Tytoń ma osobny dział → >LINK<
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
:)
Blefujesz pisze:Czemu piszecie że kakaa nie można mieszać z mlekiem?
chcesz, to miksuj, lolz.
Nie, kakao z biedronki, to nie kakao.
* * *
Podstawowa zasada - nie służy Ci, nie pij. Ale nie wmawiaj ludziom, którzy piją mleko od dziecka i czują się z tym dobrze, że nieubłaganie czeka ich rak.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Nie chodzi o raka, a o ciężkostrawność mleka u osób dorosłych, bądź nietolerancję laktozy. Często występują wzdęcia, kolki, bóle i mogą być różne przyczyny, trudno ustalić czy to od mleka. Mleko nie jest niezastąpione, są równie dobre źródła wapnia czy innych składników.
Podobnie nie polecam wód o smaku cytrynowym tylko wodę mineralną i samemu wyciskać cytrynę - niby nic, ale jednak chodzi o zdrowie, gdy się widzi setki takich pierdół w żywności to już robi różnicę.
Swoją drogą to forum dla ćpunów i jak komuś zależy na walorach stymulujących i psychoaktywnych kakao, a nie smakowych, to zaleca się picie z wodą, a nie z mlekiem ze względu na przyswajalność i zwiększone wchłanianie.
* * *
Jak napierdalałem mefedron + 100 innych stymulantów mieszany z alko THC akodinami benzydaminą i innym shitem to KAKAO Z MLEKIEM mi chyba nie zaszkodzi, true?:)
:)
@mateoxd Wypiłbym przed jaraniem.
mateoxd pisze:czy to co w kakao 'rozluznia' utrzymuje sie w krwi i gdy pale poteguje dzialanie THC czy lepiej po wypaleniu wypic kakao?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.