Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 2666 / 560 / 0
Co w tym jest "pojebanego"? Tak się robi. Można też postawić na boku. W każdym razie, dobrze kombinujesz.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 20 / / 0
Nie wiedziałem że tak się robi po prostu dlatego uznałem to za pojebane :P Cieszę się że pomysł nie jest aż tak głupi.
  • 1 / / 0
Siema!
Grzybolce zacząłem hodować około miesiąca temu i od tamtego czasu wzrost był bardzo powolny. Niepokoiła mnie od początku biała warstwa z góry wyglądająca jak pleśń.
Czy jest opcja zrobienia jeszcze czegoś z tych okazów?
Widzę, że przy nóżkach też zaczyna je porastać ten biały nalot.
Rozumiem już też, że powinienem owinąć taśma cały dół, jednak wydaje mi się, że jest już coś złego z grzybnią i lepiej nie tykać tego dla zdrowia

Dzięki za sugestię
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 605 / 156 / 0
@Nikobello Miesiąc to rzeczywiście długo. Biały nalot to grzybnia. Ja jeszcze mam cierpliwość do tego typu pytań, które ciągle się przewijają, ale kiedyś mogę ją stracić, a tego nikt nie chce, uwierzcie mi 😅
Przeczytajcie uważnie z kilkadziesiąt ostatnich stron tego wątku oraz niniejszego:
grzyby-hodowla-t294.html
no i poradnik specjalnie dla was napisany przez prawdziwego prosa w tym temacie:
psilocybe-cubensis-grow-kit-krok-po-kro ... 71554.html
to się dużo dowiecie i nie będziecie robić z siebie głuptasów pisząc takie posty.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 358 / 80 / 0
@Nikobello Grzyb wygląda na zdrowy. Biały nalot przy nóżkach to nic strasznego, to część grzybni. Wstawiłeś drugie zdjęcie totalnie rozmazane więc nic z niego nie da się wyciągnąć. Tak boki najlepiej owinąć czarną taśmą, żeby grzyby nie rosły z boku. Dostarczaj świeżego tlenu i utrzymuj wilgotność a powinno być wszystko dobrze.
  • 2 / / 0
Cześć, jakiś czas temu kupiłem pierwszy swój grow kit - padło na golden teachery . Wczoraj je zerwałem i zacząłem suszyć ale akurat jeden z moich współlokatorów gdy się suszyły oblał je lekko wodą i się teraz zastanawiam czy grzybki są zdrowe i nie mają żadnej pleśni.
IMG_20240712_113149mus.jpg
IMG_20240712_113144muss.jpg
  • 605 / 156 / 0
@kakalo1611 Wszystko wygląda w porządku. Susz całe grzyby, to całość zajmie dłużej, ale będą mniejsze straty na mocy. Niepotrzebnie je tak rozpłatałeś.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2 / / 0
Cześć , zasadziłem grow kita wszystko wydawało się okej ale po drugim zalaniu pojawil się w grzybni dziwny zółty osad który ma dziwny zapach. Czy to pleśń czy może coś innego ?
IMG_20240718_151743g.jpg
IMG_20240718_151751gg.jpg
  • 3 / / 0
Hej hej wszystkim. Nie jestem na czasie i chcę się upewnić, czy może wyszły jakieś growkity, odmiany, które dają np. większy plon? Pytam, bo kiedyś nie było Hawaiian, teraz to dla mnie nowość i pomyślałem, że może znacie coś nietypowego.
  • 13 / / 0
szybkie i proste pytanie, czy aborty mozna jeść? jezeli tak to absolutnie wszystkie? niektore nie rosna ale maja zdrowe kolorki, niektore za to maja ciemniejsze kapelusze a jesxcze inne ciemne przebarwienia na trzonie, tych oststnich raczej sie nie powinno się degustować, lecz jak sprawa wyglada z dwoma wyżej wymienionymi?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.