Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1425 / 81 / 0
07 maja 2018jezus_chytrus pisze:
dlatego noszę pałkę. Tu wystarczy jebnąć raz i złamane.
Jebniesz niefortunnie i mozesz miec przejebane.

Nie lepszy gaz ? Gdzies widzialem takie wielkosci zapalniczki.
  • 120 / 5 / 0
Może pistolet na śrut są takie dostępne już od 200zł. Zabić tym nie zabijesz a jak delikwent nie przestraszy się tylko jak go wyciągniesz bo są repliki bardzo podobne do orginałów to strzelasz mu w nogę albo stopę i potem to sobie wyciągnie ale raczej do ucieczki czy obrony nie będzie zdatny. Gaz najczęściej tylko odstraszy ale nie obezwładni.
  • 1425 / 81 / 0
^pojebało cie strzelac do ludzi.
  • 120 / 5 / 0
Śrutem, strzelisz i może nawet się nie wbije. Do skurwysynów, pedofili i złodzieji jestem jak najbardziej za strzelaniem ale może zakończmy temat bo mało to się ma to uprawy. Srut albo kule gazowe to całkiem co innego niż normalne naboje.
  • 12631 / 2442 / 0
Widzieliście kiedyś filmiki, co np w Afryce robią ze złodziejami? : ) Łamane są wszystkie kończyny (po kilka razy - dla pewności)...
Też proponuję zakończyć temat.
  • 120 / 5 / 0
Dobry rozmiar dołka? Mierzyłem w 13l
Jak gleba jest bardzo gliniasta to dobrze czy źle dla rośliny? Wykopałem póki co jeden tylko bo saperka z biedronki o dziwo okazała się chujowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2018 przez Maciek420, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 120 / 5 / 0
IMG_20180508_172132.jpg
Nie mogłem dodać drugiego zdjęcia przez edycję. Coś się pojebało bo wstawiam z telefonu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 78 / 4 / 0
Ziemia gliniasta jest nie korzystna, ponieważ przy większych deszczach zlepi się i nie będzie odpowiedniej filtracji powietrza.
Uwaga! Użytkownik JakisTam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12631 / 2442 / 0
Mam taką samą ziemię na łące. Dołki są wystarczające (szczególnie ten drugi) - jeśli rośliny rozwiną bardziej system korzeniowy, to powinny przebić się z kupnej do tej miejscowej gleby (jeśli im na to pozwolisz, tzn nie wkopiesz w workach).

Ta gleba jest najprawdopodobniej kwaśna. Ja sypałem kredą, żeby podwyższyć nieco pH. Jeśli możesz, to posyp wokół dołków i trochę do dołka. Nada się też dolomit, ale on rozpuszcza się wolniej, niż kreda. Lepiej zrobić to teraz, niż później kiedy (odpukać) zacznie się dziać coś złego.

Możesz też powyrywać wszystkie rośliny w promieniu 10-15 cm od dołków.

Kupiłeś mieszankę ziemi już natlenionej, tak? Jeśli nie żałowali perlitu (czy cokolwiek tam dodali), to w zasadzie możesz ziemię już wsypać. Niech się "ułoży" przez kilka dni. Zrób też jakąś ściółkę, żeby dołki nie rzucały się w oczy. Patrząc na prognozę długoterminową - w moich stronach temperatura w nocy raczej już nie spadnie poniżej 10C. Ja startowałbym z posadzeniem kiełków za jakiś tydzień (jeśli będziesz sadził od razu na spot).
  • 3215 / 416 / 0
Jezusie zasadniczo to pilem głównie do tego, że nawet nie wiesz kto to zrobił, więc nie rozumiem z jakiej paki masz łamać kogokolwiek teleskopem kto pojawi sie w okolicy

A jeśli wiesz kto to zrobił to juz w ogóle nie rozumiem sytuacji ; ]
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.