Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Raoull pisze:
Dane z http]
Krowa zjada dziennie ~80kg trawy. Zakładamy, że łąka jest bardzo grzybodajna i w każdym kilogramie mamy 30 grzybków. No, 2400 grzybów to nawet krowa nie zdzierży ;D

(pomijając to, że krowy są za głupie, żeby je ruszyło)

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 857 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Raoull »
vart pisze:
Raoull pisze:
Dane z http]
Krowa zjada dziennie ~80kg trawy. Zakładamy, że łąka jest bardzo grzybodajna i w każdym kilogramie mamy 30 grzybków. No, 2400 grzybów to nawet krowa nie zdzierży ;D

(pomijając to, że krowy są za głupie, żeby je ruszyło)
Pewnie tak. Ale nie sadze, ze akurat trafilo by sie na taki okaz ^_^
Btw. Fajnie by bylo miec taka grzybodajna lake ;D
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 254 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
Od dwóch lat się próbuje wybrać na grzybobranie, ale nic nic nie wychodzi z tego :scared:
będzie trzeba się przy następnym sezonie ogarnąć i wybrać do lasu :cheesy:
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Grzyby z miodem!! znajomy poczęstował nas na wyjeździe, 6 osób, żeby nie było każdy wiedział co i jak, chatka drewniana nad zalewem, własnu plonik miał, na ciasteczko ok 20 kapaluszy, mocne były...jeden z lepszych wyjazdów...no i jeszcze wywarek, na browarku, dość mocno i szybko wchodzi, dobre jak z ilością krucho...bo tak to jednorazowo 200, i jest bomba...co prawda zawiesiły się na jakiś czas, ale miły czas...następny raz jednak nie jestem pewien czy bym podjechał;)

...bo zapomniałem...najlepiej to chodzić po łąkach gdzie pasą się...barany/owce...popatrzcie takiemu osobnikowi w oczy a zrozumiecie;))
...why drink and drive, when you can smoke and fly...
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Oczy ma nagrzybione - racja. Ale jak już to trylion ludzi tu pisało, zwierzęta te nie są absolutnie warunkiem koniecznym, ba, nawet ich obecność nie jest warunkiem wystarczającym. Tego typu posty są dezinformacją. Musi łąka być odpowiednia, wilgotność i pora roku. Żadne krowy, barany a tym bardziej ich gówna nie zwiastują grzybów choć podnoszą nieco prawdopodobieństwo
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Dodać można również to, że wcale bani nie mają jebańce. Darmozjady jebane.
I'm broken.
  • 857 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Raoull »
Mi się też wydaje, że nie maja bani. Trzeba by bylo zobaczyc w fachowej literaturze czy grzyby dzialaja na zwierzeta, od jakich dawek itp. Ale w sumie jak to pisze to przypomnialem sobie, ze lsd testowane na kocie, dzialalo jak najbardziej. Na YT jest filmik. Btw. Takie grzyby potocznie mowi się, ze sa trujace. Chyba zwierzeta z dobrej woli by tego nie jadly?

Update. http://ulubiency.wp.pl/gid,10962571,kat ... caid=192c5

Chyba jednak można spotkac w PL, zfazowane zwierze ;)
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2009 przez Raoull, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 370 / 950
Kolega kiedyś, korzystając z mojej nieuwagi, zgrzybił mojego kota. Dał mu chyba z pięć grzybów wgniecionych w kulkę z sera. Kot chodził ogólnie zjeżony, wskakując np. na oparcie wersalki wyglądał jakby bał się niego zejść (stał/chwiał się wczepiony w nią pazurami), ogólnie wyglądał jakby za bardzo nie wiedział co ze sobą zrobić. No i miał rozszerzoną jedną źrenicę, drugą normalną.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2009 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Trza było mu dać jak to się mówi na drugą nogę/oko to był było wszystko z nim ok.
I'm broken.
  • 4024 / 370 / 950
No co Ty, bałbym się. Pół godziny później , jak sam już wyjątkowo gwałtownie zgrzybiony zbierałem się do wyjścia, to myślałem , że teraz mnie nienawidzi i chce zabić jak go zobaczyłem na przedpokoju. Taaki wielki i czarny był.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.