Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1824 / 104 / 20
Maniacal pisze:
Kupiłem sobie tydzień temu yerbe w herbaciarni zajebistej. Sypie po 2 łyzki od herbaty takie czubate tego suszu i przyznam, że coś tam czuć ale do kawy bym tego nie porównał. Spróbuje więcej tego sypać to może bedzie lepszy speed :D:D:D
Spróbuj, ja się parę razy naćpałem yerbą %-D gonitwa myśli, niemożność usiedzenia na miejscu, nawet jakoś gorzej mi się zdania składało, nie miałem ochoty na kontakt z kimkolwiek, bywało też że mimo 3 godzin snu poprzedniej nocy jak wypiłem yerbe o 16 nie mogłem usnąć do 3-4 w nocy, dlatego nieraz nawet wypijam pół kubka(albo pije cały przez 2 godziny) bo inaczej nie jestem w stanie normalnie funkcjonować(np:.uczyć się). Inna sprawa że ja często sypie na oko prosto z paczki do dużego 400ml kubka.

Kiedyś, za młodych czasów, sobie z ciekawości zaparzyłem 8 filiżanek kawy pod rząd zaparzyłem, żeby zobaczyć co się stanie %-D i zdecydowanie nie było aż tak mocno jak po dużym kubku yerby pomijając fakt że po kawie czułem się fatalnie, głowa i brzuch bolały i kibel wzywał
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 698 / 172 / 0
Maniacal pisze:
Sypie po 2 łyzki od herbaty takie czubate tego suszu
Sypnij 5 czubatych łyżeczek, a potem zalej to dodatkowo co najmniej 2 razy, wtedy na pewno poczujesz moc :-)
  • 123 / 5 / 0
A tak się przyjęło, że yerba mate powinno się sypać do dwóch trzecich wysokości naczynia. Jeśli pijecie, załóżmy, w tykwie 200ml, to będzie więcej niż pięć łyżeczek. Po to właśnie są bombille, bo przez ilość fusów nie da się tego inaczej pić.
Dwie łyżeczki to nic :) Polecam, właśnie siorbię taką siekierę. Jednak nie jest to znacznie mocniejsze niż kawa, nie przesadzajcie.
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 359 / 10 / 0
Jakich bombilli używacie? Z jaką końcówką najlepiej Wam się sprawdzają? Sitka, sprężynki itd...

Moja juz ma dość, kupiona w zestawie z tykwą i yerba mate.
Chce kupić taką która posłuży mi długo i zapewni najlepszą filtrację przy braku konieczności ciągnięcia do braku tchu :mrgreen:
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 40 / 3 / 0
Osobiście używam siatkowej i jestem w miarę zadowolony. Coś podobnego do tego https://www.duckduckgo.pl/search?q=bombila& ... B600%3B387
  • 359 / 10 / 0
Miałem identyczną, własnie z tego zestawu. Strasznie zaśniedziała.
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 123 / 5 / 0
U mnie bardzo, bardzo podobna sprawuje się dobrze. Nie zaśniedziała i generalnie nie ma problemów, jeśli jakiekolwiek mogłyby się pojawić to tylko od mojego lenistwa i nie mycia bombili, a fe, wstyd.
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
Najlepsze bombille to te ze sprężynkami.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 132 / 6 / 0
Ja mam bambusową, która ciągle się zatyka i zniechęca do zabawy. Jak temu zaradzić po oczyszczeniu? Mi radzono taką metodę spożywania 1/3 yerby do naczynia (mam termiczne) zalać wodą o temperaturze 70 stopni i powtarzać co jakiś czas, tylko kurcze nie mam doświadczenia w intensywnym ciągnięciu i zostaje mi połowa zimna - nie wiem czy aktywna. Ahh nie chcę tak prędko się zniechęcić
  • 698 / 172 / 0
lapidem pisze:
Ja mam bambusową, która ciągle się zatyka i zniechęca do zabawy. Jak temu zaradzić po oczyszczeniu?
Można temu zaradzić tylko w jeden sposób - wyrzucić ją i zaopatrzyć się w bombilę z prawdziwego zdarzenia ;-) , choćby dlatego, że dłuższe utrzymanie tej bambusowej rurki w higienicznym stanie jest praktycznie niemożliwe.

Przerobiłem chyba wszystkie możliwe modele i najbardziej uniwersalna jest bombilla ze sprężynką przykład
Z brazylijskimi, drobno ciętymi odmianami yerby tylko ten model mi się sprawdził, do grubszych sortów też się oczywiście nadaje.

Pamiętajcie o czyszczeniu rurek specjalną szczoteczką wewnątrz - warto sprawdzić, co tam jest w środku po miesiącu nieczyszczenia - można się przerazić 8-(
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.