Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Nie ma tłuszczyku, podgrzej w garnku wodę, wsyp kakao, cynamon i gotuj. Try breaking bad.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1558 / 18 / 0
Czemu piszecie że kakaa nie można mieszać z mlekiem? W ogóle te kakao z bierdonki mogę kupić i będzie takie dobre jak deco moreno? bo nie pamiętam co tam jest, może właśnie deco moreno to od razu bym skoczył kupić
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 2878 / 21 / 0
Blefujesz pisze:
Czemu piszecie że kakaa nie można mieszać z mlekiem?
Bo się w ogóle nie powinno pić: http://www.e-medycyna.org/nie-pij-mleka/
chcesz, to miksuj, lolz.

Nie, kakao z biedronki, to nie kakao.
  • 1387 / 5 / 0
Kazeina jest w mleku, owszem, ale tylko w mleku krów, które mają aktualnie cielaki. Każdy kto na wiosce bywał, wie, że takiego mleka się nie pija, ergo nie sprzedaje. Kazeiny nie ma w mleku, które pijesz.

Podstawowa zasada - nie służy Ci, nie pij. Ale nie wmawiaj ludziom, którzy piją mleko od dziecka i czują się z tym dobrze, że nieubłaganie czeka ich rak.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2878 / 21 / 0
Nie wmawiaj mi, że dramatyzuję.
Nie chodzi o raka, a o ciężkostrawność mleka u osób dorosłych, bądź nietolerancję laktozy. Często występują wzdęcia, kolki, bóle i mogą być różne przyczyny, trudno ustalić czy to od mleka. Mleko nie jest niezastąpione, są równie dobre źródła wapnia czy innych składników.
Podobnie nie polecam wód o smaku cytrynowym tylko wodę mineralną i samemu wyciskać cytrynę - niby nic, ale jednak chodzi o zdrowie, gdy się widzi setki takich pierdół w żywności to już robi różnicę.

Swoją drogą to forum dla ćpunów i jak komuś zależy na walorach stymulujących i psychoaktywnych kakao, a nie smakowych, to zaleca się picie z wodą, a nie z mlekiem ze względu na przyswajalność i zwiększone wchłanianie.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1558 / 18 / 0
No jak pamiętam za małolata to kakao z wodą to nie było kakao, zaś kakao z mlekiem of course. Pewnie że kupie sobię deca moreno i zmieszam je z mlekiem, nie umre.
Jak napierdalałem mefedron + 100 innych stymulantów mieszany z alko THC akodinami benzydaminą i innym shitem to KAKAO Z MLEKIEM mi chyba nie zaszkodzi, true?:)
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 1513 / 26 / 0
Te z biedronki (braque czy coś) ma dziwny posmak (błoto?). Da radę wypić jak się osłodzi i nie przesadzi z ilością kakao. Decomoreno lepsze ale chyba 2x droższe. Piszę o ciemnym a nie rozpuszczalnym.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 2 / / 0
zimne?,cieple kakao ma sens i tylko z metkatem (i.v.donosowo czy jakoś)xp można dodac wodorotlenku ?i sody oczyszczonej. po metkacie 12 tab pseudoefedryny z 2 tabs.polopiryny i 1,2 tab alertecu(cirrusa) roznie bywa +1 tab .magnezu
  • 8 / / 0
Mam takie pytanie ;d otóż dzisiaj mam ognisko i bedziemy jarac z kumplami i zastanawiam sie nad wypiciem kakao zeby mnie taka fajna faza euforyczna zlapala i nie wiem czy wypic kakao przed czy po paleniu? Jak to jest, czy to co w kakao 'rozluznia' utrzymuje sie w krwi i gdy pale poteguje dzialanie THC czy lepiej po wypaleniu wypic kakao?
  • 1522 / 73 / 0
@damxa Robisz metkata z dodatkiem polopiryny? Poddajesz ją procesowi utleniania? %-D
@mateoxd Wypiłbym przed jaraniem.
mateoxd pisze:
czy to co w kakao 'rozluznia' utrzymuje sie w krwi i gdy pale poteguje dzialanie THC czy lepiej po wypaleniu wypic kakao?
W jaki sposób to coś miałoby rozluźniać na dłużej, skoro po chwili by znikało?
tekst powyżej =/= prawda
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.