Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3362 / 349 / 0
O ile pamietam bardzo oplacalne sa niektore odmiany San Pedro. Sciagaj spokojnie jakies egzotyczne odmiany, nikt ci kaktusow nie bedzie kontrolowal, a przeciez sluza one i tak do dekoracji. :o)
  • 2 / / 0
Ale San Pedro jest na liście i należy do związków "zakazanych"... i bardzo łatwo bd można udowodnić, że je kupiłem, że to nie pomyłka... Tym bardziej, że nie bardzo mam zaufanie do handlarzy allegro i myślałem o sprowadzeniu zza granicy.
  • 2334 / 9 / 0
Powiedzcie mi- są jakieś problemy z przesyłkami z Chin (czy innych azjatyckich krajów)? Chciałem sobie zamówic 10g pewnego (legalnego, ofc.) specyfiku i nie wiem jaka jest szansa, że mi to stanie na granicy i będę się musiał walać potem po różnych dziwnych miejscach, żeby dostać co moje.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 934 / 12 / 0
szczerze mówiąc to trochę loteria, dochodziły normalnie dość spore nieraz przesyłki, a w tym roku uc zatrzymał mi 3 zamówienia praktycznie sampli, były od 5 do 20g. Każde było na inne dane/adres i z rożnych źródeł, może to pech po prostu. Żadnej nie odzyskałem i raczej nie będę na przyszłość sobie nawet głowy zawracał kontaktem z uc i próbami.
  • 24 / 2 / 0
Myślicie, że są duże szanse dojścia sporej ilości grzybów z Polski do Danii. Myślę, że lepiej będzie wysłać listem ekonomicznym
  • 69 / 1 / 0
Ok. Dowidzialem sie dzisiaj na poczcie, ze tylko zwykly list, taki, ktory miesci sie przez otwor w skrzynce nie potrzebuje podpisu odbiorcy. Kazdy inny, ktory przekracza rozmiary zwyklego listu trafia na poczte, gdzie trzeba okazac dowod i podpisac. Ilosci, ktore zamierzam zamowic nie zmieszcza sie w zwyklym liscie. Nie posiadam falszywego dowodu i nie posune sie tak daleko, zeby go sobie zalatwiac. Zastanawialem sie nad znajomego, zeby przeslal do mnie te rosliny w paczce wraz z innymi duperelami i skorzystal z prywatnej firmy transportowej. Tutaj niestety przewoznik wezmie od niego jego dane, jego dowod. Ta osoba rowniez nie ma i nie bedzie krasc albo kupowac lewego dowodu tylko po to, zeby przeslac paczke.

Szukam wiec na tym forum osoby, ktora dokonala takiego zamowienia i czy to bezposrednio przy pomocy sklepu czy tez osob trzecich otrzymala ta paczke na wskazany adres. Jesli udalo sie komus otrzymac taka paczke i nie otrzymac zawiadomienia z policji to prosze o kontakt.
  • 124 / 7 / 0
¡Hola!

Na wstępie zaznaczam, że nie mam doświadczenia w zamawianiu RC z netu – dawno, dawno temu, co najwyżej, duposracze online kupowałem (jeszcze przed pierwszą delegalizacją).
Teraz chciałbym kupić od CUT (bo ma dobrą opinię na [h]) dwie absolutnie legalne rzeczy – MDAI i 2C-P w ilościach bardzo detalicznych (1 g i 50 mg). I tu pojawia się moje pytanie – jaka jest szansa, że będzie przypał? Tzn. wyjmę ze skrzynki przesyłkę, a chwilę później będę mieć dzwonek do drzwi? Naturalnie nie mam w planach przesyłki na swoje nazwisko, niemniej sami wiecie... Czy CUT wysyła RC dyskretnie opakowane? Z adresem zwrotnym? Miał ktoś przypał przy zamawianiu od tego vendora lub słyszał o takiej historii? Pytam, bo: patrz pierwsze zdanie, a po drugie średnio mam ochotę na przypał (jestem nieco na to za stary i bardzo lubię moje absolutnie czyste konto "kryminalne").

Aha – czy MDAI i 2C-P na szybkich testach mogą dać fałszywie pozytywne wyniki?

Dzięki za wyjaśnienie!
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2012 przez 69plateau, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: WARN - zakaz dyskusji o sklepach, poza działem sprzedawcy - 69p
  • 9 / / 0
Ty, ale jaki przypal. Jesli zamawias legalna substancje to w czym widzisz problem ?? Dalej bedziesz miec czyste konto. Najwyzej jak szybkie testy wskaza inne substancje to kolejne zrobia to, ze bedziesz mial sprawe umorzona czyli jestes dalej dobrym obywatelem. Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma...
  • 124 / 7 / 0
Wydaje mi się, że to dobry wątek.

Sprawa wygląda tak – drugie zamówienie od bardzo polecanego vendora. Na adres znajomego (za jego zgodą :)), na inne nazwisko, priorytetem zwykłym (zaznaczone w zamówieniu – jak za pierwszym razem, gdy wszystko było cacy). Znajomy wraca, a w skrzynce... awizo. Na to właśnie nazwisko, ale kurwa list polecony! Napisałem do vendora, że się chyba pomylił (bo nie chciałem poleconego - na razie odzewu brak), ale jest problem z odbiorem na poczcie. Co w tej sytuacji? Czy kumpel, który ma zameldowanie w dowodzie pod tym właśnie adresem (adres przesyłki), ale – co oczywiste – nazywa się inaczej, może odebrać przesyłkę? Czy pieniądze i paczka w chuj poszły?
Albo – czy to coś poważniejszego, choć nie chcę popadać w policyjną paranoję (pały na poczcie czekające na odbiorcę...)? K*wa – liczyłem na poniedziałek, na firmową balangę :/
  • 2362 / 28 / 0
na chuj było kombinować w taki sposób zamawiając legalne substancje?

Można odebrać przesyłkę posiadając upoważnienie osoby, do której jest adresowana. Tylko, że trzeba przy tym okazać dowód osobisty z tego co mi wiadomo. Po 14 dniach w razie nieodebrania przesyłki zostanie ona odesłana nadawcy

Gratuluję pomysłu, genialne kurwa :cheesy:
BS
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".