Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Akurat zimą miałem pake klonów 2mg. Wyjadłem ją w trybie ekspresowym.

Ale muszę pomyśleć o kolejnej i rozsądnie korzystać, bo klonazepam mnie na prawdę leczył (ile mozna unikać i spinać się wśród ludzi).
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1472 / 197 / 0
Co jest szaleństwem w GBL + stimach? Na imprezę fajna opcja, a na przesadzenie ze stymulantem nie ogłupi jak benzo tylko z przestymulowania zrobi normalne funkcjonowanie, a w większej dawce spokojnie uśpi.

GBL to tylko agonista GABA oraz GHB, więc mocny depresant, ale przy okazji lekki stymulant dopaminy i glutaminianu. Nie podnosi ciśnienia, nie wchodzi dodatkowo na serce i nie daje zamuły jak benzo / opio.

Zresztą na przesadzenie ze stimem to przy bezno vs opio też lepiej te drugie wypadają :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1522 / 73 / 0
Tyler Durden pisze:
Co jest szaleństwem w GBL + stimach?
GBL hamuje dopaminę w czasie swojego działania, po ustąpieniu jej nagromadzony zapas się wręcz wylewa - myślę że to jest powodem. Na uzasadnienie tej tezy podam fakt iż ludzie w ciągach często się przebudzają, nie mają opcji zaśnięcia bez polania giebelka.
tekst powyżej =/= prawda
  • 834 / 11 / 0
Słuszna uwaga. Co jest też bez wątpienia niebezpieczne.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 1095 / 34 / 0
Reez pisze:
Mieszanie GBL ze stymulantami również jest z punktu widzenia medycyny czystym szaleństwem i głupotą, ale jednak jak widać, ludzki organizm potrafi znieść o wiele więcej niż przewiduje jego instrukcja obsługi ;) Lepsze zamiast GBL są małe dawki benzo. Ale nie namawiam, bo uzależniają silniej niż opio.
Z tym sie nie zgadzam.

Gdzieś nawet czytałem, że gbl ze względu na swoje własciwości do wywoływania bradykardii ochrania walące serducho po stymulantach.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2013 przez NieZaczynaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 4807 / 271 / 0
Jednak musisz przyznać, że GBL uwalnia sporo dopaminy, zwłaszcza na zejściu. Mieszanie z pentedronem może skończyć się źle z powodu przestymulowania, a o te nie trudno ponieważ GBL można ładować i ładować razem z pente, a w pewnym momencie zaczynasz czuć że rozrywa cię od środka i to nie jest dobry znak..
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1522 / 73 / 0
NieZaczynaj pisze:
Gdzieś nawet czytałem, że gbl ze względu na swoje własciwości do wywoływania bradykardii ochrania walące serducho po stymulantach.
To gdzieś przeczytaj o okresie półtrwania giebla i pentedronu, chociażby zdaj się na relacje użytkowników.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2013 przez Satif, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst powyżej =/= prawda
  • 1095 / 34 / 0
A kto tutaj mówi o jednorazowym przyjebaniu gbla?
  • 869 / 15 / 0
ktoś na poprzedniej stronie pisał, że pentedron jest dziwny;], bo w małych dawkach wywołuje irytacje, w większych już spoko fazę, którą jednak trzeba odpokutować ciężkim zjazdem. Co w tym dziwnego? :P
Pente to imprezowy stymulant (wg mnie) i nie nadaje się do niczego innego. Nauka? na 150mg nie przejdzie, a na 20 można po kilkunastu minutach być tak podkurwionym, że ma się wszystko gdzieś oprócz dorzuty, potem drugiej, trzeciej itd. ciągi np. na czas sesji, czyli z zamiarem zrobienia czegoś konstruktywnego, to mega porażka, wiem z doświadczenia:}
Raz na jakiś czas, w większych niż 100mg ilościach i z benzo pod ręką, pentedron faktycznie ma potencjał na uatrakcyjnienie trochę wieczoru ze znajomymi ...Aczkolwiek 8/10 osób, które tak zaczynały, zapewne z biegiem czasu się uzależniły :rolleyes:
no i po co rekreacyjnie brać akurat pentedron gdy na rynku"" jest wieeeeeeeeele substancji, przy których nasz tytułowy rc:D wypada śmiesznie blado?
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 1628 / 198 / 0
Może jakieś przykłady przy czym pentedron wypada blado?

Chyba, że to sarkazm, a ja nie ogarniam, bo późno już. :zzz:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.