Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
02 maja 2022FocusF13 pisze: Spotkał się ktoś z czarnieniem siewek? listki i łodyga mają czarny kolor, ale są jędrne i duże.
scalono - WRB
30 kwietnia 2022IvoPartisan pisze: Oczywiście że nie jest legalne, w naszym kołtuńskim kraju można zostać ukaranym za 2-3 krzaki maku niskomorfinowego, takie mamy prawo i gorliwą w tym temacie prokuraturę i organy ścigania. Trzeba siać na ziemi niczyjej, najlepiej w małych grupach roślin, inaczej intensywny kolor kwiatów rzuca się w oczy. Na swoim gruncie najlepiej w zasłoniętych miejscach , można też w tunelach foliowych. Nawozy najlepiej zawierające bor, bo on wspomaga rozwój roślin. opium najlepiej ściągać po ok. miesiącu od momentu kwitnięcia , z tym że w tamtym roku u mnie ten termin okazał się nieco za długi- niektóre makówki były nieco wypłukane przez deszcz.
Co do legalności to u mnie na szczęście królowa nie zabrania siewu, ale zabrania wytwarzania z maku używek, czyli raczej na swojej działce nacinać nie będę mógł, bo już od sąsiadki szkotki słyszałem że chodzą po osiedlu plotki że choduję mak na heroinę, choć w zeszłym roku miałem dwie grządki tylko. Na dodatek tu uprawia się tylko wysokomorfinowe odmiany dla farmacji, fabryka jest w Edim. Na amerykańskim ebayu widziałem mak z UK po astronomicznych cenach - chyba ponad 40$ za pół kilo, więc pewnie płukanki nieźle klepią, ale w UK rolnicy nie mogą go sprzedawać - to dopiero hipokryzja co? mak w sklepach jest kontrolowany i wycofywany ze sprzedaży jeśli zawiera nawet śladowe ilości (od 5 lat) ale eksportować mogą na cały świat ten mak.
scalono - WRB
13 maja 2019lol pisze:na pewno nie ma podanej odmiany?06 maja 2019Swiety Tomasz pisze: Ja mam w tym roku nasiona z torebki opisanej jako "mak opiumowy", a dalej "poppy lilac, papaver somniferum".
bo to co podales rownie dobrze moze oznaczac mak ozdobny.
jezeli jest napisane "opium poppy" to po prostu Mak lekarski
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.