Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Nazwa: Jing-Jang

Kolor: Niebieski (nie mogłem znaleźć rysunku). Pełno pykłu coś jakby brokat, ale brokat to napewno nie był :)

Kształt: Kółencjo

Logo: chiński znaczek dobro-zło

Kupione w: Wrocław

Kiedy: Ostatni raz w marcu.

Działanie: Powiem krótko że może raz albo dwa razy w życiu jadłem lepsze. Zajebiste wizualizacje, speedują i zginają. Mają chyba dużo MDA bo raz wracając na chate z melanżu miałem okrutne halucynacje, zaczynając od tego że ludzie wtapiali się w drzewa, kończąc na tym, że chodnik wyginał się i falował nie miłosiernie. Chuj że zjadłem przez całą noc równo 10. Zwał odziwo słaby, po prostu jakbym noc nie spał, a przeciez właśnie nie spałem :) Jak wchodzą to aż obraz skacze, pojawiają się OEV w postaci linii , w drugim etapie małe różowe i zielone na przemian klocuszki. Świat staje się piękny i nie idzie mordy zamknąc od gadania. Na drugi dzień okrutne skoki ciśnienia. Szkoda że już ich ni ma ;( To było najlepsze pixy jakie jadłem od dawien dawna. Aż musiałem się o nich rozpisać.

Ocena: 10/10
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tantall »
nazwa: dolar (?)

kolor: biały

kształt: okrągły

logo: dolar

sposób przyjęcie: doustnie (rozgryzione)

ilość: 4 w ciągu całej imprezy

opis: tabletki weszly po ponad godzinie. poczulem poczulem ogromny przyplyw energi rece same machaly nogi same skakaly. pot lal sie ze mnie strumieniami ( siku trobilem tylko raz podczas calej nocy - a wypilem kolo 6 piw i ze 2 mineralki) nad ranem nie mialem najmniejszych problemow z zasnieciem mimo ze wypalilismy tylko 3 rurki przed snem. wnioskuje wiec ze nie bylo w nich duzo fety.

ocena: 7/10
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2007 przez Tantall, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Tantall nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qkacz »
Nazwa: rolex (korona)
Kolor: bialy, lekko połyskujący
ZAPACH: wyrazny, bardzo intensywny (czuc nawet z odleglosci 2m!!) zapach anyżu (?) lub wanilli.
Kształt: okrągla, "na grubym cieście" :-)
Logo: korona rolex, plytko wybite, z tylu gladka bez podzialki
Gdzie kupione: Górny Śląsk
Kiedy kupione: zeszly tydzien
Sposób przyjęcia: 3 szt. doustnie, bez rozgryzania
Opis działania: kolejne kiepskie kółka :#: jedyny odczuwalny efekt, to znaczny wzrost temperatury ciala. Lekkie plywanie przez 30 minut, a pozniej zamułka. Nie wiem co zawieraja, ale napewno nie jest to MDMA, ani zadna pochodna. Scierwa tez nie ma w tych pigulach, chcialo mi sie spac jak cholera. Zrenice normalnej wielkosci, delikatny, prawie nie wyczuwalny szczekoscisk przez kilkadziesiat minut.
U innych spozywajacych te kółka rowniez podobne odczucia.
Ocena działania:1/10 (cos tam chcialo sie zaladowac, ale jednak nic z tego nie wyszlo)
Dodatkowe komentarze: Omijac szerokim łukiem!!
Uwaga! Użytkownik Qkacz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evenement »
Nazwa: Armani
Kolor: Biały
Kształt: Okrągły, dość mała, w miarę dobrze zbita, bez przedziałk
Logo: Znaczek armani, coś w stylu "A"
Gdzie kupione: lubelskie
Kiedy kupione 16.06.2007
Sposób przyjęcia: 1 rozgryziona i połknięta po 1 h dorzutka 0,75 do nosa.
Opis działania: Kolejna zamulająca piguła, czyli spodziewana zawartośc to MDEA (MDMA nie ma w niej na 100%). Co tutaj dużo pisać...zamuliło mnie niemiłosiernie, nie chciało mi sie wogóle chodzić, poruszać, nie wspominając już o jakimkolwiek tańcu. Także na disco nie nadają się zupełnie. Odbiór muzyki tylko troszeczkę poprawiony, bez żadnych rewelacji. Euforii jako takiej też nie było. Działanie bardzo krótkie- ok 1,5 h i było po wszystkim. Władka chyba nie mają w sobie lub są to śladowe ilości. Sen bez większych problemów. Na drugi dzień lekkie zmęczenie(bez depresji, dołów itp) ogólnie ok. Plusem tej piguły jest to, że nie trzeba jeść 5 sztuk, żeby coś poczuć, bo 2 na start wywołają już mocny efekt, jednak działanie nie jest zbytnio satysfakcjonujące (chociaz u mnie są typki co lubią takie fazy, a w połączeniu z białym to niczego więcej im nie potrzeba do szczęścia heheh).
Ocena działania: 4,5/10
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2007 przez Evenement, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pelbonek »
Nazwa: Superman
Kolor: Biała z niebieskimi sladami (chyba czyms nakrapiane)
Kształt: Okrągły, dość mała, srednio zbita, bez przedziałki
Logo: Duza litera ''S''
Gdzie kupione: Slask
Kiedy kupione 27.05.2007
Sposób przyjęcia: 1 polknieta i po chwili kolejne 1.5 rozgryzione = razem 2.5

Opis działania: Moj pierwszy raz zdropami. Euforia niesamowita. Wszystko mi sie podobalo. Jasny, ostry obraz. Spowolnienie swiata. Swiat wygladal jak z bajki. Uczucie radosci, same pozytywne mysli. Ogolnie zajebiscie :) Faza dosc krotka bo okolo 2.5 godziny. Nie wiem czy feta jest w srodku bo dobrowolnie przyjebalem se na zejsciu.

Subiektywna Ocena Dzialania : 7.5/10 (Faza moglaby trwac dluzej...)
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2007 przez pelbonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik pelbonek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
widziałem zapytanie, ale odpowiedzi nie, więc piszę.
Nazwa: dolary

Kolor: czerwone, różowe, jak kto woli

Kształt: okrągły

Logo: $

Gdzie kupione: dolny śląsk

Kiedy kupione: 22.06 urodzinowe z resztą

Sposób przyjęcia: doustnie

Opis działania: Cięzko jakkolwiek się o nich wypowiedzieć. Braliśmy je we dwojke, mieliśmy po 2, skończyliśmyna jednym, bo żygałem jak kot, do tego nie miałem czym. Wejście mocno nieprzyjemne, Dziewczyna tak samo chociaż bez wymiotów. Za to po jakiejś godzinie męczarni włączyła się gadka i spacerki. Nie znam się, ale chyba jest na białym, brałem ok 19, dalej spać nie moge, chociaż Dziewczyna śpi. Co dziwne, zero chęci zapalenia fajki, chyba dlatego, że mimo wszystko żołądek caly czas mulił. To moja pierwsza taka akcja z tabsem, pierwszy raz miałem takie wejście, dlatego raczej nie polecam, chociaż trzyma nieżle. Bez szczękościku, ale tez bez euforii, ani śladu apatii, jaka jest charaktersystyczna dla tych, które nazywam dobrymi.

Ocena działania: Cięzka sprawa, ale po środku 5/10

Dodatkowe komentarze: nic przed połknięciem nie jadłem, to chyba źle i na to też powinna być poprawka. Ciekawy jestem tylko co będzie rano.

Miłych wakacji tym, którzy jeszcze je mają.
Uwaga! Użytkownik ~Burek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lath »
Nazwa: Wiatrak
Kolor: białe z bardzo mala iloscia szro czarnych kropek
Kształt:okrągły mały walcowaty, rewers lekko wypukly, slabo zbite, latwo sie krusza
Logo:wiatrak
Gdzie kupione: UK/Peterborough
Kiedy kupione: czerwiec 2007
Sposób przyjęcia: doustnie
Opis działania: lyknolem 1 po 40 min cos zaczelo dzialac ale slabawo to zaaplikowalem kolejna, po 20 min od polkniecia juz bylo fajnie, euforia milosc do wszystkiego, i pelen energi, do zamulaczy nie nalezy fajnie sie gadalo, brak szczekoscisku i spalo sie barzo dobrze wiec fety na 99% nie ma, za jakas 1h wchlonolem kolejnego i juz mialem masakre ...po jakis 30 min zaczely sie halucynacje ... przedmioty ktore jak chcialem zlapac rozplywaly sie nagle lub postacie/osoby mi znane ktore tez po czasie rozplywaly sie, calkiem przyjemne to bylo
Ocena działania:przy 1 daje 4/10, przy 2 - 8/10, przy 3 - +9/10
Dodatkowe komentarze: sa o niebo lepsze od tych co opisywalem w kwietniu http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 53#p170453

real fotka ponizej

[ external image ]

trzyma krotko jakies 4h
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2007 przez lath, łącznie zmieniany 2 razy.
Ani połowy spośród was nie znam nawet do połowy tak dobrze, jak bym pragnął; a mniej niż połowę z was lubię o połowę mniej, niż zasługujecie.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nun »
Nazwa: Euro

Kolor: Czerwony

Kształt: Okragle (dosc grube)

Logo: znaczek Euro

Gdzie kupione: Legnica

Kiedy kupione: 23 czerwca 2007 r.

Sposób przyjęcia: Doustnie

Ostra zmula byla :) na poczatku mielismy jarac 4giety we 4 ale koles dojebal bo mial nam oddac pieniadze a ich nie mial wiec nie bylo pieniedzy na taka ilosc ...
Jeden ziomek nam powiedzial ze bedzie mial za godzine DOLARY (piguly)
Czesto nie wpieprzam wiec powiedzielismy ze chcemy 3 na 3
Po godzinie koles przynosi 50 pigul o_O stoimy w duzej bramie przejsciowej pijac piwko zarzucilsimy po 1 koleczku lecz to nie byly dolary tylko euro :) czerwone i gruube.
To se mysle chuj pewnie po nich bedzie grubo....
Poszilsmy na miasto (szlismy dosc szybko jakbysmy sie lekko nafurali w miedzy czasie "hihihi,heheeh" troche pobrechtalismy ale czekalismy na ten moment az nam sie wkreci ;D
Obeszlismy pol miasta w sumie tam nic sie nie dzialo byla juz gdzies 22-23
W koncu minela gruba godzina od czasu kiedy zarzucilismy ale nic sie nie dzialo ;/ lipa ..... mialem sahare w mordzie, pocily mi sie wity, bylo mi goraco i troche ciezsza glowa nic poza tym ;F
Potem wrocilismy na podworko tam stal ziomek ktory nam je sprzedal ktory tez zarzucal i mowi ze chujnia...
Spotkalismy 4 ziomkow ktorzy chcieli 5 gietow ^_^ postanowilismy wziasc chociaz polowke zeby nie bylo tej chujowki z piguly...zadzwonili, dogadali sie z moim bylym kolesiem z klasy ktory mial palenie :D podjechala wielka taxi :D w 7 osob sie wbilismy i pojechalismy ;] zakupilismy palenie koles nas odwiozl w sumie w to samo miejsce wzielismy grama i go zjaralismy z kolesiem ktory nam sprzedal pixy.Po tym nie wiem co czulem czy to jaranie czy ta chujowa pigule.Kolesie poszli na jakas impreze a ja wrocilem na chate najadlem sie i polazlem w kime.

Ogolnie pigula straszne chujowa;/
Ocena: 0/10
nie polecam szkoda siana
  • 78 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: maryo »
Nazwa: Dolce & Gabana
Kolor: Biała, drobno nakrapiana

Logo: D & G

Gdzie kupione: Warszawa

Kiedy kupione: 2 dni temu

Sposób przyjęcia: jedna wciągnięta, jedna zjedzona :)

Opis działania: Trochę dziwne, ale zajebiste pixy... na początku szybko weszło maksymalne pobudzenie, po ok. 1.5 - 2 godzinach zaczęła się jazda bardzo euforyczna - zajebista gadka, max. szczęście (to co każdy kocha w pigułach ;) ) a po ok. kolejnej godzinie pojawił się u mnie totalny "bezwład" zarówno psychiczny jak i fizyczny, brak możliwości decydowania o czymkolwiek, czułem się jak zombi, miałem problemy z normalnym chodzeniem, nogi jak z waty, nie wiedziałem co się dzieje, zero myślenia - chujowe odczucia

Ocena działania: 7.5 (gdyby nie dziwne działanie pod koniec dałbym 8.5)

Dodatkowe komentarze: Piguły napewno są bez fety, nie miałem najmniejszych problemów ze snem, pobudzenie po tych pixach też nie było typowo fetowe, sądze że mogą zawierać całkiem sporo MDMA (lub coś podobnego) i jestem prawie na 100% pewien, że zawierają w sobie GHB <_< Czy to dobrze, czy źle już sami oceńcie. Mi przez to końcówka jazdy ewidentnie się nie podobała
Nie wierz w ani jedno moje słowo, to tylko fikcja i pomówienia.
  • 76 / / 0
Nazwa: ?

Kolor: Brązowy. Zielono nakrapiane

Logo: S

Gdzie kupione: Wilga (Mega Music Wilga)

Kiedy kupione: 23 czerwca

Sposób przyjęcia: trzy doustnie popite browarem

Opis działania: Kumplowi który ze mną brał się podobało. Ja nie czułem zbyt wiele. Ogólne wyluzowanie i odprężenie(co mogło być również skutkiem procentów z wódy). Napompowane fetą jak sądze(na mnie nie działa).

Ocena działania: 2

Dodatkowe komentarze: kruche
Uwaga! Użytkownik ruusujuuriuute nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.