Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
boZiu czemu wszyscy mówią na mnie Mała ... :/
oo ..to tego ze to narkotyk kryminalistów to takiego czegos nie słyszałamm :p stereotypy :)
  • 2878 / 21 / 0
Tak, Malcolm X brał gałkę, gdy siedział w pierdlu.
Malcolm X used nutmeg whilst in jail when his supplies of marijuana ran out. In his autobiography he wrote: 'I first got high in Charlestown [prison] on nutmeg. My cellmate was among at least a hundred nutmeg men who, for money or cigarettes, bought from kitchen worker inmates penny matchboxes full of stolen nutmeg. I grabbed a box as though it were a pound of heavy drugs. Stirred into a glass of cold water, a penny matchbox full of nutmeg had the kick of three or four reefers.' When the authorities became aware of such uses of nutmeg it was removed from many prison kitchens.
The Encyclopedia of Psychoactive Substances by Richard Rudgley Little, Brown and Company (1998)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2235 / 8 / 0
gumi43 pisze:
Czyżbyś pretendowała do bycia koszykarką?
oo ..to tego ze to narkotyk kryminalistów to takiego czegos nie słyszałamm :p stereotypy :)
Mylisz sie. Ja o tym i słyszałem i czytałem. Gałka jest po prostu legalna, z tego co wiem polscy więźniowie także dopraszają odwiedzających o przyprawę.
  • 638 / 10 / 0
gumi43 pisze:
nie radze tego brac... przynajmniej ja nie wezme ...
W srode wziełam wszamałam 20 g i masakra tak mi brzuch zaczął nawalac ze nakoncu sie wkurwiłam i połozyłam sie spac , obudziłam sie w nocy świat wygląda jak bym wypiła z litre wódki suchosc w ustach niesamowitaa i wgl myslałam ze zawał bede miec bo serce tak mi trzepało jak z kałasznikowa :D no i niestety oczywiscie dwa dni z zycia usuniete bo je praktycznie przespałam .. :/ nic fajnegoo ;)
Ale sama wiem jak to jest ze jak sie ma ochotę na jakąś nowosc to sie mu tego nie obrzydzi :D
Pewnie bedą wszyscy pisac ze to :drag: dzieciaków .. to odrazu mówie ze dzieckiem juz nie jestem i chciałam spróbowac nowosci jakiejs ,sprawdzic działanie . Amen
1. Jaka gałka, firma, kraj pochodzenia, mielona czy cała?
2. Na pierwszy raz powinno się brać mniejszą ilość, szczegołnie ta ostrożność jest zalecana w przypadku materialu roślinnego niewiadomej mocy
3. Brzuch mniej boli jak się zje coś razem z gałka, albo je ją powoli przez np. 2 godziny. Mniejsze stężenie substancji drażniących w ukł. pokarmowym.
psychedelic encyclopedia pisze:
. Stirred into a glass of cold water, a penny matchbox full of nutmeg had the kick of three or four reefers.' When the authorities became aware of such uses of nutmeg it was removed from many prison kitchens.
3-4 jointy mj pierdolnieciem równają się gałce o objętości pudełka zapałek? Chciałbym spróbować tak mocnego muszkatu i nie chciałbym palić tak słabej maryśki. Ale to pewnie 30 lat temu było.
  • 10 / / 0
1. Jaka gałka, firma, kraj pochodzenia, mielona czy cała?
2. Na pierwszy raz powinno się brać mniejszą ilość, szczegołnie ta ostrożność jest zalecana w przypadku materialu roślinnego niewiadomej mocy
3. Brzuch mniej boli jak się zje coś razem z gałka, albo je ją powoli przez np. 2 godziny. Mniejsze stężenie substancji drażniących w ukł. pokarmowym.

gałka firmy Kamis chyba i mielonaa ://
No kurcze własnie chyba przesadziłam z iloscią tak mi sie wydaje nie wiem.. :/ nom i wszamałam to dosc szybko zeby nie męczyc sie z tym ochydnym smakiem zbyt długo :D
  • 10 / / 0
..::Abli::.. pisze:
gumi43 pisze:
Czyżbyś pretendowała do bycia koszykarką?
Mylisz sie. Ja o tym i słyszałem i czytałem. Gałka jest po prostu legalna, z tego co wiem polscy więźniowie także dopraszają odwiedzających o przyprawę.

nie no bez przesady do koszykarki brakuje mi troche cm :D ha
Łał..to fest normalnie z tymi wiezniami ... ;x
  • 2235 / 8 / 0
Jeszcze bardziej fest jest ukończyć edukację. Zapraszam do szkoły, na narkotyki przyjdzie czas(uwierz ćpunowi, teraz żałuje, że nie wziął się w porę w garść).
  • 10 / / 0
W szkole mi jakoś idzie i raczej skończe napewno .. <chodze do technikum > tak ze sie nie bój o mnie ja sobie poradze :D :nolove:
A takie dragi to próbuje tylko od czasu do czasu.. teraz troche czesciej ale tylko dlatego że mam praktyki i nie musze sie do szkoły uczyc i mam duzio czasu :D
Amen . xd
  • 4 / / 0
Dziś o godzinie 16:45 pierwszy raz spróbowałem gałki muszkatołowej.
Wymieszałem ją z jogurtem i zjadłem popijając herbatą.
Były to 2 paczki mielonej gałki od Prymat (z Indonezji).
Minęło prawie 10 godzin i nic... Kompletnie żadnego odrealnienia ;<
Czy ktoś wie dlaczego tak wyszło? :P
  • 295 / 1 / 0
Prymat jest słaby. Już Appetita lepsza a najmocniejsza Kamisa.
darmowy kwas:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.