Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Kilka godzin później gdy kładłem się spać przy zamkniętych oczach widziałem losowe obrazki/filmy. Totalnie nie doświadczyłem żadnej psychodeli.
Czy 460mg to za mało jak na osobę 80kg bez tolerki (brałem DXM 2 raz)?
Czy zapodanie kilka tabsow pseudoefki będzie dobrym pomysłem żeby trochę z energetyzować fazę? Energetyki nie działają już tak jak kiedyś przez tolerke :/
100 lat temu jak was jeszcze na świecie nie było był tutaj taki jeden użytkownik Crytek, który pił mocną kawę do dwóch opakowań acodin 450 (!) Ponieważ jak pisał "podobało mu się przeżywanie NDE".
TUTAJ NA CZERWONO PODKREŚLAM ABY NIE ROBIĆ TEGO POD ŻADNYM POZOREM PONIEWAŻ ISTNIEJE REALNE RYZYKO ZAGROŻENIA ŻYCIA.
@jogurt pamiętasz crytka? Wspomnij tu młodzieży.
Acodinu wg mnie nie powinno się jeść ani na pełny żołądek, Ani też na pusty.
Sam zjadłem setki opakowan jak jeszcze były po 450 jadłem w różnych konfiguracji jak zażywając w odstępach po 10 tabletek czasami wrzucałem całe pudełko na raz i nigdy nie miałem kłopotu z żołądkiem i ani razu nie rzygałem.
Jeśli macie pełny żołądek to przyjęte tabletki mogą wolniej się wchłaniać albo wejść będzie słabsze.
Uważam że powinno się jeść tak na oko minimum dwie godziny po ostatnim posiłku.
Prawdą jest że popijanie gazowanymi napojami zwiększa biodostępność i faktycznie mogą się tabletki lepiej ładować.
"Rutyna to rzecz zgubna "
I tez będe powtarzał do usrania że najlepiej DXM zjeść w 1/3 dawki i za 1-2h reszta dawki. Można zjesc cos lekkiego, kilka razy jadlem deksa 12h po posiłku i szybciej wchodzi więc bodyload większy. W podzieleniu jakie opisalem bodyload jest duzo mniejszy bo po pierwsze dawka jest podzielona a po drugie metabolity które się namnażają 1-2h po pierwszej dawce dzialają stymulująco, znieczulająco, podbijaja serotonine, więc wejscie drugiej dawki jest praktycznie bez bodyloadu. Pozatym fajne to uczucie jak już się jest pod wplywem i wchodzi kolejna dawka troche jak uderzenie czołgu w świadomość.
Ogolnie DXM przez pierwsze 100tripow działał inaczej na mnie, bo czułem taką psychodeliczną magie natomiast dalej mogą byc fajne psychodeliczne dysocjacyjne i euforyczne. Tak jak piksy traca magie podobnie w sumie DXM
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.