Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
@Demis do mnie też coś pisał jakiś czas temu, ale, że rzadko zaglądam to wiadomość się zdezintegrowała, także już się raczej nie dowiem o co chodziło.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 3455 / 557 / 2
Co sie stalo z ujebanym nie ma go juz dlugo na forum. On ma schizofrenie i opio nie bierze mysle ze po prostu robi przerwe od forum

?
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 384 / 28 / 0
Nie wierzę. Nie odzywałem się na forum od dawna. Wchodzę przypadkiem i lol nie żyje. Co on odjebał. Nie wierzę że hel przedawkował przypadkiem. Ja go zawsze pamiętam z działu PST, on tam się trzymał twardo gdy u mnie już IV leciało. Spoczywaj w pokoju*
  • 3614 / 596 / 1
07 marca 2022Mefistofeles1945 pisze:
Co sie stalo z ujebanym nie ma go juz dlugo na forum. On ma schizofrenie i opio nie bierze mysle ze po prostu robi przerwe od forum

?
On jechał na benzo... nieszczęsny jeszcze żyje
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2005 / 332 / 0
@Demis Chciał zrobić jakiś "interes"? Na moje ładnie obrachowane obniżona tolerka brakiem klepaczy i przykręceniem pieca a później wyjebki i przedawkowanie heroiny. No sorry to nie był typ, który by tak zginął przez przypadek. lol nie umarłby jak głupek. Chciałbym żeby to się okazało ściemą.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2876 / 99 / 0
@IamYourFather
Narracja jest ponoć taka, że na alkohol, pregabe i zdaje się, że jakieś benzo jeśli dobrze pamiętam zdecydował się na pierwszy hel. Ponadto ponoć był na przerwie od opio więc tolerka spadła - taki miks może świadczyć o przypadku.
"Czuję się gwiezdnie"

• 2005 / 332 / 0
Ale on był z forumem za pan brat i wiedział o interakcjach lepiej niż jeden lekarz. A o połączeniach opio/benzo to już na pewno wiedział doskonale.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2876 / 99 / 0
alkohol i duże doświadczenie, pewność siebie - niejednego już zgubiły.
"Czuję się gwiezdnie"

• 2005 / 332 / 0
Ta faktycznie zaczął latać na benzo od niedawna to gubi ludzi szczególnie nowicjuszy i wkręcił sobie hel na alprze też mogło się tak zdarzyć, że przypadek. Ciężko wyrokować. Aczkolwiek przedśmiertne wyjebki na ludziach często występują przed premedytowanym samobójem. Wiem z tego, co tutaj czytam.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2022 przez yoshi420, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2876 / 99 / 0
Można tylko zgadywać, prawdy zapewne nie dowiemy się nigdy.
"Czuję się gwiezdnie"

ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.