Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 444 / 30 / 0
PS. Skręt zacznie się najprawdopodobniej w momencie, kiedy t1/2 ulegnie metabolizmowi i zostanie wydalony z moczem. Taki ze mnie gaduła, że zapomnialem o Twoim najważniejszym pytaniu:) przyjmując okres połtrwania na 200 h zaokrąglijmy to do 7 dni. W tym mniej więcej czasie mg pojawic się objawy abstynencyjne
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1360 / 179 / 0
Thomas, ja mysle, ze znacznie szybciej, szczególnie po ostatniej dawce 5mg. Wówczas już po 2, max 3 dniach się zaczna objawy abstynencyjne
24 lutego 2018sidik pisze:
ale nie o to pytam :heart: CT juz jedno przezylem, nie od diazepamu co prawda, ale to wydaje mi sie akurat in plus. chodzi mi o to KIEDY wyczekiwac skreta po rolkach. : ) nie wiem jak duzy sens mialoby pobranie np. jeszcze dwa dni po 2.5 mg, tj. czy tylko wydluzyloby agonie i odwleklo ja w czasie, czy moze przyjac odstawke na tym poziomie na klate, tylko no KIEDY. ktos stabilizowal sie na diazepamie i na nim sie zerowal? jesli tak, to po jakim czasie nadchodzi zgiecie?

edit:
swoja droga na ten moment moje ulubione benzo... dzialanie miorelaksacyjne rozwala na lopatke anskjolityki takie jak alpra czy eti. dlatego tez nie chce za dlugo tego jesc, bo mi sie podoba. : ) pewnie jeszcze klon by mi siadl, ale na szczescie nie mialem okazji probowac.
Tobie Sidik powiem, ze jeśli to twoje drugie czy nawet trzecie odstawienie benzo to możesz go przejść niemal bezobjawowo. Ja początkowo tez miałem 1-3 miesięczne a nawet polroczne ciagi na nawet- i glownie mocnych benzo tj. klon, lorek i wówczas jeszcze dzialajaca na mnie alpra i zadnych zgiec na początku nie czulem. Az do ktoregos razu.... Tak, ze mysle ze możesz przejść to odstawienie niemal bezobjawowo.

Najgorsze jest to, ze napisales ze działanie benzo- szczególnie rolki ci się bardzo podoba. Tak, ze moim zdaniem prędzej czy później przedzej wrócisz do benzo, bo jesteś po prostu jeszcze "niedocpany" żeby z tym całkowicie skonczyc.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 760 / 68 / 0
Panowie/Panie... :-) z tymi skrętami to nie straszcie tak mocno chcących odstwić benzo...bo strach. może ich powstrzymać od podjęcia słusznych decyzji. Zdecydowana większość z Was niejedno w życiu przeżyła i niejeden skręt/skręcik przerobiła,
Od siebie powiem, że nie taki diabeł straszny... wszystko jest do tzw. przecierpienia. Jak objawy są poważne to wtedy pozostaje detox szpitalny pod okiem specjalistów.

Natomiast właściwie zmierzam do tego, że nie ma sensu na wyrost się "straszyć" - jeśli jest silna/słaba wola to trzeba odstawić/redukować i poobserwować reakcję organizmu.

Tu napiszę coś czego już się wstydzę :-) czasami alko też jest rozwiązaniem na odstawkę benzo (oczywiście z głową i bez mixów z benzo)...ale nie dla wszystkich - to zdanie traktujcie trochę z przymrużeniem oka.
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 585 / 62 / 0
[mention]Maykel85[/mention] pierwsze odstawienie - CT - przezywalem w mekach. teraz schodze juz ponad miesiac z dawek i tez mam objawy, oczywiscie mniej nasilone. pytanie brzmi co bedzie z CT na tym etapie.

co do "podobania sie" to moze troche na wyrost... nienawidze benzo, a od momentu przejscia na diazepam objawy odstawienne zmalaly na tyle, by miejscami bylo przyjemnie. to zly znak, dlatego chce sie jeszcze szybciej zerowac; nie przeszkadza mi widmo bolacej odstawki. wszystko co mi zostanie z terapii oddaje lekarzowi - taki mamy dil i niezbyt mi on przeszkadza.
  • 1360 / 179 / 0
A skad kto może wiedzieć co będzie z CT na tym etapie. Sprecyzuj może pytanie o co ci chodzi.

Ogolnie jak brales benzo jakies pol roku i te o krótkim okresie poltrwania- mam jednak nadzieje, ze nie alpre czy lorafen tylko np. krotko dzialajace benzo o komponencie glownie nasennym jak estazolam, nitrazepam czy temazepam to polecam pobrać jeszcze 2,3 dni te 5mg jak brales teraz 15-10-5mg a potem 2,5mg dziennie przez kilka dni (do tygodnia) lub 5mg co drugi dzien. Jeśli jednak pol roku brales krotko dzialajace benzo typu alprazolam czy lorazepam to kilka dni na relanium nie wystarczy raczej. Chyba, ze chcesz przezyc ten cold turkey, który jak wiesz przyjemny nie będzie. Jak masz zapas rolek i brales alpre czy lorazepam to obcinaj rolke o 1mg co 2-3 dni i doloz pregabaline początkowo w dawce 2x75mg dziennie (docelowo po tygodniu-dwóch 2x150mg dziennie) i popros lekarza o cos nieuzalezniajacego na sen np. mianseryne w dawce 30mg- taka dawka prawie każdego polozy spac. Możesz poprosić poczatkowo o dawke 10mg. Możliwe, ze tyle wystarczy, a po 30mg możesz być np. nie do zycia pol nastepnego dnia. Najwyzej weźmiesz 2-3 tabletki jak 10mg będzie mało. Tyle ci mogę polecić. W razie depresji Escitalopram w dawce początkowej 10mg, potem zwiekszajac do 15-20mg- wystepujace dawki escitalopramu to wlasnie 10, 15 i 20mg.
  • 585 / 62 / 0
czy moge liczyc na ogromna derealizacje, stany depresyjne, ogromne leki, mysli samobojcze czy nawet padake, bo o nia latwiej po diazepamie niz anksjolitykach typu eti czy alpra? to wszystko procz telepania zaliczylem odstawiajac CT etizolam z diklazepamem i kilkukrotnie zarzucony klonazolam po, nie wiem, dwoch czy trzech miesiacach zajadania sie nimi dzien w dzien. dwa tygodnie nie istnialem, a nastepne dwa wracalem do zywych.
czy moze jednak bedzie chujowo, ale stabilnie, jak to bylo gdy powoli redukowalem xanax i jakos w zyciu codziennym bede brnal do przodu? wspomagam sie prega 150 mg/d podzielone w dwoch dawkach i rozwazam podbicie do 300 mg/d na 2-4 tygodnie po wyzerowaniu sie. poza tym mysle czy sie jeszcze kilka dni nie ustabilizowac na 5 mg rolek dobowo (podzielone na rano i wieczorem) i dopiero jebnac to do zera; dzis sie juz stan pogorszyl stad mysl by jednak troche zwolnic na pare dni. czemu mysle ze jednak bedzie lzej?

a) teraz jem pregabaline
b) stabilizacja na relatywnie niskiej dawce diazepamu dobowo, ktory powoli usuwa sie z organizmu vs poprzednio szarzowanie z dawkami RCkow o krotkim t1/2, ktore w drastycznym tempie usuwaja sie ze krwi
c) nie mam teraz problemow ze snem bo jem mianseryne, a brak snu poteguje wszystko co nieprzyjemne

jak pisalem w 1. poscie wiem ze to kwestia indywidualna, jednak pewnie ktos moze sie jakos odniesc do takich dawek i zerowania sie z nich. wiec ostatecznie pytanie brzmi: jakie mam szanse na w miare normalne funkcjonowanie gdy sie teraz wyzeruje, zwazajac na poprzednie doswiadczenia z benzo i obecna obstawe lekowa? kiedy moge sie spodziewac nadejscia skreta w pelni?

edit: widze ze zedytowales posta dopisujac sciane tekstu :heart: w kazdym razie wylapalem co istotne: kilka dni na niskiej dawce diazepamu nie wystarczy i jeszcze chwile poczekac. tydzien...? jestem sklonny akceptowac objawy odstawienne, bo ciagle dokuczaja, ale dopoki pozwalaja mi w miare normalnie funkcjonowac w spoleczenstwie.

edit2: a escitalopram mam, ale mam taka awersje do SSRI ze nie nie zamierzam tego dotykac w ogole.

edit3: i tak, bralem glownie etizolam, alprazolam i diklazepam, ktorego jednym z metabolitow jest lorazepam... ostatnio jednak tylko alpra o przedluzonym uwalnianiu, a od 6 dni tylko diazepam.
  • 1360 / 179 / 0
Po tym co przezyles wcześniej i po takich benzo, które obecnie brales jeszcze pytasz? Oczywiscie, ze czeka cie bolesna odstawka z ogromnymi lekami, lacznie nawet z derealizacja, padaczka i wieloma innymi skutkami. Bierz minimalna dawke relanium likwidujaca objawy odstawienne i tnij ta rolke o 1mg az zejdziesz do 1mg i wtedy zeruj calkiem (załatw sobie tabletki 2mg relanium). Inaczej tego nie widze.
  • 585 / 62 / 0
no coz, teraz inaczej podchodze do sprawy odstawki, w koncu nie polecialem CT od razu. : ) ale tak, pierwotnie byl plan, zeby potem przejsc na rolki 2 mg i dalej ciac. po prostu chce JUZ byc czysty i skromnie liczylem na to, ze zerowanie teraz byloby przezywalne. jesli jednak podchodze do tego zbyt optymistycznie, to przezyje jeszcze pare tygodni trucia sie tym.
  • 427 / 43 / 0
Wydłużaj okres pomiędzy dawkami diazepamu i pij dużo naparu - mocnego! - z Damiany.
  • 585 / 62 / 0
maly update: otoz zgiecie dosc silne pojawia sie u mnie zanim sie nawet wyzerowalem. 2.5 mg/d nie daje rady, a przy 5 mg/d (podzielone rano i wieczorem) juz jest bardzo okej... zaiste dziwna ta benzodiazepina. posiedze do piatku na tej piatce, a wtedy mam wizyte z lekarzem i mam nadzieje przejde na dwojki.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.