Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
To chyba wyczerpanie dopaminy w mózgu, mam rację? Czy jej nadmiar w układzie pozapiramidalnym?
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
Toker pisze: Drzewko, dziękuję za twojego posta. Jak to ciśnienie tak naprawdę u ciebie wyglądało? Jakie wartości miałaś?
Toker pisze: Stymulanty to logiczne, że ich już nie tykam. Zolpidem skończyłby się na nieświadomce i dziesieciu zjedzonych paczkach, już się takie motywy zdarzały jak chciałem nasennie. Budziłem się na przypale, odpierdalając dziwne rzeczy. A potem weszły dragi które zjadłem na nieświadomce. Nie było wspaniale. Raczej na to napierrdalanie nóg bym jakiś miorelaksant chciał, ale nie chcę żeby było tak jak kiedyś - rozlużniło mięśnie tak, że ledwo nimi ruszałem, ale ból się wręcz podbił.
To chyba wyczerpanie dopaminy w mózgu, mam rację? Czy jej nadmiar w układzie pozapiramidalnym?
Sprawa z GHB wygląda generalnie tak samo, tylko ze względu na nieco słabsze i dłuższe działanie, w opinii niektórych trudniej się uzależnić. Niemniej są opisane przypadki delirium i zgonów po odstawieniu GHB. Jak się ktoś wpierdolił w GBLa to nie ma co liczyć na to, że z GHB będzie lepiej. Jest jakaś dziwna sprawa, że dla większości jedno i drugie jest OK a na 1/100 działa tak, że wpadają od razu w ciąg 24h.
~ Lilia1
jezus pisal ze rozregulowalo mu sen , u mnie sprawa wyglada tak ze w ciagu dnia mam napady senności , a w nocy za nic nie mogę zasnąć nawet jak jestem ostro zmęczony , zeby dzis pojsc spać i wstać do pracy musiałem ratować sie alprazolamem bo takto bym cała noc przelezał , myślicie ze to wina GBL ? Ale zeby tylko po 2 razach i od razu skutki uboczne?
Generalnie jest zajebisty giebl, dopóki ktoś nie odpieprzy tego co ja.
Cięzko mi już nawet zasnąć, a jak za dużo wypiję, to biada, bo rozsadza mi nogi i ciskam się przez dwie godziny po łóżku. Zna ktoś jakichś agonistów receptorów dopaminowych?
~ Lilia1
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.