Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 256 / 8 / 0
Odpowie mi ktoś na pytanie w jakich przypadkach oporcz ADHD można dostać metylo?
Uwaga! Użytkownik justrelax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 256 / 8 / 0
na początek medikinet czy przedłużona w działaniu concerta? Pilne!
Uwaga! Użytkownik justrelax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1993 / 490 / 0
1) Na narkolepsję też przypisują oprócz ADHD.
2) Zależy w jakim celu bierzesz czy jako doping czy chcesz się naćpać.
  • 256 / 8 / 0
@KapitanAizen
Już dostałem receptę na co chce . Jako antydepresant żeby wyjść z łóżka (oprocz tego mam fevarin) i w celu osiągnięcia wydajności pracy umysłowej Angielski, siłka, śpiew itd
Zastanawiam się czy nie lepiej wziąć medikiment i zarzucać 2x dziennie jak wlasnie zaczynam te ważne rzeczy czy concerte na cały dzień.
  • 29 / 5 / 0
Czy są tutaj jacyś astmatycy? Ostatnio mam problemy z astmą, ale nie wiem z czym można łączyć medikinet, lekarze też nic nie wiedzą, a Internet milczy.
  • 20 / 2 / 0
18 grudnia 2019justrelax pisze:
@KapitanAizen
Już dostałem receptę na co chce . Jako antydepresant żeby wyjść z łóżka (oprocz tego mam fevarin) i w celu osiągnięcia wydajności pracy umysłowej Angielski, siłka, śpiew itd
Zastanawiam się czy nie lepiej wziąć medikiment i zarzucać 2x dziennie jak wlasnie zaczynam te ważne rzeczy czy concerte na cały dzień.
Medikinet znacznie lepszy, chcesz coś robić to sobie bierzesz, schodzi to dorzucasz. Chcesz iść spać, nie bierzesz na noc i jest git. A Concerta to lepsza dla dzieci co nie ogarniają co i jak. Zresztą różnie się ona uwalnia i raz jest spoko, za 2h lipa i się wkurzasz. Jest nieprzewidywalna. No i trzeba ja brać w większych dawkach.
  • 89 / 2 / 0
czy da się rozpuścić concerte w wodzie aby otrzymać z niej wersję instant?
  • 158 / 2 / 0
Napewno da się rozpuścić powłokę w której jest substancje czynna. Sam metylofenidat to nie próbowałem Ale na Wikipedii jest że 1.2g na litr się rozpuszcza więc standardową dawke kilkudziesięciu mg na luzie w szklance da rade
  • 18 / 1 / 0
Można łączyć metylofenidat z lekami z grupy SSRI ? Ktoś tak robił i może podzielić sie doświadczeniami?
  • 2429 / 579 / 155
26 grudnia 2019HICY pisze:
Można łączyć metylofenidat z lekami z grupy SSRI ? Ktoś tak robił i może podzielić sie doświadczeniami?
Tak, łączyłam. Efekt zadowalający, lepsze działanie antydepresyjne, większy boost dopaminowy (przy sertralinie), większa motywacja, bez zamuły, ale niestety potrafiło wsiąść na serce, tym bardziej przy SNRI. Z antydepów łączyłam z fluokseryną, sertraliną (SSRI), wenlafaksyną, duloksetyną (SNRI) i mianseryną (NaSSa).
25 grudnia 2019admas pisze:
czy da się rozpuścić concerte w wodzie aby otrzymać z niej wersję instant?
Rozpuścić się da, najlepiej po rozkruszeniu i w gorącej, ale nie za bardzo widzę sens takiego postępowania. Osobiście wersję instant otrzymuję przez zwykłe rozkruszenie tabletki i połknięcie lub wciągnięcie powstałego prochu. Fakt, że ciężko się kruszy, ale najpierw kroję na kawałki, a potem rozkruszam tłuczkiem do mięsa i wychodzi. Ostrzegam tylko, że do sniffu MPH powinien być możliwie jak najbardziej rozkruszony, trzeba zastosować harm reduction jak przy wszystkich stimach, a zjazd potrafi być nieprzyjemny, zwłaszcza po dłuższym ciągu. Polecam zresztą nieskromnie moje FAQ o MPH.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.