Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 904 / 159 / 0
Proste że tak. mefedron tak czesze łeb, że człowiek się zmienia nie do poznania jeśli ćpa w ciągach. Fetę można z głową ćpać latami i normalnie funkcjonować. mefedron wpierdalasz tak długo jak masz, bez przerwy. Bo taki jest właśnie mefedron.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 9651 / 1902 / 2
Zapewne już pisałem. Więc ,spytam jeszcze raz. Chyba, że nie pytałem to spytam pierwszy raz.

Jak chcecie porównywać mefedron do amfetaminy skoro są to dwie różne substancje, działka różnie, dają różne banie itd. Generalnie różni jest wszystko.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2239 / 281 / 0
Ważne, że banie ryje;)
  • 904 / 159 / 0
dzisiajmmigotka pisze:
Ja to już chyba tutaj pisałam, ale napiszę raz jeszcze. mefedron nie ma podjazdu do fety.
@Stteetart chyba w tym poście wyjaśniłam sprawę. A mnie się wydaje, że substancje są do siebie porównywane, bo obydwie to stymulanty które można dostać w bramie.
  • 2239 / 281 / 0
Ale gdzie masz serotonine w AMP? Maja tyle wspólnego co pies z kotem.
  • 597 / 146 / 0
Ferrari i Ursus tez sa obydwa pojazdami spalinowymi...
  • 904 / 159 / 0
Teraz na 17 stronie tematu się ktoś obudził? Przecież feta i mefedron to są najłatwiej dostępne stymulanty, ale mają zupełnie inne działanie. Zakładam, że dlatego powstał ten temat. Obydwie substancje są łatwo dostępne, ale nie oszukujmy się - działanie jest inne, tak na dobrą sprawę wszystko jest inne. Zapewne dlatego powstał temat do porównania tych dwóch stymulantów.
  • 2239 / 281 / 0
Dobra zamykam dalsza dyskusja nie ma sensu, zostło już powiedziane wszystko w tym temacie.
Zablokowany
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.