Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 40 / 3 / 0
Dream_Walker pisze:
Miałem identyczną, własnie z tego zestawu. Strasznie zaśniedziała.
Swojej używam od ok 4 lat i ma się zupełnie dobrze.
  • 25 / 1 / 0
Również polecam ze sprężynką, używam takiej z alpaki( nie koroduje i nie śmierdzi a mam ją od kilku lat)
  • 359 / 10 / 0
[ external image ]

Próbował ktoś? Podobno nowość.
Ogólnie,.co sądzicie o CBSe?
Ja zdecydowanie polecam CBSe energia (z dodatkiem guarany) i Naranja (pomarańczowa)
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 90 / / 0
To moja pierwsza przygoda z yerbą. Na spróbowanie kupiłam Yer-Vita. Powiedzmy, że będę pić 2x dziennie. Ogólnie trzeba patrzeć na skład, bo potem okazuje się, że yerby jest tylko 65%. W zapachu przypomina spocone skarpetki :-p
  • 698 / 172 / 0
Dream_Walker pisze:
Ja zdecydowanie polecam CBSe energia (z dodatkiem guarany) i Naranja (pomarańczowa)
Nigdy nie przekonałem się do yerb smakowych - po etapie eksperymentów i poszukiwań zatrzymałem się na czystych sortach argentyńskich. Jedyny dodatek, jaki dorzucam czasami, zwłaszcza, kiedy robię napój z mniejszej ilości suszu, jest ekstrakt z zielonej herbaty - 40-50 mg bardzo fajnie podkolorowuje smak yerby, przy czym nadal pozostaje on "yerbowy" :-) . Polecam, dobry mix :cool:
paprotka00 pisze:
W zapachu przypomina spocone skarpetki :-p
Nie znam tego gatunku który kupiłaś, ale ogólnie, smak yerby trzeba po prostu lubić. Spotkałem już różne określenia: herbata z siana, wywar z petów, napar z suszonych chwastów itp. Zauważyłem, że miłośnicy naparów ziołowych i zielonej herbaty najczęściej od razu przekonują się do yerby, natomiast zagorzali fani słodzonej kawy z mlekiem raczej nie przerzucają się na to źródło kofeiny. Ja tam od pierwszego razu wiedziałem, że to jest to, czego szukałem i rozstałem się całkowicie z moją dotychczasową partnerką - kawą.
  • 37 / / 0
paprotka00 pisze:
To moja pierwsza przygoda z yerbą. Na spróbowanie kupiłam Yer-Vita. Powiedzmy, że będę pić 2x dziennie. Ogólnie trzeba patrzeć na skład, bo potem okazuje się, że yerby jest tylko 65%. W zapachu przypomina spocone skarpetki :-p
Smak i zapach to kwestia podejścia do naparu. Wystarczy odrzucić dotychczasowe przekonania, żeby zauważyć, że ma wyśmienite działanie odmładzające i aktywujące umysł.
  • 90 / / 0
Już zaczęła mi smakować. Pobudza jak typowy środek z kofeiną (raczej mniej niż filiżanka z 3 łyżeczkami kawy). A czy ma działanie prozdrowotne? Cholera wie. Dziwne jest, że na wikipedii piszą, iż może wywołać raka. Kolejne guwnobadania?
  • 3 / / 0
Jaką yerbę polecacie na początek? Chodzi mi o jak najmocniejsze działanie i w miarę przyzwoity smak.
  • 1824 / 104 / 20
Mi polecono yerbę Amanda despalada póki co to jedyna jaką piłem ale idealnie sprawdziła się jako pierwsza, jest mocna i ma lekki neutralny smak.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 2071 / 509 / 0
starycpak pisze:
Jaką yerbę polecacie na początek? Chodzi mi o jak najmocniejsze działanie i w miarę przyzwoity smak.
Kup sobie zestaw startowy 10x 50g różnych rodzajów yerba mate na allegro to coś około 25-30 PLN, a potestujesz i znajdziesz na pewno coś dla siebie. Mi bardzo smakuje "Yerba Mate Green Mas Energia Guarana", Skład:93,8% mate green, 6,2% dodatków (guarana, płatki bławatka, płatki nagietka i aromat mango). Delikatny, przyjemny smak. Aczkolwiek pobudzenie na średnim poziomie. Dużą zaletą jest to, że ma grubo pocięte liście i nie wpadają do ust małe, zdolne do przeciśnięcia się przez bombille drobinki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.