Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 915 / 4 / 0
widzę, że się mądrujesz zależnie od tematu, relatywistyczna dziwko.
Naprawdę nigdy nie miałem wyrzutów sumienia, niezależnie od tego co zrobiłem, nie robią na mnie żadnego wrażenia nieocenzurowane zdjęcia ludzi zabitych w wypadkach itp. kiedyś oglądałem dla zabawy, miałem wtedy z 13 lat...

myślę, że kłamiesz. albo jesteś na tyle nieświadomy, że nie rozpoznajesz wyrzutów sumienia, gdy takie mają miejsce. nawet najbardziej zatwardziały socjopata odczuwa wyrzuty sumienia, zwłaszcza gdy ma w życiu pecha, jak to opisujesz. wyrzuty sumienia są blisko związane z wątpliwościami - wątpliwości najbardziej się zagęszczają, gdy człowiek jest samotny.
Na tym wlasnie polega romantyzm opio.

IMO romantyzm opio jest dorobiony, by zakryć żenadę opio. albo jeszcze gorzej: opiaty eksploatują ten tragiczny rodzaj romantyzmu, który zwykle kończy się samobójstwem i koncentruje się na tarzaniu w żalach. masz weltszmerc, zażyj kodeinę - weltszmerc-mizantrop opiatownik to totalna parodia, mickiewicz by tego nie uszanował.
  • 983 / 16 / 0
Dostałem benzo, bo i tak miałem stłumioną empatię i inne uczucia, wiele nie zmieniły.
Wątpliwości w jakim sensie?
Nie mam wątpliwości po tym jak już coś zrobię, nie zastanawiam się czy można było zrobić inaczej, wątpliwości mam przed zrobieniem czegoś.
Kiedyś pobiłem gościa, bo miałem kiepski dzień, a on rzucił jakąś wiązankę, normalnie bym to olał ale wtedy solidnie mu wpierdoliłem nie mając wątpliwości, nie mam też wątpliwości dzisiaj - jeżeli ktoś jest agresywny musi się liczyć z ryzykiem, że agresja będzie odwzajemniona.
  • 370 / 21 / 0
@bufo
Nie powiem ze nie masz racji, bo przeciez wielu wlasnie tak skonczylo (lubimy stereotypy)?
W takich wypadkach romantyzm moze i byc dorobiony (bo w koncu ktory romantyk zaslynal jedynie z wsuania opio), jednak musze cie rozczarowac - zaden weltszmerc, czy inne Werterowe chorobsko duszy zdecydowanie mnie nie gnebi. W zyciu jestem szczesliwy, wszystko zawsze jakos toczy sie dobrym torem, a mimo to opio wprowadzaja w bardzo romantyczny nastroj, zwlaszcza z dobrym S&S. Bo romantyzm nie jest tylko tym o czym wspomniane bylo w poscie kolegi powyzej. Nie rozumem, dlaczego ludzie najczesciej kojarza termin 'romantyzm' glownie z nieszczesciem, strata, etc. Przeca 'romantyzm' jest tez terminem uzywanym rowniez do wyrazania szczescia. (i to nie takiego prozaicznego, wszak miec szczescie w sferze uczuciowej, to bodaj najwieksze szczescie na jakie mozna natrafic)

[edit]PRZEPRASZAM! Dopiero przed sekunda dowiedzialem sie ze bufo to niejaki fejdegej! W takim razie serdecznie przepraszam zacnych forumowiczow, za rozpoczecie polemiki, ktora moze sie ciagnac bez konca![/edit]
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 2179 / 31 / 0
ale wy jesteście głupi :scared:
  • 370 / 21 / 0
W koncu to dno dna, czego sie spodziewales na najnizszym z mozliwych poziomow? Nie mozna nawet rzucac miechem, zostaje tylko mul z trudem podjety przez nasze dlonie...
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 915 / 4 / 0
ale wy jesteście głupi

są. ale jest w tym jakiś romantyzm.
  • 238 / 2 / 0
Gwynnbleid pisze:
i to mówi osoba, według której wyraz 'marihuana' pisze się przez ce ha
  • 2497 / 50 / 0
marihuana pisze sie przez "jest do dupy" ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
Mya pisze:
Gwynnbleid pisze:
i to mówi osoba, według której wyraz 'marihuana' pisze się przez ce ha
strzępcie sobie ozory i plujcie jadem, wg mnie dorosłym wykształconym ludziom nie przystoi, bez względu na to co im sie w głowie uroi.
  • 232 / / 0
Heroine2 pisze:
Ja uważam że dilowanie jest złem.
Ja dilowanie porównuje do prostytucji. Prostytutka poniża się sprzedając swoje ciało, dil poniża się sprzedając materiał zamiast poszukać uczciwej roboty.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.