Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2310 / 15 / 0
@UP . A wodę też wypiłes czy tylko zjadłeś korzeń ?

Ja wypiłem tylko wodę parę dni temu i doznałem bardzo lekkich efektów . Taki chillout, dobry do leżenia, ale mentalnie całkiem przytomnie . Leżałem na łóżku i próbowałem zasnąć . jakieś nawet lekkie hipnagogi miałem . trwało to w sumie ze 2h i potem pozostał tylko polepszony nastrój . Spróbuję nastpępnym razem 10cm korzenia
  • 30 / / 0
Znaczy się piłem wodę cały dzień bo gorąco było %-D a o co z nią chodzi? :retarded:
Liquidfunk :heart:
  • 145 / / 0
jestem ciekawy jak zadziała na ciebie w większej ilości,opisz dokładnie przeżycia :] bo jestem ciekawy,zwłaszcza że dużo osób pisało że ogólnie nic ciekawego (a na innych wogóle nie działa).Może to też zależy od miejsca zbiorów i nasłonecznienia tataraku jak jest mocny:]
  • 30 / / 0
Wczoraj wieczorem dałem tatarakowi ostatnią szansę.
Około 22:00 zjadłem z obrzydzeniem około 16 cm korzenia o grubości około 2 cm.

Czas ładowania wyliczam na około 50 min bo w sumie ciężko stwierdzić kiedy się coś dziać zaczęło ale można wyczuć coś w stylu "coś jest nie tak".
Efekty działania są identyczne jak ostatnio czyli lekka stymulacja układu nerwowego którą łatwo przeoczyć jak się jest czymś zajętym.
Dodatkowo doszły nowe doznania ale niestety mniej pozytywne typu: rewolucje żołądkowe itp. dodam że mam też mocną zgagę i na pewno jest to wynik dość dużego korzonka :-/

Ogólnie rzecz biorąc, nic specjalnego, efekty bardzo subtelne i łatwe do przegapienia.

Jutro yyy znaczy się dziś w sumie :zzz: koło południa zarzucam tatarak + gałka a raczej pierw gałka i zobaczę co z tego wyniknie %-D
  • 4024 / 375 / 951
Stary, uważaj, bo ani się obejrzysz, a wylądujesz w tatarakowym ciągu ...

Wygląda na to jednakowoż, że tatarak z naturalnego stanowiska działa lepiej niż ten z apteki. Gdyby ktoś mi zagwarantował, że nie doświadczę po nim powtórki tego, co po aptecznym, to może i bym się skusił.
  • 2310 / 15 / 0
Miałem z własnej hodowli tatarak i dobrze umyty nie powodował żadnych sensacji żołądkowych . Szkoda, że już wszystko wszamałem bo to całkiem miła roślinka tylko trzeba wyczaić jej działanie . Trzeba się będzie wybrać nad jakieś stawy .
  • 30 / / 0
Te sensacje żołądkowe to wynikły pewnie dlatego że nie wygotowałem ów korzenia, muszę jeszcze raz spróbować aby zweryfikować %-D

Co do mixu, nie będzie na razie bo jest problem z dostawą gałki :-/ a tak się już napaliłem bom dawno gały nie jadł :'(
  • 30 / / 0
Mam takie do was pytanie.
Czy po gotowaniu tego korzenia jest sens wypić tę wodę? Trochę obrzydliwie wygląda :kotz:
Chodzi mi o to czy interesujące nas substancje w korzeniu są w trakcie gotowania wygotowywane? Czy wysoka temp. nie zmienia ich struktury, nie niszczy ich?
Szukałem w internecie jakiś informacji do ww pyt. ale jest ich tyle co kot napłakał :-/
  • 2310 / 15 / 0
Acorus Calamus Zacna roślinka wodna . spożyłem 10minut temu korzeń - świeżutki, bo z oczka . W sumie 11cm grubości 1,5cm . Zułem powoli na w miare małe kawałki . Popijając jogurtem . Weszło gładko ( znaczy materiał ) . Hujowy smak " PO " utrzymuje się całkiem krótko . Wcześniej poszły dwa piwa i chyba coś paliłem, ale nie jestem pewny czy to nie było wczoraj %-D
  • 1387 / 5 / 0
Jak już chciałeś ładnie kursywą napisać to trzymaj się zasady którą napisałem w wątku o SD. Acorus calamus
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.