pozdr.
Zacząłem 4 dzień kuracji i muszę dodać jeszcze hujową jakość snu, częste przebudzenia i idiotyczne sny.
mimo, że zarzuciłem do 20 mg fluo rano 0.5 mg klona i 0.25 mg alpra to nadal drżą mi ręce :-/
powiedzcie jak u Was było przez pierwsze dni terapii. Stuart licze na Ciebie. I powiedz jeszcze na co głównie to przyjmowałeś
?
jeszcze jedno powiedzcie czy fluoksetyna działa także przeciwlękowo, jak inne SSRI, czy tylko antydepresyjnie i na bulimie. Bo wszędzie czytam, że tylko antydepresyjnie i na bulimie się stosuje ją i u alkoholików też
Problemy z koncentracja mialem zawsze na poczatku leczenia (te dzisiejsze krzyzowki sa naprawde dziwne).
Ale jest cos jeszcze !
Fluoksetyna ucina u mnie euforie jaka powoduje alkohol (to nie wkręt). Upijam sie tak samo ale jest o 90 % mniej zajebiscie. I wiecie co sie dzieje ? przez ostatnie dwa tygodnie pilem moze z 4-5 dni, a teraz juz 4 dzien abstynencji !
Fakt faktem tym razem zebralem sie najmocniej od 5 lat (przez ktore upierdalalem sie do snu lub do towarzystwa 360 / 365 dni w roku) i z pomoca tego dziwnego leku moze uda mi sie przestac pic przynajmniej codziennie.
Cieszycie sie kurwa ?
Stuart - gdy fluo w pełni się rozkręciło działało przeciwlękowo?
proszę o odpowiedź
proszę Was o rady i opinie, bo pokładam wielką nadzieję w skuteczność tego leku.
Wszystkie antydepresanty dzialaja przeciwlękowo w efekcie. Niektore same w sobie (np sertralina).
Wraz z poprawa stanu zdrowia pojawia się lepszy nastrój i pojawia sie pozytywny stosunek do spraw.
Fluoksetyna dodatkowo dziala dystansująco i dodaje pewności siebie.
Skąd masz w ogole ten lek, jezeli nie od lekarza to błąd, jeżeli faktycznie masz jakis problem nie tylko z nastrojem ale też, jak mówisz, zlękami to powinieneś powiedzieć to komuś ktos sie na tym zna.
No i uważaj na benzo bo jak sie pojawi krecha to wszystko bedzie na nic.
Stuart - gdy fluo w pełni się rozkręciło działało przeciwlękowo?
. Ok. tyle. wiem, że to nieodpowiedzialne leczyć się w ten sposób na własną rękę ale nie rypcie mnie akurat za to. Ja chcę w tej chwili naprawdę poprawić swój stan, zejść z diazepin, przestać pić i tak czy siak dostał bym jakiegoś antydepresanta, bo to proponował mi mój psychiatra (a zostaliśmy przy zomirenie - "doraźnie" )co najwyżej innegi. Dlatego ja tylko proszę tych co mieli z tym styczność i mogą w czymś doradzić by pisali. No, bo pierwsze 4 dni były b nieprzyjemne. Mam nadzieje, że prędko zacznie się to zmieniać. I że moja wiara i dobre nastawienie pomogą tej pigułce w ponaprawianiu mojej psychiki
pozdrawiam
Jak nie mozesz zasnac to poszukaj czy nie masz czegos z mianseryną, to niezly upierdalacz do snu i przy tym nie uzaleznia.
fluoksetyna to za słabe gówno abyś dzięki niej przestał pić i ćpać swoje benzodiazepiny. Załęże sie o gram browna że podczas brania fluoksetyny nic się nie zmieni, po miesiącu miną efekty uboczne, lek działać nie będzie a pić i ćpać będziesz tak samo jak i wcześniej (z tą różnicą ze libido będziesz miał jeszcze mniejsze niż masz teraz).
Aby dać szanse antydepresantom musiałbyś najpierw iść do szpitala pod kroplówkę na odtrucie, a potem można brać jakiś konkretny zestaw leków antydepresyjnych. Ty masz zamiar łykać fluoksetyne razem z klonami i czekać na jej zbawienne działanie, które niestety się nie pojawi.
Man of my own pisze: Lekarze strzelaja albo przepisują to co ich akurat sponsoruje. Jak nie trafia pisza inny. Jezeli nie masz jakis grubszych problemow, a masz dostep do takich medykamentow to nie powinno byc tak zle, nie siadzie fluo (chociaz pewnie tak) to siadzie sertralina. Jak nie masz depresji tylko po prostu jestes zryty dragami i chcesz jest odstawic to powinno wszystko byc dobrze.
Jak nie mozesz zasnac to poszukaj czy nie masz czegos z mianseryną, to niezly upierdalacz do snu i przy tym nie uzaleznia.
ksionc pisze: dr.Kubeusz
fluoksetyna to za słabe gówno abyś dzięki niej przestał pić i ćpać swoje benzodiazepiny. Załęże sie o gram browna że podczas brania fluoksetyny nic się nie zmieni, po miesiącu miną efekty uboczne, lek działać nie będzie a pić i ćpać będziesz tak samo jak i wcześniej (z tą różnicą ze libido będziesz miał jeszcze mniejsze niż masz teraz).
Aby dać szanse antydepresantom musiałbyś najpierw iść do szpitala pod kroplówkę na odtrucie, a potem można brać jakiś konkretny zestaw leków antydepresyjnych. Ty masz zamiar łykać fluoksetyne razem z klonami i czekać na jej zbawienne działanie, które niestety się nie pojawi.
a Ty leczyłeś się kiedyś antydepresantami
a w ogóle skąd wiesz jakie mam teraz libido? gwoli ścisłości narazie wcale nie spadło.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.