Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 200 / 7 / 0
Tylko gdzieś Sevredol umknął z tego spisu.A to chyba jedyne tabletki bez wosku
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
jeszce Vendal jest dobry ,a nie ma na tym spisie...
tylko on zawiera chlorowodorek morfiny a nie siarczan morfiny..
jest to jakaś różnica w działaniu,wie może ktoś?????
  • 35 / 3 / 0
W działaniu różnicy nie ma, tylko chlorowodorek jest zazwyczaj uznawany za 'zdrowszy' niż siarczan. Tak samo jak jest z fetą, że żółta (czyli siarczan) jest bardziej toskyczna niż biała (czyli chlorowodorek). W sumie majki to aż tak nie dotyczy, bo poprostu przy tej substancji nie robi to takiej różnicy. Związki soli czyli własnie chlorowodorki, siarczany, fosforany są lepiej i szybciej wchłaniane niż freebase. Chlorowodorek może też nieco lepiej sie wchłaniać niż siarczan, ale oczywiście to dotyczy podania oralnego, bo wiadomo że i jedna i druga sól się tak samo dobrze w wodzie rozpuści.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2007 przez kapitan_oko, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kapitan_oko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
kapitan_oko pisze:
W działaniu różnicy nie ma, tylko chlorowodorek jest zazwyczaj uznawany za 'zdrowszy' niż siarczan. Tak samo jak jest z fetą, że żółta (czyli siarczan) jest bardziej toskyczna niż biała (czyli chlorowodorek).
W polsce cała amfetamina to siarczan. Nie ma znaczenia czy żółta czy nie. Żółta jest dlatego, że jest nieoczyszczona albo pod wpływem czynników atmosferycznych się trochę "zepsuła".

Nie wiem jak jest z morfiną ale siarczan amfetaminy niszczy zęby, co innego fosforan albo winian amfetaminy - te nie niszczą zębów.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
A miał ktoś do czynienia z tabletkami Doltard 60mg albo z inną dawką? Bo nie wiem jak je przygotować do IV. Tak samo jak z MST? Czyli oczyścić z wierzchu wosk spirytusem, rozkruszyć, zmieszać powiedzmy z 5ml wody do iniekcji, przefiltrować i można strrzelać. Dobrze mówię?
  • 440 / 4 / 0
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 2 razy.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Slip »
jedna taka tabletka 60mg to dobra ilość na pierwszy raz? i rozpuścić w zimnej czy ciepłej wodzie?
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tori~ »
witam. mam do zalatwienia tabletki mst continus. jestem zaprawiony w bojach z koda. jakie na poczatek polecacie? 60mg, 100mg? i pytanie czy mozna przyjmowac je doustnie po prostu jak thiocodin czy trzeba donosowo? i jaka dawka na pierwszy raz bedzie najlepsza?
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
morfina jest do pukania...
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 5 / 0
kurwa setny raz powtarzam to ja i wiele innych osób. nie żryć morfiny bo jest słaba. Biodostępnosc to 25% (w teori i w praktyce przemnie sparwdzone) czyli jedząc tabsa 100mg (jakies 3-4 dobre dawki dożylne) masz jedna slaba faze jak po niecałych 2 paczkach thicodinu.Jak masz na kode tolerke spora to wogole zjedzony tabs 100 nie zadziałą bo to retard jest.

z tabletkami morny nalezy postępować tak:

bierzesz jedna tablete 60 mg i watką ze spirytsem salicylowym scierasz z niej farbe(łatwo schodzi).
Następnie dzielisz tabsa białego na poł i jedna taka połowke kruszysz na proszek czyms twardym (najlepiej denkiem sklanki) drugie pol zostawiasz sobie na później.

To pokruszone poł tabletki wsypujesz na łyzeczke i zalewasz mililitrem letniej wody. Mieszasz koncem zapałki az nie bedzie zadnych czesci stałych tylko glutowaty mętny płyn. Wkładasz w to kulke ugniecioną z waty srednicy około 1,5 cm. Ta kulka troszke nasiąknie. Wtykasz w tą kulkę dzibek od stzrekawki i zaciągasz tłok tak aby płyn wessał się przez wate do strzekawki(to go oczysci w miare).

zakładasz igłe wykonujesz zastrzyk dożylny -satysfakcja gwarantowana jak po 3 opakowaniach thio ;)

mozesz wbic tez igle w noge w mięsien ale to bedzie spabszy efekt. mozesz yzywac do takich ilosci mikro strzkawek insulinówek ja chcesz. wg mnie sa wygodne ale to zalezy od gustu.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2008 przez filip.z.konopii, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.