Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 80 / 0
Potwierdzone akataru nie kupować pod żadnym pozorem , bo zamula zamiast pobudzać.
  • 292 / 31 / 18
@up
Potwierdzam :D
Po 180 mg miałam godzinę snu, później z 3 godziny zamulenia, tak, że ciężko było mi nawet na nogach ustać
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 226 / 35 / 0
Jest ktos w stanie podpowiedziec jak dziala pe na mozg? Co blokuje, co agonizuje itd.?
Na wiki pisze, ze wypycha NO z synaps agonizujac rec. adrenergiczne, ale to wiki...
  • 14 / 2 / 0
Mnie przy przeziębieniu już jedna tabletka stymuluje lepiej niz mocna kawa. Z gorączką 8 godzin w robocie bez problemu :D Pije dużo kawy ale przy tym to czuje że ciśnienie mam dosyć konkretnie podniesione. Przy 3 to już jestem nieźle wystrzelony. tak to może na mnie działać? czy lepiej tego nie brać bo jestem jakis wrażliwy na substancje?
  • 1262 / 17 / 0
Ja bym korzystał, jak bym się uparł to po 3 paczkach apselanu mogę iść spać.
Ps. Masz potencjał do uzależnienia się od stymulantów skoro tak dobrze na ciebie działa najgorszy i najsłabszy z nich. Pilnuj się bo łatwo sobie skrócić życie głupimi kreskami na lusterku.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
360 mg + mocna kawa i mogę siedzieć całą noc.
Sam fakt braku snu sprawia, że nawet jeśli nauka idzie wolniej, to ma się dodatkowy czas by wszystko ogarnąć. :-D
Ja zjazdów jako takich w ogóle nie odczuwam, bo senność następnego dnia, wydaje się naturalnym następstwem nieprzespanej nocy, wystarczy kawa i działam dalej ;-)
  • 1262 / 17 / 0
Serio kawa? Masz 10 lat? Z 10 łyżeczek kawy nie czuję, przy czym ja w podstawówce piłem 1litr energy drinka dziennie więc wiesz... tolerancja. Co najwyżej po kawie się zbełtać mogę, bo to ryje bebechy nie gorzej jak garść losowych leków.

Ja ostatecznie dochodzę do wniosku, że nie ma najmniejszego sensu ćpać p-efkę, chyba tylko do odchudzania. Wczoraj zjadłem 600 mg p-efki i wypiłem Monstera, na początku było całkiem ok ale raczej to bez sensu. Lepiej wydać tą kasę na któryś RC-stim, p-efka to tylko do robienia metkata się nadaje.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 80 / 0
PSE to stim najniższych lotów, ale wrzucona w dawce 120-240mg całkiem skutecznie podbija kofeinę. Wyższe dawki to możliwy niepokój.

Poza tym pse sprawdza się całkiem dobrze w sytuacjach gdzie jesteśmy uzależnieni od ciężkich stimów i konczy się worek, a następny ma być za 2 dni. Bez tego jesteśmy nieruchomi. PSE pomoże i to całkiem nieźle (na pewno lepiej niż kofeina)
  • 3 / / 0
Wytłumaczy mi ktoś dlaczego 2 tabletki Acataru sprawiają, że czuję się idealnie i mogę po prostu leżeć i słuchać muzyki cały czas? Żadnego pobudzenia, zamuleniem całkowitym też bym tego nie nazwał, ale jest po prostu pięknie.
  • 4807 / 267 / 0
Reakcja osobnicza, na większość ludzi pseudoefedryna w Acatarze działa źle lub kiepsko, tak ogólnie też bez rewelacji. BTW, w Acatarze jest jakiś składnik który zamula i sam się o tym przekonałem że senność się włącza tylko nie pamiętam jaki.

A mam Cetyryzyna i Triprolidyna, nawet dwa składniki.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.