Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 57 / 0
Zakaz brania aspiryny ani innych antykoagulantów przy stymulantach! Połączenie leku zmniejszającego agregację płytek krwi z nadciśnieniem tętniczym i tachykardią to wręcz proszenie się o udar krwotoczny mózgu.

Weź sobie aspirynę i przetnij palec. Teraz zobacz co się stanie jak Ci pęknie naczynie w mózgu.

Kwas acetylosalicylowy jest polecany dla ludzi w wieku >60lat i chodzi tutaj o zawał serca albo udar NIEdokrwienny mózgu spowodowany przez skrzepy i inne. To nas nie dotyczy. W przypadku osób młodych, gdzie jest zdrowy układ krwionośny, brak miażdżycy, serce sobie poradzi bez problemu, natomiast przy amfetaminach, b-ketonach i innych stymulantach skok ciśnienia może być na tyle duży, że pęknie tętnica w mózgu i papa.

Dotyczy to głównie najszybszych dróg administracji, czyli waporyzacja i podanie dożylne, gdzie skok katecholamin jest tak duży, że pociąga za sobą natychmiastową reakcję układu współczulnego, co za tym idzie momentalny skok ciśnienia.

[ external image ]

http://www.merckmanuals.com/home/brain_ ... rhage.html

Polecam sobie poczytać.

To samo się tyczy beta-blokerów. Zakaz przy stymulantach.

Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 103 / 2 / 0
Ja tam brałem aspirynę, tabletki musujące kiedyś po b-ketonach jak mi serce napierdalało że się mało nie posrałem ze strachu i nic tam się nie pogorszyło, więc trochę informacja taka z dupy, bo na mnie aspiryna dobrze działa w takich sytuacjach.
Blue Berry pisze:
Topiąc się po szyję w szczynach, jak przystało na kontemplujące życie ścierwo, spinające dupę, co 5 min w ramach akcji pocieszenia podupadłej godności wypierdalasz z podkulonym ogonem.
  • 788 / 20 / 0
Jest temat, zmniejszenie ciśnienia na stymulantach, jest tam dość sporo sposobów aby czuć sie lepiej - zarówno domowych jak i opartych na lekach.

Nie dziwie sie, ze mi nie wierzycie. Każdy dobrze wie, jak wyglądają takie obietnice. Wszystko szlag trafia gdy trafia nam w ręce worek.
Jednak głownie w ciągi wpadają Ci, którzy ja pala a ja oszczedzilam sobie tej przyjemności. Za duzo złego odczułam juz po tak długim czasie.
Chyba żaden drag nie spowodował tak gwałtownego odsunięcia sie od rzeczywistości.
Zdecydowanie wole inne.

Ale i tak nie żałuje ze spróbowałam :D
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 311 / 14 / 2
Po wzięciu aspiryny ciśnienie spadło do standardowego u mnie 125, tętno również, poczułem się znacznie lepiej, mogłem usnąć, serce się uspokoiło...

Trzynastko, jesteś pewna tych słów?
[spoiler].... - - .--. ... ---... -..-. -..-. ... -.-. .-. .-.-.- .... ..- -..-. -.. .-. .-. -.-- .-.. .--[/spoiler]

https://www.youtube.com/watch?v=4tX3Xh1i0A8
coś dla fanów dobrej muzyki - jeden z najlepszych koncertów ever, MIND BLOWN
  • 348 / 9 / 0
Temat wiele razy wałkowany na forum. Raz-dwa Ci się uda i poczujesz się lepiej, ale za trzecim możesz nie przeżyć bo poprzednie dwa wywołały mikrowylewy, które do tej pory nie dały o sobie znać. Wystarczy ze ladujecie w siebie patogeny pod postacią narkotyków, nie utrudniajcie swoim organizmom życia jeszcze bardziej. Przerwa, dobry posiłek, nawodnienie i sen pomogłyby nie będąc niebezpieczne.
Żyję szybko bo mi wolno.
  • 823 / 11 / 1
Już lepiej zrobić sobie herbatkę z 15 torebek melisy, rumianku, szałwi, mięty i dojebać butelkę nervosolu (waleriana) jak się nie ma benzo czy gbla. A nie aspirynę ...
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 311 / 14 / 2
To ja nie wiem, trzeźwy przeglądałem i nie wiem jak ja te literki składałem, że byłem przekonany o tym iż każdy pisał o aspirynie pozytywnie.

Najlepiej usuńta tamtego posta, żeby w takim razie ktoś nie skorzystał z mojej błędnej rady i się nie przekręcił.
[spoiler].... - - .--. ... ---... -..-. -..-. ... -.-. .-. .-.-.- .... ..- -..-. -.. .-. .-. -.-- .-.. .--[/spoiler]

https://www.youtube.com/watch?v=4tX3Xh1i0A8
coś dla fanów dobrej muzyki - jeden z najlepszych koncertów ever, MIND BLOWN
  • 1959 / 57 / 0
bbk pisze:
Po wzięciu aspiryny ciśnienie spadło do standardowego u mnie 125, tętno również, poczułem się znacznie lepiej, mogłem usnąć, serce się uspokoiło...

Trzynastko, jesteś pewna tych słów?
  • Intracerebral hemorrhage usually results from chronic high blood pressure.
  • Use of cocaine or, occasionally, other sympathomimetic drugs can cause transient severe hypertension leading to hemorrhage.
  • The hemorrhage is often large and catastrophic, especially in people who have chronic high blood pressure.
  • Anticoagulants and antiplatelet drugs are contraindicated.
  • Bleeding disorders and use of anticoagulants increase the risk of dying from an intracerebral hemorrhage
  • Anticoagulants (such as heparin and warfarin), thrombolytic drugs, and antiplatelet drugs (such as aspirin) are not given because they make bleeding worse.
http://www.merckmanuals.com/professiona ... rhage.html
http://www.merckmanuals.com/home/brain_ ... rhage.html

Parę artykułów medycznych na temat najczęstszej przyczyny zgonów po stymulantach, czyli wylewy krwi do mózgu.

Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 348 / 9 / 0
I najlepiej żeby nikt nie usuwał. Jak będziemy to często powtarzać i każdemu oddzielnie zwracać uwagę to może komuś uratuje to życie. Także:

NIE BIERZCIE ASPIRYNY PO STYMULANTACH.

Czemu nie to możecie sprawdzić post wyżej.
Żyję szybko bo mi wolno.
  • 1987 / 108 / 0
czy dotyczy to fenetylamin, czy też może innych stymulantów też - mam na myśli dysocjanty jak MXE?
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.