Cyrio pisze:no co - dobrze mówi, czasem w tych do nosa się trafiają różne śmieci: kawałki kory z drzewa, jakieś włosy, raz nawet zdechły jeż...nie dbają tak o higienę jak przy tych do oczuhpk666 pisze:Śnij dalej mądralo.TRD pisze: Różnica polega na tym, że krople do oczu są jałowe, a te do nosa nie są.
@TRD pewnie Cię zagnę wiedzą z biologii i w ogóle - ale w tym kąciku w rogu oka znajduje się otworek którym nadmiar wilgoci z oka spływa "w głąb" do nosa i zatok(jak ktoś jest laryngologiem to niech mnie poprawia i bawi się fachowym słownictwem) - tak w dużym skrócie, zawsze to co dajesz do oczu - trochę trafia do nosa.... i na koniec - tak na logikę i w 99,5% przypadków - coś do oczu nigdy nie zaszkodzi jak trafi do nosa(chyba, że wepchasz tam soczewki), oczy są delikatniejsze, w drugą stronę - działać nie musi
co do stężenia i tak dalej - to co pisałem w poprzednim poście dotyczyło bardzo konkretnego leku, głupotą było by to traktować jako jakąś ogólną regułę
mówię Ci, że to spisek mający na celu...przejęcie władzy przez reptilian, telewizja kłamie, radio tyż"Każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu"
a tak już na poważnie to bym to nawet rozciągnął na "Każda niewłaściwie i głupio stosowana rzecz może zagrażać twojemu zdrowiu lub życiu" , już nieważne czy leki, czy prochy, czy mowa o wiertarce z udarem
Co do Visine to polecam - działają swietnie, oko robi sie białe a ja normalnie po paleniu mam dramatyczną czerwien. Chyba, że sie spali bardzo dużo, wtedy w moim przypadku nie pomaga. Szkoda tylko, że dosć drogie są.
jak rzeczywiście możesz błysnąć wiedzą i zapytać się profesjonalisty (czytaj: taty) to zapytaj nie o zakraplanie oczu kroplami do nosa (musiał go ten pomysł ubawić... albo przerazić :-D ) - zapytaj o to o czym pisałem:
jeśli te krople Betadrin do oczu i do nosa mają identyczny skład (koncentracja substancji aktywnej nie była wyszczególniona i nie potrafię powiedzieć czy jest inna) to czy rzeczywiście może się coś wydarzyć? oraz najbardziej mnie nurtujące - czy są podstawy ku temu aby ta sama substancja aktywna występowała w innym stężeniu przy kroplach do oczu i nosa
jeśli ta koncentracja jest identyczna to są to zupełnie identyczne roztwory
http://leki-opinie.pl/wp-content/upload ... krople.jpg - o, takie
Po wkropieniu przez chwile wygląda się koszmarnie, oczy zrobą się bardzo przekrwionie... ale po chwili białe jak ściana. Zostaje uczucie 'suchej gałki ocznej'
ale do oczu napewno się nadaje plyn do soczewek
Przecież nawet kiedyś były reklamy w telewizji tych kropli, ja je zawsze kupowałem normalnie, tylko są dość drogie- ale skuteczne. Sorka jeżeli się powtarzam bo nie przejrzałem wątku, ale co grozi używaniem kropli dłużej po otwarciu? Pale i używam ich rzadko, ale wciąż leżą w torbie, już chyba z pół roku i działają.
Ktoś coś wie?
Swoją drogą, ktoś sprawdzał ciśnienie krwi przed i po paleniu?
kanabinoid pisze:Po jaraniu gały mam zawsze czerwone, ale często występuje takie uczucie jakby mi oczy "pulsowały", czym to może być spowodowane?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.