Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 206 / 3 / 0
Ma ktoś może dostep do biblioteki na uczelni

potrzebuje całego artykułu

http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 3412000206

fene moze ty dasz rade
.
  • 2 / / 0
Rozcienczalem go, ale ze wzgledow ze moc byla slaba, rozcienczylem za slabo. Dzieki za odpowiedzi. Po kilku dniach dochodzenia do siebie i ostrej deprechy jutro powrot do pracy i do lekarza. Wierze ze czucie smaku choć trochę powroci, bo slyszalem, że kubki smakowe potrafią się zregenerowac co okolo dwa tygodnie, gorzej bedzie z gardlem i przelykiem, tym bardziej, że mam juz refluks. :wall:
  • 642 / 18 / 7
@miedzyczas może Twój płyn jest znacznie zanieczyszczony THF, które ma zdolność do penetracji tkanek. Sprawdź wątek oczyszczanie, prosta sprawa. I jak masz refuks, to nie polecam Ci GBL, lepiej GHB. Sam mam problemy z jelitami (niezidentyfikowane) prawdopodobnie od G. Po 2 tygodniowym ciągu podczas, którego wypiłem około 100 ml. Podczas odstawienia, pojawił się silny ból w lewym podbrzuszu.
Choć mega długich ciągów nie robiłem jednak były intensywne. :blush:

Wcześniej deklarowałem, że wspomnę o badaniach w kierunku niewydolności nerek. I na szczęście badania wyszły dobrze, tylko podwyższony potas - niekoniecznie wina G.
Jednak ból, po ostatnich wypitych przeze mnie 15 ml, utrzymuje się tydzień. W miejszych ilościach nic się nie działo. Nie wiem z czym jest to związane, może nie koniecznie z G. (infekcja?) :-(

EDIT:
Co do bólu nerek po G znalazłem co najmniej 4 osoby na forum, które o to pytały już w latach 2007, więc coś jest na rzeczy. %-D
END OF EDIT.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 108 / 5 / 0
Na nerki siada, wiem z doświadczenia, bolą po ciągach.
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 257 / 5 / 0
Czy ktos mi powie skad te czerwone plamy wykol stawow?
Kiedys tak nie mialwm podczas brania
https://zapodaj.net/0e360ca373df2.jpg.html
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 21 / 0
jest , alboo byl 1 taki sort vendora z forum, ktorego nie wymienie , ktory powodowal cos takiego ,.
temat jest zwiazany z krzepliwoscia krwi i/lub z nerkami. radze odstawic to gowno.

drugi sort , troche mniej chujowy od drugiego vendora z forum nie powodowal tego, ale rowniez nie bylo w nim za duzo GBL lub byl mocno czyms zanieczyszczony .
zwroc uwage na czas w jakim "niby " GBL zaczyna dzialac. ten sort co powodowal takie rzeczy wokol kostek ladowal sie ok 40 min i to jest prawdziwe gowno.
Trucizna, co gorsza skladu nie znamy. Mocno sedatywne i nieprzyjemne w dzialaniu.
  • 311 / 1 / 0
problemy z nerkami owszem wystepowaly (tzn bol, bo problemow ze szczaniem nie bylo) ale to przy moim pierwszym "hajpie" na giebla to jest jakies 5-6 lat temu. aktualnie pije giebielsa i nic takiego nie wystepuje. widocznie tamte stare sorty mialy cos w sobie chujowego ale aktualnie problem nie wystepuje i chuj
  • 3543 / 577 / 1
to raczej te teraz są gorsze od starych
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 311 / 1 / 0
[mention]Retrowirus[/mention]
ja sobie pije od mag****klinera i jest bardzo dobry
  • 108 / 5 / 0
GBL to stracony czas. Chyba jedyny narkołyk, który okrada z czasu tak dosadnie. Lecisz w ciągu, aż masz już dość, bo skończyła ci się butla.
Uwaga! Użytkownik jhg80 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.