Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 14 / 2 / 0
Ja też nie mam żadnych problemów w aptekach. W zasadzie, to od roku chodzę codziennie do tych samych xD W jeden udało mi się dogadać z właścicielami i mogę wpadać nawet trzy razy dziennie jak trzeba, a czasem sobie u nich nawet ponarzekam, że nie klepie. W kolejnych dwóch mają szesnastki za 11 zł, farmaceutów jest tam od cholery, bo na każdej zmianie kilka innych osób, a i tak w większości jak tylko wchodzę do Apteki, to wyjmują Thiocodin z szuflady. Chociaż jest tam jedna baba, na którą na szczęście rzadko wpadam, ale za każdym razem doprowadza mnie do śmiechu. Niby pamięta, że ja to ja, a za każdym razem musi zapytać o dowód i walnąć taką minę, jakbym jej rodzinę wymordowała. Serio, ostatnio już nie wytrzymałam i po prostu wybuchnęłam śmiechem widząc ten jej cierpiący wyraz twarzy. Dlatego myślę, że oni tam mają taką proćpuńską politykę, że nie mogą odmawiać, bo ona gdyby mogła, to by mnie pewnie wykopała za drzwi z pustymi rękoma. W sumie, to chyba lubię robić jej na złość i zawsze uprzejmie się z nią witam, nawet jeśli trafiam do innej kasy. Tylko w aptece zaraz pod blokiem jestem spalona, bo pracują tam dwie wkurwiające małolaty z misją ratowania świata. W zeszłym roku zaczęły ściemniać, że nie mają Thiocodinu, później powiedziały mi w twarz o co chodzi, a ja cierpliwie czekałam. Tak się składa, że przefarbowałam włosy, czas zleciał i już o mnie zapomniały, więc czasem wpadam po dziesiątkę za 6,99. W całodobowej pojawiła się nowa farmaceutka, widziała mnie dwa razy w odstępie miesiąca, bo ostatnio mi tam nie po drodze, a ostatnio wyskoczyła do mnie z tekstem, że to uzależnia. Odparłam, że zdaję sobie z tego sprawę i mam nadzieję, że na tym się zakończy, bo nie chciałabym mieć tam problemów, gdy trafię na nią w jakieś święto, gdy wszystkie inne apteki są zamknięte.
  • 2429 / 584 / 155
W aptekiach w mojej okolicy jeszcze parę lat temu był Thio po 5 zł z groszami, teraz zwykle w granicach 12 zł, a w niektórych nawet prawie 20! Antek już jest często taniej, bo przeważnie ~11 zł. Ale jednak pewną część kody tracimy podczas ekstrakcji antka. Z drugiej strony, nie katujemy wtedy żołądka sulfogównem. Tylko w większych dawkach (kilka opakowań w przypadku dużej tolerki) już lepiej antek + thio, bo jednak w ekstrakcie trochę parasyfu mimo wszystko zostaje.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1683 / 126 / 0
ja pierdole gdzie wy mieszkacie, u mnie w miescie w wiekszosci 16stki po 10-11zl a 10tki po 6,50
jakby mi podniesli ceny do 16-10zl to bym przestal to kupowac, zaoszczedzil kase i DHC ogarnal
  • 1683 / 126 / 0
ale mnie pieknie pogrzalo, od godziny czuje sie tak rozjebany euforycznie jak nigdy, to 240mg kody ktore wrzucilem moge porownac do fazy jaka mialem po 80mg oxy
  • 85 / 4 / 0
W ile czasu wam tolerka rosła do jakich dawek

Bo u mnie coś chyba za szybko pamietam ze w 1,5tyg max 2, koda co drugi lub co 3 dzień (w tym jedyny ciąg w życiu i trwał 2 dni) doszedłem do 300 finalnie

Potem pojawiła się majka więc koda poszła na bok na chwile

Aż w końcu skończyło się źródło morf więc poczekałem tydzień i poszło 300 kody a tu chuj wyrzut histaminy który opanowałem w miarę szybko potem normalna kodeinowa faza ale słabsza niż ta z początków o wiele,
Po 2 dniach znowu 300 i znowu no niby coś tam jest ale bez noddów takie 6/10

aktualnie dopiero 450 mnie robi tak jak ma robić koda

To 450 jeszcze przeboleję ale 600 już mi nie leży ile bym musiał poczekać +- żeby tolerka się ogarnęła w końcu i bym mógł brać sobie grzeczne 300mg jak kiedyś :(
ewentualnie co jaki czas mogę sobie pozwolić na to 450 żeby rosło jak najwolniej

Ps. Majka p.o
  • 2429 / 584 / 155
[mention]ok dexter[/mention] W około 3 lata z 60 mg do maksymalnie 2 g. Tak mniej więcej co trzy zażycia rosła, to dawkę zwiększałam o 60-100 mg, w zależności, jaka działała.

Po ok. roku brania kody zaczęłam brać majkę, na którą tolerka z 3 mg i.v. wzrosła do 250 mg i.v. (tudzież 1 g p.o.) w ciągu półtora roku - dwóch lat.

A ile majki brałeś? Ta sama dawka p.o. to ok. 30% mocy tej samej dawki i.v.

Niestety, tolerancja na opio rośnie szybko i nie jesteś tu wyjątkiem…
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 515 / 71 / 0
Czy tolerancja może wzrosnąć jakoś drastycznie biorąc co tydzień?(dokładnie co tydzień)
  • 85 / 4 / 0
taurinnn
Nie jakoś dużo, łącznie poszło 2,5 tabsa mst200, co 3/4 dni na wieczór

Dawki - pierwsza 70mg wszystkie kolejne mniej więcej tyle samo, 85 nie przekroczyłem

Szczerze mam nadzieje ze morfina już nigdy nie będzie w moim zasięgu ręki bo za bardzo się podoba x) a pierwsze 70mg to latanie po chmurkach fest
  • 3244 / 555 / 0
Kosmaa mi się z reguły po tygodniu zerowała tolerka, ale potem szybko wracała więc nie do końca. Ogólnie to i tak nie będziesz kontrolować brania, a nawet jeśli to i tak raz lepiej klepnie raz gorzej, zależy od wielu czynników i kaprysu.
Gdybym się cofnął w czasie to ten stracony hajs wolałbym rozpierdolić na hazard :old:
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 31 / 10 / 0
Tak a propos straconego hajsu. Zastanawiałam się ostatnio, ile razem ja mogłam wypieprzyć tej kasy na ćpanie przez te wszystkie lata. Przeliczyłam wszystko na oko, po oszacowaniu miesięcznych wydatków itp. i wyszło mi ok. 25 000 zł, a i tak raz było więcej, raz mniej. :blush:
Kurde, niektórym to by się w głowie nie mieściło.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.