Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Ja od siebie polecam Yerby firmy Pizca Del Mundo. Chyba tylko takie są u mnie w mieście.
Dobre smaki, do tego jest w nich głównie susz, mało pyłu - są dobre do parzenia w kubku z sitkiem metalowym do herbaty, mało które listki/gałązki przechodzą i wygodnie się tak parzy.
Solidny kop, energia i pewność siebie, korzystam głównie w pracy, gdyż robię w niej dziennie sporo kilometrów z buta ;)
Yerba mnie potrafiła nieraz wybudzić po paru godzinach palenia i sporej już zamule i senności, to mówi samo za siebie.
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
11 lipca 2017Nozomi21 pisze: Jaka yerba jest polecana na start,i czy bardziej opłaca się zalewać yerbe małą ilość razy,żeby pozostał intensywny smak czy lepiej więcej razy z smakiem mniej odczuwalnym?
Ostatnio jak popijałem z mojego dużego materka (bo to az 350ml czyli te najwieksze) około 19 to potem tak mną trzepneło, że noc praktycznie cała nie przespana. Łącznie zrobiłem chyba z jakieś 300 pompek około północy chciało mi się wyjść i zacząć skakać i biegać byle jak nadalej, nie dało się usiedzieć w miejscu.
Aż cięzko uwierzyć że mate może być taka mocna. Coś mi się wydaje, że musieli coś tam dodatkowo sypnąć bo yerb próbowałem trochę i żadna tak jeszcze nie karała. Może to ta dodatkowa guarana ma takie mocne efekty a może i nie troche to podejrzane jest. Ogólnie to chyba zawsze za dużo yerby wsypuje bo mam te największe naczynko i zasypuje jak zawsze na oko tak do połowy czasami nawet i więcej. Z tym, że z innymi yerbami problemów nie mam tylko z tą.
I jeszcze ten podły smak - to chyba najgorzej smakująca yerba jaką piłem, ale może ktoś w takich gustuje. Osobiśćie wolę yerby owocowe.
Yerba Mate super sprawa.
Woda na Yerbe nie powinna przekaraczać 70-75 stopni w przeciwnym razie łatwo ją "sparzyć" co skutkuje chyba gorszym smakiem i działaniem.
Idealna temperatura wody to taka przy której po zalaniu od razu można pić i nic nie parzy. 10 min to zdecydowanie za mało dla mnie.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.