Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema. Czy na zjazd jak wzialem 0,5 lorafenu i teraz wypije 2 piwa to mogę dorzucić jeszcze 1mg? głupie pytanie może ale mam praktycznie 0 tolerke na benzo i boje się.
  • 554 / 138 / 0
@trrupex jeżeli bierzesz terapeutycznie, to nie pij ;-)
  • 210 / 18 / 0
Jak wypada u was lorazepam vs clonozepam działaniem na lęk ogólny z objawami somatycznymi ?, który się lepiej sprawuje ?. Jestem ciekawy bo niedługo idę do psychiatry prywatnie i chciałbym mieć coś pod ręką w razie ostrych zaburzeń.
Uwaga! Użytkownik Uszkodzonabania nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 36 / 0
Szerze mówiąc, lorazepam biorę na sen. W cudownym gabinecie lekarskim idzie mi słabo mimo, że mam gadane, a że mostów palić nie chcę nie pytam i nie proszę o clona, przepłacam sporo no trudno co zrobisz jak nic nie zrobisz?
Zasadniczo na dniach idę po lorka 2,5 bodajże i zasypiam jak dzidzia.
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 1106 / 221 / 0
15 grudnia 2021Uszkodzonabania pisze:
Jak wypada u was lorazepam vs clonozepam działaniem na lęk ogólny z objawami somatycznymi ?, który się lepiej sprawuje ?. Jestem ciekawy bo niedługo idę do psychiatry prywatnie i chciałbym mieć coś pod ręką w razie ostrych zaburzeń.
Tylko te dwie opcje rozważasz? Ogólnie lorek jest pod tym względem lepszy i w niego bym celował, ale z benzo jak to z benzo, najlepiej jakbyś kiedyś przy okazji spróbował i klona dla porównania, bo jak w wielu przypadkach może się okazać, że akurat ta substancja do ciebie pasuje i działa lepiej na konkretne objawy, choć teoretycznie powinno być inaczej.
  • 593 / 82 / 0
Lorazepam 2.5mg u mnie swietnie sie sprawdzal na sen, podawano mi w szpitalu.. Do tego 200 kwetiapiny i czlowiek spi :D Ale wydaje mi sie ze sam lorazepam ma lepsze dzialanie nasenne niz klonazepam. Aktualnie jestem na klonach i alprze ale planuje sobie lorki wziac, oplaca sie to na rekreacje? Bo raz mialem pomieszalem z 50ml jagera to srednio co czulem po 7.5mg ale po przerwie moze byc inaczej.
Jestem dość trudny.
  • 1106 / 221 / 0
To prawda, mi po lorku zawsze świetnie się spało i widzę, że dużo osób też o tym wspomina. Również jestem zdania, że nasennie działa lepiej od klona. Rekreacyjnie bliżej mu do alpry, choć w przeciwieństwie do nich, na mnie działa o wiele mniej sedatywnie i otępiająco, a bardziej daje kopa do działania. Trochę przypomina mi bromazepam. Czy warto brać na rekreację to zależy jak długo i na jakiej dawce tego klona i alpry jesteś, bo są silniejsze w działaniu i może się okazać, że będzie lipa.

U mnie problem z lorkiem jest taki i dlatego też długo już go nie używam, że tolerancja rośnie bardzo szybko, a efekt pułapowy jest stosunkowo niski i po krótkim czasie powyżej pewnej dawki przestaje zupełnie na mnie działać. W dodatku to chyba jedyne benzo, po którym nawet przy długiej przerwie wciąż nie odczuwam już działania, choć ostatnio właśnie myślałem, czy aby znowu nie spróbować z ciekawości, bo dużo czasu już minęło ;)
  • 604 / 115 / 0
No ja np tez biorę lorka na sen. Wczoraj poleciało 7.5mg mimo dorzucania co 1.5h
  • 979 / 181 / 0
Wczoraj zażyłem 1mg lorazepamu,mam lek uogólniony i w sumie to tak średnio poczułem jakieś działanie.Man zerowa tolerancję,kiedyś parę tabletek alprazolamu.Jak myślicie zwiększyć dawkę czy spróbować klonazepam u?Głównie chodzi mi o załagodzenie fobi społecznej doraźnie
  • 1106 / 221 / 0
Przy zerowej tolerancji powinieneś poczuć taką dawkę, zwłaszcza jeśli bierzesz na jakieś konkretne objawy, ale z benzo często trzeba trafić w swoją substancję, więc sprawdzić zawsze warto jeśli mogłoby to pomóc.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.