ODPOWIEDZ
  • 279 / 24 / 0
Tego się nie wali na włosy [mention]ledzeppelin2[/mention]
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
Jakieś pół roku temu odkryłam serum z Bielendy. Pełna nazwa brzmi Bielenda Skin Clinic Profesional Super Power Mezo Serum. To jest istny cud! Nigdy jeszcze nie miałam tak dobrego kosmetyku, który zrobi z moją cerą porządek. Zmagam się niestety z płytkimi i głębokimi zaskórnikami. Nie wyskakują mi w najmniej oczekiwanym momencie typowe "syfy", tylko robią się pod skórą białe grudki. Zanim zostało mi polecone i okazało się zbawienne dla mojej gęby serum Bielendy, miałam od groma tych zaskórników zwłaszcza na brodzie i pod dolną wargą. Od kiedy je stosuję na noc (jakoś wolę stosować na noc, bo zawiera 10% kwasu migdałowego i laktobionowego) te zaskórniki po prostu zniknęły, a te, które były głębiej "zakorzenione", dają się łatwo usunąć takim wynalazkiem jak łyżeczka do usuwania zaskórników. Od kiedy nie robi mi się nic podejrzanego z cerą i nie jest zbyt zaczerwieniona w niektórych miejscach to - zwłaszcza latem - daruję sobie podkład. Serum kosztuje ok. 30 zł i wystarcza na naprawdę długo, nakłada się je za pomocą pipetki zamontowanej w słoiczku, w którym się znajduje.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 279 / 24 / 0
Pomaga ci w oczyszczaniu cery po przygodach z makiem, czy tylko ja mam syf na mordzie po PST? : D
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1509 / 223 / 0
Nie pijam PST zbyt często, ja w morfinie siedzę i poza łamliwymi paznokciami nie obserwuję większych anomalii. Z tym, że ja nie jestem w ciągu, dawno nie byłam w dłuższym niż 2-3 tygodnie, a wcześniej bywało różnie (w tym zatrzymanie cyklu, czyt. okresu), ale z cerą nigdy jakichś specjalnych problemów, wynikających z brania, nie miałam. A dziwię się mocno, bo mam cerę mieszaną w stronę tłustej, czyli tę najbardziej skłonną do różnego typu zaskórników i innych wykwitów i niespodzianek.

Polecam każdemu to serum. Jako, że ma kwasy to robi delikatnie złuszcza skórę i ułatwia usuwanie zaskórników tudzież nie pojawiają się one, bo inne kosmetyki oczyszczające mają większą szansę dotrzeć głębiej i zadziałać odpowiednio. :) O i fajowsko kontroluje błyszczenie się pyska. Oczywiście w połączeniu z matującym kremem na dzień.
  • 3 / 4 / 0
Soraya, 3 w 1 , express bronze Dla mnie super, wystarczy się przesmarować ze dwa razy w czasie dwugodzinnego pobytu na słońcu i już jest śliczny efekt :) Poza tym vichy aqualia thermal krem do twarzy na dzień i na noc. Super nawilżenie, i cudnie pachnie :)
  • 8103 / 914 / 0
Ja używam kremu po goleniu + w zimę kremu do ciala Nivea men.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3 / 4 / 0
Balsamy "na wagę" z mydlarni. Skóra jest miękka i pięknie pachnie. Baaaaardzo długo. Niech się schowają balsamy wiodących na rynku firm. Te z mydlarni dodatkowo są mega wydajne. Dla mnie to numer jeden, tylko nie należy przesadzać z używaniem ( cienka warstewka), bo są dosyć tłuste. No chyba, że ktoś ma suchą skórę. Zdecydowanie polecam :)
  • 1509 / 223 / 0
O tak! Wiem, o których mowa. Nie dość, że przepięknie pachną, to jeszcze są bardzo wydajne, bo bardo tłuste (przynajmniej te, które ja kupowałam), więc bardzo dobrze natłuszczają i nawilżają skórę. :) Pamiętam, że jeden taki, malinowy, kupiłam w zimie i gdy zaczęło się robić na dworze ciepło, miałam go jeszcze, ale przez wysoką temperaturę także w łazience, zaczął się ważyć i musiałam wywalić. Nie było go już dużo, powiedziałabym, że resztka, dlatego tak szybko się "zajęła" tym zjełczeniem.
  • 3 / 4 / 0
@Hexe, dokładnie. Ale ich jełczenie tylko dowodzi tego, że zawierają śladowe ilości konserwantów. Btw. mój ulubiony zapach to Epice, albo białe piżmo, a wgl wszystkie są zajebiaszcze. No i faceci szaleją za takim zapachem skóry

😁😉
  • 5 / / 0
A ja od siebie polecę krem pharmaceris z 5% kwasem migdałowym. Pomaga na wszelkiego rodzaju zaskórniki i jeśli wyjdzie jakis niespodziewany duży pryszcz ten krem szybko go likwiduje. Nie jest jakis drogi, bo kosztuje około 30 zł w aptece. Do tego nie jest tłusty (nienawidzę tłustych kremów). Używa się go na noc. Za dnia używam również kremu pharmaceris o nazwie emulsja intensywnie matujaca. Ogólnie używam wszystkiego z tej marki. Kiedyś miałam duże problemy z mocno przesuszoną skórą na policzkach i tłustym czołem. Pojawiał się tez trądzik. Nic nie pomagało. Po pharmaceris moja skóra wyglada świetnie :D na większe problemy z trądzikiem z kolei polecam la rosche possay serię effaclar. Te kosmetyki są już droższe, ale bardzo wydajne i z większym trądzikiem radzą sobie doskonale. Niestety mi wysuszały dość mocno skórę
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.