Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 1817 / 110 / 0
Co z tą ustawą?ponoć do końca roku mają wszystko zdelegalizować,choć już mówili że w połowie roku będzie delegalizacja,ale chyba będą coś o tym szybciej pisać,żeby jakiś zapasik sobie zrobić. ;-) bo to że to szybciej czy później nastąpi to nie mam wątpliwości żadnych,bo projekt już jest a w nim wszystko co najlepsze ;-)
  • 1674 / 107 / 0
Parathormon pisze:
No dobra, nie jestem vendorem, więc oświeć mnie - jakim cudem płacą podatki od sprzedaży dragów - zamieniam się w słuch...

Płacą może cło przy sprowadzaniu hurtowym odczynników (jak paczka wpadnie do celnych), ale dochodowego ni huja, chyba, że mają działalnośc gospodarczą typu buda z hot-dogami czy co innego i defacto "piorą" przychody, ale wprost nie ma płaconych podatków od sprzedawania dragów.
wyslalem Ci emaila.
nie jestem vendoorem.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.