Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 9320 / 1809 / 2
Ja zadam pytanie które zadaje już od dawna.
Serio tak ciężko się z kimś dogadać, odpalić mu jakaś kasę i brać rp na słupa ?

Jesteście czyści, nikt Was nie będzie ganiać itd.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3231 / 549 / 0
Nikt nie chce mieć w raportowaniu ikp które może chcieć kiedys udostępnić o receptach swojego nazwiska latającego po kilku miejscowościach.
Prędzej można znaleźć lekarza który wypisze RP dla ciebie i w tym ludzie się wymieniają na priv, zapraszam.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 9320 / 1809 / 2
@pomasujplecki menele czy emeryci mają w nosie te recepty. Menel nie będzie walczyć o dzieci. Emeryci jeśli maja stabilną sytuację też nie.
Wchodzić i głosować
  • 348 / 264 / 0
To bardziej problem na przyszłość w stylu "a czemu ma pan od 3 lekarzy wypisany ten sam lek", ale gowno ci z tego tytułu zrobią, bo to w decyzji lekarza należy czy wypisze recepte czy nie i na jakiej podstawie. A to że nie wie że masz kontakt z innym lekarzem - pierwsza lepsza wymowka - umowiles wizyte u jednego priv, ale okazalo sie ze nagle u lepszego zwolnilo sie miejsce i ten drugi mial podobne zdane do pierwszego. To bardziej problem przyszłościowy, ale jaki problem poprosić znajomego czy słupa o to, żeby lekarz wypisal mu dany lek i odpalisz np 5 dyszek czy coś. Gorzej z "nasraniem w papierach" no ale jest jak jest, na restrykcje czas mają a na pomaganie ludziom już nie XD. A co do aptekarki - to zależy czy trafisz na kurwe czy na spoko osobe, ja realizowalem 2 x 2 mg alpry tych mini barow i pragiole 150x, a drugiego dnia zalegla pragiole 150x znowu i xanax SR 1 mg. I nikt nic nie mowil, a mialem pare takich sytuacji np. z nasenem jak bylem w nim "zakochany". A jak macie kurwy farmaceutki to chodzcie do roznych aptek, i najlepiej takich gdzie systemy są z dupy i tyle.
null
  • 9320 / 1809 / 2
XD ale o tym też już rozmawialiśmy.
Gra idzie o kasę. Docelowo lekarz będzie musiał sprawdzać ilość wypisanych benzo czy innych leków refundowanych.
Jeśli wypisze Tobie jako Tobie zbyt dużo leków refundowanych to wyłapie karę.

To wszystko już było. Wy żyjecie w jakimś matriksie nie dbając o to co będzie jutro / pojutrze. M.in dlatego od początku tego tematu tak ciężko mi to ogarnąć, bo ja się nie wpakowałem w żadne dziwne tematy, bo patrzę z perspektywy na wiele rzeczy. A ćpanie leków stało się bardzo drogim hobby. A będzie jeszcze droższym.

A tak już w ogóle to jakiś czas temu rozmawiałem z jednym z lekarzy i powoli wszystko dąży do tego, że wiele leków będą przepisywać specjaliści. Ponoć NFZ na siłę się czepia niektórych leków przepisywanych przez lekarzy POZ z refundacja.
Wchodzić i głosować
  • 348 / 264 / 0
@Stteetart ale ja nie mam problemow z lekami bo mam dojscia w aptekach / sieci aptek i kumaci moga brac prawie co chca, ofc bez przesadzania, bez recepty. Co do lekarza - dlatego nie prosi sie jednego lekarza o wypisywanie wiele razy jednego leku tylko czeka albo idzie do innego. A jak chodzi o to, że lekarz ma mieć jakiś max na wypisywanie lekow wszystkim pacjentom, no to by sparaliżowało służbę zdrowia. I nie, nie żyjemy w matrixie, pewne osoby są po prostu przewrażliwione tutaj. Zawsze możesz poprosić kolegę / ogarniętego menela o wzięcie leku na siebie albo członka rodziny. A gadanie z lekarzami to takie pierdololo, z skąd mają wiedzieć co dokładnie planuje ministerstwo zdrowia / rząd? To ewentualne plotki. Jedyny problem to jak na 1 osobie potem jakiś system wykryje że masz wypisane 4 alproxy od 4 roznych lekarzy, ale chwilowo to oni nie potrafią przypilnować własnych adresów e-mail najważniejszych osób w państwie. Co do specjalistów - po prostu biznes e-receptowy będą prowadzić psychiatrzy, przez znanylekarz albo strony e-receptowe. Wszystko da się obejść, trochę optymizmu panie stteetart. I po co ćpać leki w innym celu niż leczniczym? (tzn mowa o benzo). Bo benzo dla osob bez stressu czy lęku to jedynie usypiacz, są ciekawsze "leki" tudzież narkotyki, jak kto woli. Jak zwykle utrudnianie życia zwykłym ludziom a ci co chcą to dalej walą mefedron i mają zapewnione wsparcie i frytki z Drwalem z maca xD Taka moja opinia, możesz mieć inne zdanie.
null
  • 4603 / 2207 / 1
Co do lekarza - dlatego nie prosi sie jednego lekarza o wypisywanie wiele razy jednego leku tylko czeka albo idzie do innego
No właśnie robi się odwrotnie. Jak jeden lekarz CI wypisuje, to nikt się do tego nie przyczepi, gdyż to zawsze można uznać za terapię. Natomiast jak chodzisz do 2, czy kilku to zawsze będzie t uznane za próbę wyłudzenia gdyby ktoś to sprawdzał. Jedyny minus to taki, jak przekroczysz barierę z lekarzem i uzna on, że kończy wypisywanie w ilościach które są problematyczne.
  • 348 / 264 / 0
Kurwa, usunelo mi posta jak dalem like ehh. tl;dr zgadzam sie, ale przeciez mozna isc do kilku prywatnych lekarzy i oni maja prawa wypisac dany lek, i nie musisz go brac od razu. nie musisz wiedziec ze np xanax a alpragen to jedno i to samo. Prędzej spodziewam się kontroli tego typu "z systemu" ktory powoli zapewne jest wprowadzany, ale na ten moment bylem u apterkarki, bralem oporowe ilosci czy to alpry czy pregaby i nic mi z tego tytulu nie grozi. A od dwoch lekarzy ( a wczesniej to i trzech, tzn 1) psychiatra 2) nfz rodzinny dawal to co ten pierwszy jak juz nie moglem sobie pozwolic na chodzenie do 1), oraz 3) lekarz z "receptomatu". I nie bylo problemu, a ja juz tak od dłuższego czasu. Ja mam lekkie hmm fory wiec nawet jak wprowadza mandaty za tego typu cos z systemu IKP (auto), to moge wybrnąć dość prosto, a inni będą musieli ogarniać stuff "na słupy", rodzinę, znajomych czy z ulicy bądź darknetu. Pozdrawiam panie Dex, smacznej kawusi!
null
  • 470 / 43 / 0
To jak w końcu lekarze mogą wchodzić na moje IKP i całą historie recept tak o se sprawdzić?
Ja w to wątpie bo jak byłem na nfz w sumie niedawno to ci z nfz nie widzą prywatnych recek i wizyt , tylko te na nfz.
  • 9320 / 1809 / 2
19 lutego 2023GABAhater pisze:
lekarz z "receptomatu". I nie bylo problemu, a ja juz tak od dłuższego czasu. Ja mam lekkie hmm fory wiec nawet jak wprowadza mandaty za tego typu cos z systemu IKP (auto), to moge wybrnąć dość prosto, a inni będą musieli ogarniać stuff "na słupy", rodzinę, znajomych czy z ulicy bądź darknetu.
Problem się zrobi jak uszczelnia system i system nie przepuści limitu leków 😄
19 lutego 2023GABAhater pisze:
. A gadanie z lekarzami to takie pierdololo, z skąd mają wiedzieć co dokładnie planuje ministerstwo zdrowia / rząd?
Akurat o tym lekarz wie, bo pisał ludziom pewne leki na refundację wlepili mu mandat i powiedzieli, że te leki powinien pisać gastrolog. Gdzie jeszcze kilka lat temu pisał je zwykły lekarz z POZ.
Wchodzić i głosować
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.