu masz największe skoki kwasu glutaminowego i dopaminy i co za tym idzie nawięcej neuronów może zdechnąć.
Dopamine rebound to tak naprawdę shitload blokowanej dopaminy szybko konwertowanej do masowych ilości adrenaliny oraz nadmiar acetylocholiny.
To jest stara, nieaktualna teoria sprzed odkrycia receptora GHB, tu masz to opisane: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=26430 (posty electrofreaka, na wiki też jest).
  • 327 / 6 / 0
jest też w nieostrożnym dawkowaniu przy braku tolerki, ja popijam rekreacyjnie od czasu do czasu i mam z tego wiele radości, ostatnio jakieś dziwne wkurwienie mnie ogarnęło to sobie tak leczniczo na uspokojenie łyknałem i faktycznie nieco się rozluźniłem a że dawka była nieduża (1,5 ml) to za jakieś pól godziny poczułem niedosyt i znowu sobie dolałem do pepsi ale teraz to już bez mierzenia strzykawką tylko tak na oko, zrobiło się całkiem miło a że zajęty byłem pracą przy kompie to za jakiś czas całkiem odruchowo dolałem po raz kolejny
i to był błąd, jak wstałem ledwo się mogłem na nogach utrzymać, w pierwszej chwili pomyślałem wow ! ale jazda
i zastanawiałem się jakiej też interakcji zawdzięczam taką kosmiczną banię, w życiu czegoś takiego nie miałem,
prawie jak narkoza, no ale jak mnie za 15 minut złapały niekończące się żygi wszysko było jasne: przedawkowałem,
stąd moja rada i ostrzeżenie dla początkujących ZAWSZE DOKŁADNIE ODMIERZAJCIE DAWKI, nigdy na oko, jak też
nie dolewać kilkanaście minut po pierwszej dawce bo łatwo się przejechać, ja miałem wrażenie że otarłem się o śmierć ufff
  • 682 / 7 / 0
jaka smierc, po samym GBL nie da sie umrzec, chyba ze popijesz go sobie jak kubusia, za to z alkoholem calkiem mozliwe. chcialoby sie jeszcze pocieszyc ta substancja jednak jej czas minal w moim przypadku, a pozostal tylko bol glowy i otepienie [na fazie]
Sun Was High (So Was I)
  • 327 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Numan »
założyłbym się z tobą że zejdziesz śmiertelnie po GBL ale kto mi wtedy wypłaci wygraną ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.