Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Cyrio pisze:
hpk666 pisze:
TRD pisze:
Różnica polega na tym, że krople do oczu są jałowe, a te do nosa nie są.
Śnij dalej mądralo.
no co - dobrze mówi, czasem w tych do nosa się trafiają różne śmieci: kawałki kory z drzewa, jakieś włosy, raz nawet zdechły jeż...nie dbają tak o higienę jak przy tych do oczu

@TRD pewnie Cię zagnę wiedzą z biologii i w ogóle - ale w tym kąciku w rogu oka znajduje się otworek którym nadmiar wilgoci z oka spływa "w głąb" do nosa i zatok(jak ktoś jest laryngologiem to niech mnie poprawia i bawi się fachowym słownictwem) - tak w dużym skrócie, zawsze to co dajesz do oczu - trochę trafia do nosa.... i na koniec - tak na logikę i w 99,5% przypadków - coś do oczu nigdy nie zaszkodzi jak trafi do nosa(chyba, że wepchasz tam soczewki), oczy są delikatniejsze, w drugą stronę - działać nie musi

co do stężenia i tak dalej - to co pisałem w poprzednim poście dotyczyło bardzo konkretnego leku, głupotą było by to traktować jako jakąś ogólną regułę
"Każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu"
mówię Ci, że to spisek mający na celu...przejęcie władzy przez reptilian, telewizja kłamie, radio tyż
a tak już na poważnie to bym to nawet rozciągnął na "Każda niewłaściwie i głupio stosowana rzecz może zagrażać twojemu zdrowiu lub życiu" , już nieważne czy leki, czy prochy, czy mowa o wiertarce z udarem
Z ciekawości spytałem ojca (niby nie okulista ale tez lekarz, profesor) czym się może skończyć zakraplanie oczu kroplami do nosa i powiedział, cytuję, że "płaczem" :-) Dodał, że jest to głupie i niebezpieczne. Ja bym się nie śmiał z kolegi tylko zainwestował we wlasciwe kropelki.

Co do Visine to polecam - działają swietnie, oko robi sie białe a ja normalnie po paleniu mam dramatyczną czerwien. Chyba, że sie spali bardzo dużo, wtedy w moim przypadku nie pomaga. Szkoda tylko, że dosć drogie są.
Uwaga! Użytkownik rzadkopale nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / 1 / 0
nie ukrywałem nigdy, że lekarzem nie jestem (okulistą czy laryngologiem tym bardziej)

jak rzeczywiście możesz błysnąć wiedzą i zapytać się profesjonalisty (czytaj: taty) to zapytaj nie o zakraplanie oczu kroplami do nosa (musiał go ten pomysł ubawić... albo przerazić :-D ) - zapytaj o to o czym pisałem:
jeśli te krople Betadrin do oczu i do nosa mają identyczny skład (koncentracja substancji aktywnej nie była wyszczególniona i nie potrafię powiedzieć czy jest inna) to czy rzeczywiście może się coś wydarzyć? oraz najbardziej mnie nurtujące - czy są podstawy ku temu aby ta sama substancja aktywna występowała w innym stężeniu przy kroplach do oczu i nosa

jeśli ta koncentracja jest identyczna to są to zupełnie identyczne roztwory
Ostatnio zmieniony 30 października 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 17 / 1 / 0
jesli chodzi o krople polecam visine classic, pale często i niestety mam skłonność do szybkiego zaczerwieniania sie oczu a czasem to jednak przeszkadza bo patrza na mnie jak na cpuna ;) probowalem innych kropli to nie dawaly rady, po visinkach robia sie momentalnie biale
http://leki-opinie.pl/wp-content/upload ... krople.jpg - o, takie
  • 4 / / 0
Ja stosowałem Betadrin do nosa... Do oczu było na receptę, dlatego wziąłem do nosa, wg opisu ten sam skład. Możliwe, że różnią się stężeniem.
Po wkropieniu przez chwile wygląda się koszmarnie, oczy zrobą się bardzo przekrwionie... ale po chwili białe jak ściana. Zostaje uczucie 'suchej gałki ocznej'
  • 35 / / 0
u mnie zaczerwienienie oczu po paleniu jest prawie znikome,ale kumpel który ma z tym problem używa kropli lacrimal 2x5ml ,chyba coś pomagają bo zazwyczaj po polaniu widzę go z tym w ręku hehe
  • 144 / 3 / 0
krople do nosa nie nadają się do oczu, na bank. %-D
ale do oczu napewno się nadaje plyn do soczewek
CZEKAM ZNÓW NA WAGE, SEDZIA W RĘKACH TRZYMA MŁOTEK.
  • 381 / 12 / 0
Visine Classic na recepte??? Da faqq??

Przecież nawet kiedyś były reklamy w telewizji tych kropli, ja je zawsze kupowałem normalnie, tylko są dość drogie- ale skuteczne. Sorka jeżeli się powtarzam bo nie przejrzałem wątku, ale co grozi używaniem kropli dłużej po otwarciu? Pale i używam ich rzadko, ale wciąż leżą w torbie, już chyba z pół roku i działają.

Ktoś coś wie?
  • 3523 / 55 / 0
po otwarciu mogą się rozwinąć w nich różne drobnoustroje które później przelejesz na oko i infekcja gotowa
  • 329 / 58 / 0
Po jaraniu gały mam zawsze czerwone, ale często występuje takie uczucie jakby mi oczy "pulsowały", czym to może być spowodowane?
  • 4 / / 0
to efekt zwiększonego ciśnienia w gałce ocznej.

Swoją drogą, ktoś sprawdzał ciśnienie krwi przed i po paleniu?
kanabinoid pisze:
Po jaraniu gały mam zawsze czerwone, ale często występuje takie uczucie jakby mi oczy "pulsowały", czym to może być spowodowane?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.