Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
@5matrix a dzięki, tego jeszcze nie sprawdzałem, zobaczę sobie
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 264 / 0
5matrix'a czasem ponosi ale w tym przypadku ma racje. nie ma mowy o snu z fazą REM gdzie organizm faktycznie odpoczywa. Dodatkowo pewne leki, w odpowiedniej kombinacji, działają w inny sposób i na inne receptory (lub te same ale "lepiej") i ja takie połączenie dostałem od swojej neurolog i psychiatry do leczenia z fluoksetyną, i bakoflen do tego (+ moje benzo i prega jeszcze) ale z czasem dojdzie coś a zamiast benzo no to nie ma nagłej odcinki ale np jak sie bierze 8 mg czyli 4 tabletki to 1 tabletka będzie 2 mg o przedłużonym uwalnianiu, a potem aż do "zejścia". Fluo od 40 mg a road do 80 żeby potencjał rozwinąć, ew 60, natomiast mam dać feedback jak się będę czuł (czy bez tragedii z wspomagaczami typu xany hydroksyzyna itd). To wszystko się jakoś combuje, a jeszcze planuje coś dodać, pewnie buspar ale może być reboksetyna czy mała dawka wenli, albo coś co działa na inne receptory niż (fluoksetyna jest tu w największej dawce nie licząc Xanaxu) seretoninowe. Może tianatepyna? A może to co wymieniłem. Ale Pan wyżej choć miewa odklejki czy wyrazy "agresji" to czasem coś mądrego napisze, jak post wyżej. Na koniec: co wy do fluo w wysokiej dawce dostawaliście jako dodatek nie licząc hydroksyzyny, bo to by było ciekawe połączenie (buspar jak i np. microdose escitalopramu albo reboksetyna czy wenla w malej dawce, bo no nie mozna w serotonine też napierdalać bo zespół seretoninowy choć to rzadkość. A no i ja w combo mam Trittico, ale mam dać feedback, pewnie zostanie wyjebane bo mi nie podchodzilo albo sproboje ale jak bd sie chujowo czul to wyjebane. elo
null
  • 425 / 50 / 0
Myślicie że fluoksetyna ma jakieś szanse z silną fobią społeczną? Mam to brać 2 miesiące i później zgłosić się po większą dawkę ale z tego co sobie przypominam to brałem kiedyś inne ssri i właśnie wszystko było super oprócz zniesienia fobii spolecznej
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 287 / 140 / 0
@GABAhater dziękuje, aż miło mi się zrobiło. Jeżeli chcesz coś wiedzieć na temat powyższych leków to okej, mogę się wypowiedzieć.
po 1. Reboksetyna - noadrenalina bez dopaminy (ale nie do końca bo aby dopamina rozwinęła skrzydła potrzebna jest noadrenalina, więc metaforyczne to taki most dla dopaminy) ale dopamine musisz ogarnąc wtedy jeszcze w inny sposób. np. poprzeż małe sukcesy typu posprzątałem pokój, podszedłem do laski itp. To jest trudna dopamina. Albo na skróty (jak ja xd) i MPH dodać.
Brałem tą reboksetyne moim zdaniem to wielka chujnia.
Jeżeli myślałeś, że po ssri Cie kastruje to zobaczysz na Reboksetynie co to jest kastracja dopiero :D.
Moim zdaniem już lepiej wziąć zamiast tego offlabel 450mg bupropionu bo działa i na noadrenaline i na dopamine i chuj po nim troche staje.

No to teraz na temat buspironu i tianeptyny.
Ja biore Buspiron 20mg x3 2-2-2 i tianeptyne 12,5mg x9 3-3-3. Uważam, że to niezła pomoc jak chcesz się wspomóc antylękowo i bez skutków ubocznych bo oba leki są lekkie.

pozdro mordo

edit. baklofen bierz okazyjnie np tylko na weekend, bo sobie rozpierdalasz GABA porządnie Gaba-a i Gaba-b i jeszcze Knały wapniowe od pregi, no kurwa nie ciekawie jakbyś miał nagle to odstawić
edit2. Wenla w małej dawce działa jak jak normalny ssri więc odpada
  • 348 / 264 / 0
@5matrix zapomniałem że w combo mam mirtazipinę ale "na kryzysy" albo też spanie, bo sen jest ważny. Zgaduje że jak Planuje coś dodać to przeciwlękowego a co nie wpierdala jak benzo np. buspiron ale on online ma chujowe opinie, Tianatepyne tolerowalem dobrze jako lek oprócz fluo (wtedy w małej dawce) i pomagała na depresję ale z lękami to bardziej na fobie społeczną typu np odebranie telefonu od kogoś niż na "moją nerwicę". Ja mogę mieć adhd bo napierdalam jak oszalały wiadomości, szczególnie na komunikatorach np. Signal i łatwo się rozpraszam pierdołami, a podobno jak ktoś ma adhd to go to nie stymuluje jakoś. Dla mnie kawa czy energol to dużo, ale herbatki cbd, melisa czy 2 mg xany to jak przekąska. Choć to wkurwia że wjebiesz xana i przez godzinę nic nie zrobiłeś. Co do sukcesu to masz rację, ale ja celuje wysoko bo byłem wysoko (kto wie ten wie z tego forum, teraz juz ex special ale kto wie :p). Obecnie dla mnie sukcesem będzie dostać się do pewnej "firmy" ale trwa to dość długo, mam kogoś kto pracował w niej to mnie wkręci albo biznes poważny z Lubelską adwokaturą i moim mecenasem jednocześnie hah (choć chwilowo nie jest mi potrzebny zawodowo ale biznesowo czy jako przyjaciel tak). Celuje wysoko, często ponosze porażki ale czasem fartem albo skillem jednak się udaje. Chciało mnie typical korpo typu alior bank ale odmówiłem bo uważam że bym się tam wypalił po roku i jestem cyferką (no może nie ze względu na stanowisko) ale still wypalenie itd. Mam zajawkę która łączy się z moją pracą - "lubie psuć rzeczy na kompie / lapku" w ciekawych firmach gdzie wpis do CV = przepustka gdzie chcesz. Bluza od duckduckgo i certyfikat - też sukces. Pytanie teraz do innych: dla lękowca, lepiej przy 60 mg zostać czy 80 mg bo kiedyś trzeba będzie zejść + nie będę "naspeedowany" albo jak zombie? Choć w mniejszych dawkach na tym nigdy tak nie miałem. No ale lekarka oprócz połączenia co napisałem stawia na sen i redukcje objawów odstawiennych a antydep to pod lęk i chwilowo benzo + prega. Mnie tylko zastanawia co miała z mirtą (miansec) "na kryzysy" i że niby w dzień choć nasennie też działa jak potrzebuje ale mam juz 4 leki pod spanie bo hydroksyzyna mnie usypia hah więc sen jest ważny według niej. Pozdrawiam, dawajcie znać jaka waszym zdaniem jest optymalna dawka dla lękowca / nerwica / GAD (high HAM score). Adhd moze kiedys przetestuje ale nie chce miec ujebanego w IKP leku narkotycznego czy coś bo antydep i benzo da sie wyjasnic ale to juz ciężko dla pracodawcy akurat mojego, chyba że okaże się, że wypali biznes. Pozdro mordy, dawajcie znać na jakiej dawce jesteście pod względem MDD i nerwicy i co macie jako dodatek. Pozdro, GABAhater!
null
  • 287 / 140 / 0
@GABAhater Moim zdaniem warto po prostu spróbować tą wyższą dawkę, ale ja akurat na tego typu pytania nie jestem wyrocznią bo ja zawsze pizgam max dawki albo nawet offlabel dawki. (np 450 wenli, 450 bupro i 120mg MPH). Więc na moim przykładzie można po prostu stwierdzić, że nić takiego w wysokich dawkach się nie dzieję, oczywiście to jest sprawa indywidualna ale jeżeli kontemplujesz nad tym czy Prozac podnieść o 20mg to ja już bym na Twoim miejscu dawno to zrobił i napisał post o tym, że niebawem zdasz relacje jak działa większa dawka :D

a, że trzeba będzie zejść to Ty sie martw o benzo,baklofen i prege a nie antydepy

i jeszcze jedno. Pracodawca nie ma przecież wglądu, jest przecież Rodo, nic nie trzeba wyjaśniać- czy się mylę, jeżeli tak to potwierdź, że miałeś taką sytuacje bo to też info dla mnie potrzebne

edit. Mitrazapina tu nie ma znaczenia.
  • 348 / 264 / 0
@5matrix no mam podnośić co 3-5 dni o 20 mg (a dzisiaj start od 20 mg, zero uboków) aż do 60-80 mg. Bakoflen itd jest tymczasowy, tapering benzo jest w planie i po to bakofleny mirtazipiny itd i o -0.25 mg czy ile tam uznam ja i lekarz że mogę i nie odczuję. Co do wglądu - normalnie tak, ale w przypadku mojego pracodawcy wygląda to nieco inaczej i ma wgląd to większości rzeczy tym IKP. Jak chcesz o to zapytać to pisz PW. No i muszę funkcjonować, dlatego slow taper. Co do bakoflenu - ja go nawet dobrze nie zacząłem, może wleci coś innego jak nie podejdzie. No ale no na benzo jest główne skupienie, ale zamysł taki żebym miał "narzedzia" do walki z skutkami odstawiennymi benzo jak i ubokami antydepa, a no z czasem benzo będzie mniej i mniej, potem extended release 2 mg itd zamiast danej tabletki (bo mam do 4 tabsow dziennie limit). A jak sie zejdzie z tego to z benzo. Jest fajny research na temat tego że fluoksetyna niebezpośrednio pomaga z "regenerowaniem gaba" bo właśnie napierdalaniu benzo i to z 2k19 więc jak na badania to dość "nowe". Do tego dojdzie coś jeszcze. Po zejściu z benzo przyjdzie czas na pregę, redukcja z dużych dawek to nie problem, gorzej jak już jesteś przy np 600 mg a nie 1500, ale 1500 czy 1200 czy 900 to nie czuć tak bardzo + wtedy dojdą odpowiednie leki żeby z tej pregi zejść a benzo nie będzie, antydep miejmy nadzieje że zrobi swoje z dodatkami co nie wpierdalają tak a na samym końcu jak przyjdzie na to pora to zejście z antydepów. Ale spokojnie, normalny pracodawca nie ma do tego wglądu. I nie koncentruję czy podnieść o 20 mg tylko czy max dawka czy zostać przy no sporej ale nie maksymalnej, bo nie zawsze więcej = lepiej. Pytanie, od tego jest dział.
null
  • 348 / 264 / 0
Mini update: z benzo ale still, 40 mg i nie mam uboków. Po 3 dniach 60 i ewntualnie 80 mg. Problem taki że dostałem bakoflen, tritrico cr i miansec no i nie wzialem trittico cr żeby wiedzieć co sie dzieje, ale miansec nie wiele lepiej - od 20 do 11 a potem 16. Wydaje mi sie se to bakoflen jest winowajcą i zostanie jako lek już przy domyślnej odstawce, bo chwilowo pushuje fluo i dostać mam jeszcze coś - pewnie buspiron lub dodatek antydep mikro dawce na inne receptory albo coś egzotycznego i zacznie sie obiżka o -0.25 Szkode zd reaguje na trittico w ten sposób (choć dowiem się jutro), bo to fajny dodatek i pewnie minimalnie ale jednak przyspieszył by rozruszanie fluo + zdrowszy sen. A baklo jako pomoc na odstawienne efekty benzo.
null
  • 36 / / 0
Siema, wpadło mi w łapy trochę fluoksetyny, da się z tym pobawić czy do kosza to wyjebać?
  • 247 / 26 / 0
@IWILLDIE nie nacpasz się tym. Potrzeba kilku tygodni zanim się rozkręci i nie ma po tym żadnej fazy. Oddaj w dobre ręce. Może ktoś potrzebuje.
%-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.