- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
[Baclofen + Tramadol]
pozdro!
[Baclofen + Tramadol]
A jak długo działa zwykle fentanyl? Bo po wybudzeniu z narkozy nie czuję żadnej euforii, tylko senność i mocne osłabienie, ewentualnie mdłości (ale to b. rzadko).
Jeśli chodzi o poprzednie podanie - to było raczej takie zamącenie w głowie i uczucie utrudnionego oddychania (trochę dziwne, ale po chwili byłem na tyle otumaniony, że było mi to obojętne)...
Co do doświadczenia z mocnymi opioidami - to raczej żadne, najmocniejszy opioid z jakim miałem "przyjemność" się zetknąć to tramadol (euforia, lekka, była tylko za pierwszymi dwoma razami, przy czym dość mocno zaznaczyło się działanie powodujące mdłości - to podobno skutek agonizmu receptora mi, który jak wiadomo odpowiada za efekty euforyczne; kiepsko ;] ). Zresztą takich wrażeń generalnie nie szukam, po prostu tego typu anestezjologiczne przygody można potraktować jako okazję do przekonania się, jak dany specyfik na mnie działa.
Ech, szkoda że później tak szybko podali mi ten propofol, mogli jeszcze chwilę poczekać... :D
[Midazolam (tabl.) + Fentanyl (dożylnie)]
B) Jeśli nie był to wpływ klonazepamu to może wina bronka. Alkohol spożyty przed kodeiną u mnie znacząco osłabiał jej działanie, zwłaszcza w większej ilości. U Ciebie jedno piwo więc chuj wie czy to miało jakiś wpływ
C) 150mg kodeiny to mała dawka więc może tu tkwi problem. Jeśli robi Cię dobrze z DXM to bez mogło być za mało
D) IMHO nie, ale to kwestia gustu. Ja wziąłbym 600mg kodeiny i 2-4mg klonazepamu piętnaście minut przed nią i tyle.
p.s. właśnie jestem pod wpływem powyższego kombosa (600+2), na rześki poranek :)
[Depresanty - Miksy]
ale do mixow jest fajny ja lubie mixy iv
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
syrop oprócz metadonu zawiera nalokson, który dodawany jest tam z dwóch powdów. -zeby nie podawać inną drogą niż doustna
-żeby przy długotrwałej terapii substytucyjnej znieść liczne działania niepożądane metadonu na przewód pokarmowy tj zaparcie, podwyższenie ciśnienia w drogach żółciowych itp.
Nalokson nie wchłania się z przewodu pokarmowego do krwi. Metadon wchłania sie b.dobrze.
W tym układzie można podać sobie syropek iv, ale dawka musi być spora. Wejścia też się za bardzo nie poczuje. Natomiast faza bedzie i to dość długo, mimo że na poczatku tego nic nie zapowiada. efekty działania tak podanego syropu metadon bedą się nasilały z upływem czasu od jego podania.
Chodzi tu o t 0,5 obu subst. nalokson działa b.krótko, metadon dużo dłużej. po pewnym, nie tak długim czasie od podania iv, faza bedzie "rosła", ponieważ nalokson bedzie już metabolizowany i eliminiwany z organizmu, w odróznieniu do metadonu, który bedzie sie dopiero "rozkręcał"
[metadon 50ml+ampulki tramal 600+10mg klona+1,0mg fentanylu i.v]
Oxan mysle ze syropek matadonowy niezby sie nadaje do walenia jest niezbyt
a mixy na nim moga sie skoczyc zle
bardzo zle
znam az nadto takich przypadkow
a wesja z powyższego mojego postu to dla desperado jest( bo chyba takim trzeba byc, by syropek dokabla walić). no chyba, że ktos podda go czynnościom rozdzielczym celem rozdzielenia obu substancji czynnych. zapewniam procedura jest naprawde nietrudna do wykonania. koszty jako średnie tej procedury bym okreslił
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.