Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 729 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Stymulanty to logiczne, że ich już nie tykam. Zolpidem skończyłby się na nieświadomce i dziesieciu zjedzonych paczkach, już się takie motywy zdarzały jak chciałem nasennie. Budziłem się na przypale, odpierdalając dziwne rzeczy. A potem weszły dragi które zjadłem na nieświadomce. Nie było wspaniale. Raczej na to napierrdalanie nóg bym jakiś miorelaksant chciał, ale nie chcę żeby było tak jak kiedyś - rozlużniło mięśnie tak, że ledwo nimi ruszałem, ale ból się wręcz podbił.
To chyba wyczerpanie dopaminy w mózgu, mam rację? Czy jej nadmiar w układzie pozapiramidalnym?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 113 / 1 / 0
Toker pisze:
Drzewko, dziękuję za twojego posta. Jak to ciśnienie tak naprawdę u ciebie wyglądało? Jakie wartości miałaś?
Ciśnienie miałam rewelacyjne. 120/80 podczas gdy czułam jakbym miała powyżej 150/100. Jako nadciśnieniowiec wyczuwam skoki ciśnienia bardzo dokładnie a tutaj wielka zmyłka. Pieczenie w klatce piersiowej, uczucie podwyższonego tętna a wyniki wzorcowe. Miałam cały wachlarz róznych fizycznych dolegliwości oprócz tych, które udało mi się opisać wcześniej. Ale które faktycznie występowały a które były tylko rojeniami to już ciężko mi oddzielić. Np. pieczenie całego ciała, ew. uczucie jakby osiadał na mnie gorący popiół i po chwili gasł były chyba nieprawdziwe.
[url]http://Drzewko78.fotosik.pl/albumy/777237.html[/url]
  • 545 / 8 / 0
Toker pisze:
Stymulanty to logiczne, że ich już nie tykam. Zolpidem skończyłby się na nieświadomce i dziesieciu zjedzonych paczkach, już się takie motywy zdarzały jak chciałem nasennie. Budziłem się na przypale, odpierdalając dziwne rzeczy. A potem weszły dragi które zjadłem na nieświadomce. Nie było wspaniale. Raczej na to napierrdalanie nóg bym jakiś miorelaksant chciał, ale nie chcę żeby było tak jak kiedyś - rozlużniło mięśnie tak, że ledwo nimi ruszałem, ale ból się wręcz podbił.
To chyba wyczerpanie dopaminy w mózgu, mam rację? Czy jej nadmiar w układzie pozapiramidalnym?
Pośrednio nadmiar dopaminy (edit - ale w sumie to może pierdolę głupoty i nadmiar to będziesz mieć dopiero jak odstawisz - bo teraz to wciąż jesteś pod wpływem), przede wszystkim nadmiar glutamatu. Było w linkach, które Ci podałem wcześniej: http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=43390 To jest najlepiej opisany mechanizm odstawienia GHB/GBL, for real.

Sprawa z GHB wygląda generalnie tak samo, tylko ze względu na nieco słabsze i dłuższe działanie, w opinii niektórych trudniej się uzależnić. Niemniej są opisane przypadki delirium i zgonów po odstawieniu GHB. Jak się ktoś wpierdolił w GBLa to nie ma co liczyć na to, że z GHB będzie lepiej. Jest jakaś dziwna sprawa, że dla większości jedno i drugie jest OK a na 1/100 działa tak, że wpadają od razu w ciąg 24h.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2010 przez euzebiusz, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 729 / 7 / 0
Problem ja mam taki, że mi naprawdę pokazuje 180 na 50. Muszę kupić sobie nowe baterie do ciśnieniomierza i spróbować zmierzyć jeszcze raz, bo jestem naprawdę osrany z tego powodu. Jeśli naprawdę będę miał takie, no to nieciekawie. Jeśli jednak to się okaże tylko urojeniem (a wiem, że to wysoce prawdopodobne, poczytwaszy trochę o uszkodzeniach nerwów obwodowych), to latwiej mi bedzie sie nie bac aż tak.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!

~ Lilia1

• 1876 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: opak »
Kochane cpaczki powiedzcie mi jedna rzecz , w sobote bralem gbla pierwsyz raz pilem 2 x pod rzad , zadnych innych doswiadczen z tym drugiem wczesniej nie mialem , moje pytanie brzmi nastepujaco .
jezus pisal ze rozregulowalo mu sen , u mnie sprawa wyglada tak ze w ciagu dnia mam napady senności , a w nocy za nic nie mogę zasnąć nawet jak jestem ostro zmęczony , zeby dzis pojsc spać i wstać do pracy musiałem ratować sie alprazolamem bo takto bym cała noc przelezał , myślicie ze to wina GBL ? Ale zeby tylko po 2 razach i od razu skutki uboczne?
Ostatnio zmieniony 29 marca 2010 przez opak, łącznie zmieniany 1 raz.
kapo
  • 554 / 5 / 0
jesli zakimałes pod wplwem giebla to prawdopodobne bardzo ze to przez niego , jesli gbl dawno puscil tzn 4h to za drugim razem byloby to dziwne ,moze nadwrazliwosc ?
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
  • 1876 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: opak »
Nie nie to było tak ze pic zaczalem od soboty rano a skutki uboczne zaczeły sie jakos popołudniu. Juz jak byłem calkowicie trzezwy.
kapo
  • 845 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kato »
mi jak schodzi bania po gbl to robie sie senny, nawet jak pije tylko w dzien np. ostatni raz o 20 to jak ide spac o 24 to jestem senny, alen ie moge zasnac przez jaaks godzine czy dwie. Mysle ze to czesc dzialania gbl, taki jest, mozesz sobie przyjac ze to "skutki uboczne" albo poprostu czesc jego dzialania.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 7 / 0
Szczęka mi zaraz, do penisa Vaclava, odpadnie. Bruksizm jakbym zjadł wiadro piguł. Serce wydaje się słabnąć, zwalniać, przywalę trochę, i chodzę w kółko po pokoju ze smażącym się ośrodkiem ruchowym. <ok>
Generalnie jest zajebisty giebl, dopóki ktoś nie odpieprzy tego co ja.
Cięzko mi już nawet zasnąć, a jak za dużo wypiję, to biada, bo rozsadza mi nogi i ciskam się przez dwie godziny po łóżku. Zna ktoś jakichś agonistów receptorów dopaminowych?
Ostatnio zmieniony 30 marca 2010 przez Toker, łącznie zmieniany 1 raz.

~ Lilia1

• 545 / 8 / 0
Tak, trzeźwość. Zamiast szukać leków na parkinsona dla odwrócenia efektów gibla, po prostu go odstaw.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.