4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 179 / 9 / 0
@tatarak
Teoretycznie jest to możliwe, pamiętam nawet że były próby, najbardziej mi się podobała ta w której gościu krwawił z dupska po zapodaniu Kota z H2O2 p.r. To jest silny utleniacz i ja bym się np. Nie odważył przyjąć w kabel kota robionego tą metodą. Ale możesz próbować.
Może krwawienie było spowodowane złym doborem stechiometrycznym odczynników i złymi parametrami prowadzenia reakcji. Jeżeli dobrze dobrałoby się stosunki molowe reagentów i pilnowałoby się temperatury reakcji to nic niebezpiecznego nie powstałoby w reakcji oksydacji. Wiesz może co było przyczyną krwawienia?
  • 267 / 17 / 0
Podejrzewam że lanie perhydrolu "na oko", pewnie użył go za dużo.

Łap:
bzdaddict pisze:
Ja rozcieńczam perhydrol do ok 15% i dodaję kroplami za każdym razem patrząc na termometr, trudno mi powiedzieć ile trzeba tego dać ale dopóki pseudoefederyna utlenia się do metkatu skok temperatury na termometrze jest taki powtarzalny, po każdej kropli, jak wszystko jest już utlenione i dodasz ostatnią kroplę utleniającą chujwieco to widać że temperatura skoczyła "inaczej", trzymam to jeszcze przez godzinkę w niskiej temperaturze, zostawiam aż podgrzeje się do pokojowej i filtruję przez strzykawkę, jest zdecydowanie mniej syfu niż przy nadmanganianie ale kilka razy coś mi tam pływało.

oops
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 179 / 9 / 0
bzdaddict napisał:
Ja rozcieńczam perhydrol do ok 15% i dodaję kroplami za każdym razem patrząc na termometr, trudno mi powiedzieć ile trzeba tego dać
No i wiadomo co było przyczyną " lanie na oko". Zamiast przeprowadzić proste obliczenia chemiczne i dodać niewielki nadmiar pseudoefedryny. Utlenianie KMno4 jest cholernie niebezpieczne. Nigdy nie pozbędziemy się wszystkich jonów manganowych z roztworu, także problemy z OUN, po długim stosowaniu (mówię o całych latach) jest prawie pewne. Uszkodzenie układu pozapiramidowego (objawy parkinsonowskie) to problem na cale pózniejsze zasrane życie.
  • 267 / 17 / 0
Ten cytat to akurat metoda która ponoć się sprawdza, zresztą pozbycie się nadwyżki perhydrolu to nie problem. Jeśli się podejmiesz próby robienia kota tą metodą pamiętaj o pilnowaniu temperatury, o ile dobrze kojarzę już przy 20` powstaje benzaldehyd zamiast kotka, najlepiej gdyby cała reakcja przebiegała w temp ok. 0`(co też przemawia za dodawaniem utleniacza stopniowo).

Na forum gdzieś jest opis czyszczenia kota z manganu przy użyciu bodajże HCL..
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 179 / 9 / 0
Sprawę z utrzymaniem niskiej temp. reakcji załatwi wstawienie zlewki do mieszaniny chłodzącej (lód,NaCl,woda), niezbędny jest termometr laboratoryjny.Tak, na forum jest temat o doczyszczaniu za pomocą chloroformu lub DCM i kilku innych odczynników, ale myślę, że większość użytkowników kotka i tak ma to w dupie.
  • 50 / 7 / 0
tatarak pisze:
... ale myślę, że większość użytkowników kotka i tak ma to w dupie.
Niektórzy mają dosłownie. XD, Ja kiedyś się bawiłem z perhydrolem, zalałem PE rozcieńczony Perhydrolem do stężenia około 10 % i reakcja nawet nie ruszyła, nic się nie stało. Bez odpowiedniego sprzętu nie ma się co bawić w perhydrol, odpowiedni termometr to już koszt ponad 200 zł, a gdzie reszta sprzętu do tego. Ja bym pozostał przy KMnO4, wiadomo co jak robić, sprawdzone na gardłach, odbytach i kablach dziesiątek kociarzy, w myśl zasady po co zmieniać coś co działa, zwłaszcza że leki z PE są drogie, a wątpię, by w naszym gronie znalazła się osoba gotowa wywalać kupę kasy na leki z PE i zaś testować to na własnym ciele. Ale z drugiej strony do postępu niezbędne są próby, ja bym zastanowił się nad reakcją z pochlorynem sodu, ale do reakcji by trzeba było mieć go formie krystalitu/soli, nie wiadomo też jak to jest z jego potencjałem utleniającym, czy nie będzie przerabiał nam metkata na benzaldehyd w mieszaninie w dużym stopniu. Na pewno lepieju zamiast tego manganu lepiej by było pić/wlewać/pukać NaCl niż MnO2, KMnO4(nieprzereagowane), MnO(OH), (CH3COO)2Mn i inne gówna. Pytaniem też byłby ocet, szybkość zachodzenia reakcji i ogólne warunki, takie jak medium czy naczynie. Może napiszę temat w którym opisze to od teoretycznej strony.
Uwaga! Użytkownik Kurwiran nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 9 / 0
Myślę jednak,że dobrym rozwiązaniem byłby wodny roztwór NaClO (trwały tylko w roztworze wodnym) . Odpowiednio dobrane stosunki stechiometryczne reagentów (nadmiar pseudoefedryny), niska temp. reakcji (mieszanina chłodząca NaCl, lód, woda), i utrzymywanie temp. w granicach 0 stopni Celsjusza. Podczas takiej reakcji wydziela się głównie gazowy tlen i NaCl , a co najważniejsze brak jest neurotoksycznych związków manganu.
  • 21 / / 0
Mógłby mnie ktoś oświecić odnośnie tego czy istnieje możliwość otrzymania kryształu z tej niestabilnej postaci metkata (bodajże octanu, o ile dobrze pamiętam z tego wątku, jak coś to poprawcie mnie), ale bez przechodzenia do chlorowodorku? Taki szybki sniff, byle by się zajarać, że można walić to cholerstwo w nocha. Czy odparowanie wody z kota w postaci cieczy da pożądany efekt? Wytrącą się kryształki, czy glut?

Wiem, że pytanie może być mega newbie, ale wciąż poszerzam swoją wiedzę z zakresu chemii (w szkole się nie chciało, to przynajmniej teraz nadrabiam) tylko to wszystko wymaga czasu, a pytania się nasuwają cały czas :) Mam nadzieję, że rozwiejecie wątpliwości.
  • 348 / 9 / 0
nie, krystalizacja metkata to nie jest tak prosta czynność jak otrzymywanie kryształków NaCl z r-ru NaCl :) i bez podstawowej wiedzy z chemii nie masz nawet co do tego siadać.
Żyję szybko bo mi wolno.
  • 993 / 49 / 0
sory wiem ze jestem debil ale jak filtruje pseudoefedryne to ona jest w tej wodzie czy to co zostalo w strzykawce?
prochy wciagales w proch sie obrucisz
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.