SlimS pisze: Mam kilkaset znajomych i w tym kilkadziesiąt, których w każdej chwili mógłbym zaprosić na piwo. Czasami dostaję zapytania, czy wyskoczę gdzieś z kimś, i najczęściej odmawiam. Nie mam problemów z nawiązywaniem kontaktów, gorzej z utrzymywaniem znajomości. Ludzie zaczynają mnie po prostu męczyć. Ich zachowanie, gadka, ego i zaściankowość.
Na trzeźwo pozabijałbym wszystko w promieniu pięciu kilometrów.
Z drugiej strony jak mam towar, nie ma mnie. Zawsze wolałem sam grzać na chacie, niż z kimś.
"Tylko podczas ascetycznej alienacji poznacie siebie" . Taaa moje słowa.
tinoss pisze:Niestety tez tak mam, że ludzie nowo poznani ciekawią mnie na krótką metę.
Procent pisze:Pewnie na początku ich idealizujesz, by potem się rozczarować, gdy wyobrażenia nie są równe stanowi faktycznemu ;-)tinoss pisze:Niestety tez tak mam, że ludzie nowo poznani ciekawią mnie na krótką metę.
Oczywiście nie chodzi o przypinanie metki na stałe, bo to byłoby podłe. To raczej coś w stylu karteczki na plecy z tekstem 'Ja Cię kurwa osberwuja. Pokaż mi, że się mylę'.
[ external image ]
son.of.the.blue.sky pisze:Założę się, że nawet nie próbujecie ludzi w żadnym głębszym stopniu poznawać.
Może spotykałem do tej pory niewłaściwych ludzi, ale prawda jest taka, że zdecydowana większość ludzi przyjmuje świat bezrefleksyjnie, więc siłą rzeczy nie mają za bardzo o czym gadać. Niektórzy brak znaczącej treści próbują nadrabiać formą, ale to marne pocieszenie.
son.of.the.blue.sky pisze:Ludzie są fascynujący.
son.of.the.blue.sky pisze:przez kompleksy nie chcą się dzielić żadnymi ciekawszymi myślami, bo boją się, że zostaną wzięci za kretynów/pozerów/coś innego.
son.of.the.blue.sky pisze:I wszyscy nawijają codziennie w kółko tę samą gadkę
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.